Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:42, 20 kwi 2017

mira napisał(a)

Groszek jak jest za dlugo w domu to tego nie lubi musi miec po podrośnięciu nizsza temperature- moje kiedys wysadzilam juz do ziemi i zobaczymy czy przetrwają

A jak lwie przepikowałaś to przy podlewaniu uwazalas z podlewaniem żeby roslinka nie topila się w wodzie?

Sorki za mądrości ale to moje tematy i troski - tak teraz i w domu nic nie rośnie

Pozdrawiam

Groszek wysialam znów, ale już na dworze i zobaczymy. Mam nadzieję, że się niedługo ociepli, bo nie wzejdzie.
Lwie to bardzo możliwe że je podtopiłam. Teraz będę uważać i je tylko psiknę zraszaczem. Dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:43, 20 kwi 2017

amelia_b napisał(a)
to podobnie jak u nas, współczuję

Dziś rano było gorzej, niż myślałam że będzie, mieliśmy -4,5. Białe tulipany i narcyzy się pożegnały. Główki podniosły Negrity i Blue Magenta, mimo, że te ostatnie już długo kwitną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:44, 20 kwi 2017

inka74 napisał(a)
U mnie begonię wyszły i stanęły. Nie wiem co z nimi robić.

Czekać?
Anda 14:46, 20 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Ewunia - już poimprezowałaś ?
u mnie przestało sypać
nareszcie zimno jak fix
ale dobrze przeziębiona jestem to i tak pewnie nic bym nie robiła

kocyk sobie zapodam

No, nareszcie koniec, a dzisiaj już byłam w pracy. Wracam do normalności
Zdrówka Ci życzę. Kocyk, termofor i herbata z cytryną i odpoczywaj
frezja 14:51, 20 kwi 2017

Ewa, zobacz u mnie w sprawie róż. Strona 446 - dół.
07_Rene 12:07, 21 kwi 2017

Groszek pachnący najlepiej do gruntu sypnąć. Nasiona wzejdą jak temperatura zrobi się odpowiednio wysoka. Nie ma problemu z nocnymi chłodami.
Czytam, że wracasz do normalności, oby pogoda też wróciła
Basilikum 12:50, 21 kwi 2017

alez mieliscie mroz brrr u mnie do -2,5 spadlo dzis. Magnolia skonczyla kwitnienie ale i tak juz byla na wylocie. Tulipany zwiesily glowki ale juz sie podnosza
Pszczelarnia 13:09, 21 kwi 2017

Kokesz napisał(a)

Dzięki
U nas te zioła pewnie nie tak łatwe do zdobycia, właśnie wracam z raczej dobrze zaopatrzonej szkółki i niestety nie ma.

Kokeszu, krwiściąg znajdziesz na łęgowych łąkach. Takich mokrych, wilgotniejszych z jaskrami. Trybula i ogórecznik do posiania.
Pszczelarnia 13:13, 21 kwi 2017

Anda napisał(a)
Kokesz, właśnie przed chwilą rozmawiałam z ciocią męża z Frankfurtu i ona robi ten sos właśnie z takich ziół, jak podane na blogu. Reszta się trochę różni: całe jajko ubić trzepaczką z olejem słonecznikowym (oba składniki o tej samej temperaturze), dodać sól i pieprz, potem dodać jogurt naturalny o małej zawartości tłuszczu, potem dodać łyżeczkę musztardy średnio ostrej, a na koniec dodać kwaśną śmietanę. No i zioła oczywiście

Koło Karlsruhe robią tak samo. Tylko tam był Kerbel - trybula (i to też rośnie dziko).
Madzenka 06:21, 24 kwi 2017

Wypoczęta? Wracaj do nas z pięknymi zdjęciami