Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:36, 25 mar 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia nie wytrzymalam i zamówiłam dziś Summer Song i Queen of Sweden. Gdzie je pisadze nie wiem , ale to są jeszcze te, które bardzo, bardzo chciałam mieć . I już koniec z różanymi zakupami

Koniec na ten rok tylko, bo chyba nie na zawsze co? Wcale się nie dziwię, że je zamówiłaś. Piękne są obie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:40, 25 mar 2017

tulucy napisał(a)
Ewciu wsadziłam dziś Alchymista, 2 Swany, 2 Aspirin, Barona Girod de l'Ain, White Jaques Cartier, Angelę, Giardinę i Burgundy Iceberg. Zryłam trochę trawnika pod Alchymista, dostał do towarzystwa powojnik Night Veil. Posadziłam jeszcze 7 kuklików. A wszystko to po kanałowym leczeniu szóstki, bez znieczulenia. A tak tylko dodam, że była "niedotruta" i wszystko czułam wręcz w mózgu

Na Black Tower jestem zdecydowanie zdecydowana.
Jutro ryję dalej, bo przyszły już też róże od Hyżych. A miejsce niegotowe częściowo.

Podziwiam Twoje samozaparcie. Po takiej wizycie to chyba bym była w stanie leżeć tylko. I bez znieczulenia? Szalona

Róże piękne posadzilaś. Napisałabym, już się cieszę na fotki, no ale... Może chociaż w wątkach tematycznych o różach coś pokażesz. Normalnie grzechem byłoby zachowanie takiego piękna tylko dla siebie Buziaki

Aaa, i cieszę się że się zdecydowałaś na Black Tower Jest inny, niż inne krzaki

A jak sie czujesz po dzisiejszym ryciu?

My dzisiaj tylko trawnik zwertykulowalismy i taras został umyty. Poza tym byłam w pracy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 19:44, 25 mar 2017

Czyli też się narobiłaś Mnie dzisiaj już nawet włosy bolą
Anda 20:11, 25 mar 2017

asiak napisał(a)
Ewuniu, jutro mam zamiar sadzić róże
I rabata
W jakiej odległości od siebie sadzić Queen of Sweden? (2 sztuki)
I w jakiej przed nimi Munstead Wood? (3 sztuki)
II rabata
Falstaff - 2 sztuki i przed nimi Aphrodite 2 szt
Jakie zachować odległości między nimi?

Piknie będzie

Z Twoich wymienionych mam tylko MW. Ja przeważnie między większymi różami jak np. QoS zostawiam 80 cm. Taką odległość też zachowałabym między resztą róż. One wszystkie mogą być większe niż na etykietce, czyli też szersze
Anda 20:12, 25 mar 2017

Warmia napisał(a)
Czyli też się narobiłaś Mnie dzisiaj już nawet włosy bolą

Idę do Ciebie zobaczyć od czego Cię włosy bolą
tulucy 20:15, 25 mar 2017

Ewciu gdzieś na pewno pokażę jak będzie co

Dziś strasznie wiało, fatalna pogoda, ale coś tam zdziałałam. Wyczyściłam miejsce wzdłuż ogrodzenia, po wyciętych drzewach. Nie wiem, kiedy będzie robiony płot nowy, więc nie mogę puścić róż na siatkę. Muszę je odsunąć o ok. 70 cm, żeby im krzywdy nie zrobić przy robotach. Będę musiała im jakieś słupki wstawić i może linki rozciągnąć.

Mam coraz więcej "towaru" na wypełnienie skrzyń na warzywa, a jeszcze mi trochę do usunięcia zostało ziemi pod płotem. I część odrostów lilaka usunęłam już

A znieczulenia nie biorę prawie nigdy, bo potem trzy dni mi schodzi... I pół twarzy mnie przy tym boli.
asiak 20:16, 25 mar 2017

Ewuś, dziękuję Ci bardzo
tulucy 20:18, 25 mar 2017

Ewa poradź proszę... Czy powojnik Oberek pasowałby do Souvenir du Dr Jamain?
HanaK 21:00, 25 mar 2017

I jak tu nie pomyśleć o różach Dziś ścinałam rozplenice koło róż bordowych i się w duchu śmiałam, że dostały kwaterę dzięki Tobie Ja czekam na sezon i będę szukać Madame Anisette i Herzogin Christiana z listy ADR od Ciebie, chciałabym zobaczyć ich kwiaty na żywo, miejsce na skarpie koło winorośli przygotowane... Pozdrawiam

Anda napisał(a)

Agata, no fiesz Jak Ty tak możesz bez róż? Mam nadzieję, że dojrzejesz w tym sezonie. Zdjęcia u dziewczyn obejrzysz, zzieleniejesz i będziesz sadzić róże jesienią
Anda 21:13, 25 mar 2017

tulucy napisał(a)
Ewciu gdzieś na pewno pokażę jak będzie co

Dziś strasznie wiało, fatalna pogoda, ale coś tam zdziałałam. Wyczyściłam miejsce wzdłuż ogrodzenia, po wyciętych drzewach. Nie wiem, kiedy będzie robiony płot nowy, więc nie mogę puścić róż na siatkę. Muszę je odsunąć o ok. 70 cm, żeby im krzywdy nie zrobić przy robotach. Będę musiała im jakieś słupki wstawić i może linki rozciągnąć.

Mam coraz więcej "towaru" na wypełnienie skrzyń na warzywa, a jeszcze mi trochę do usunięcia zostało ziemi pod płotem. I część odrostów lilaka usunęłam już

A znieczulenia nie biorę prawie nigdy, bo potem trzy dni mi schodzi... I pół twarzy mnie przy tym boli.

To się dziś narobilas, a jeszcze przy wietrze... Koniecznie osłupkuj róże, żeby przy stawianiu ogrodzenia nie ucierpiały. Szkoda by ich było. Liczę na fotki gdzieś

Kiedyś znieczulające dentysta trafił nerw w policzku i połowa twarzy zrobiła mi sie biała. Całe szczęście dość szybko to przeszło. Znieczulenie po zabiegu schodzi mi ok. godziny. Może za dużą dawkę dostajesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies