Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 12:53, 11 maj 2017

kamila66 napisał(a)

Ewuniu śliczne widoki

Dzieki Kami U mnie cieplo jak i u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:55, 11 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
Nigdy nie dawałem nawozu do cebulek.
Piękne te tulipanki China T.

Ja kiedys tez nie i Blue Diamond mimo to ladnie kwitly i bylo ich coraz wiecej. No ale poniewaz coraz wiecej glodnych bylinek u mnie, to i nawozu wiecej daje, zeby dla wszystkich starczylo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 13:01, 11 maj 2017

Dziewczyny, o jakim nawozie dla cebulowych mowa bo chyba mi umknęło ?
Anda 13:41, 11 maj 2017

babka napisał(a)
Dziewczyny, o jakim nawozie dla cebulowych mowa bo chyba mi umknęło ?

Nie wiem, jak w PL, ale tutaj nazywa sie po prostu Nawoz dla roslin cebulowych, roznych firm.
inka74 21:30, 11 maj 2017

Ewcia - protestuję. Co tak mało zdjęć. Mam niedosyt straszny. U mnie China Town jeszcze w pąkach zamkniętych.

Rutewka kwaśnej ziemi potrzebuje?
tulucy 21:38, 11 maj 2017

Plus przymrozków widzę taki, że mszyc jest mniej

Róże mają pąki, wiadomo że nie wszystkie, ale już widać...
Irysy już kwitną te pierwsze granatowe. Następne już w kolejce.
Zaczyna mi dawać oznaki życia Sweet Laguna. A już ją chciałam reklamować, że mi zdechlaka przysłali wiosną.
Katkak 22:15, 11 maj 2017

Ewunia mam jeszcze jedno pytanie. Róż nie powinno się nawozić przez rok od posadzenia, zgadza się? Czy dotyczy to także gnojówek, czy tylko nawozów mineralnych?
Anda 10:31, 12 maj 2017

inka74 napisał(a)
Ewcia - protestuję. Co tak mało zdjęć. Mam niedosyt straszny. U mnie China Town jeszcze w pąkach zamkniętych.

Rutewka kwaśnej ziemi potrzebuje?

Mało zdjęć? A mi sie wydawało że dużo Ogród stoi na razie, tzn. wszystko po deszczach rośnie jak na drożdżach, ale nie kwitnie, tylko powiększa objętość Sikorki karmią młode, dzwońcie okupują karmnik, wróble hałasują, a kosy wyżerają moje dżdżownice

Wczoraj posadziłam wreszcie pomidory i Tagetes do skrzyń, a ogórki do gruntu. Jeszcze do donic posadzić muszę lwie paszcze i Gillardie. Truskawki kwitną

Zapomniałam wysiać Clarkie. Muszę to w sobotę nadrobić

Rutewka potrzebuje kwaśnej, tak czytałam. Zobaczymy, jak jej u mnie będzie, bo mam ziemię raczej zasadową, ale w dołku miała kwaśną po hortensji, która wyleciała z tego miejsca.
Anda 10:33, 12 maj 2017

tulucy napisał(a)
Plus przymrozków widzę taki, że mszyc jest mniej

Róże mają pąki, wiadomo że nie wszystkie, ale już widać...
Irysy już kwitną te pierwsze granatowe. Następne już w kolejce.
Zaczyna mi dawać oznaki życia Sweet Laguna. A już ją chciałam reklamować, że mi zdechlaka przysłali wiosną.

U mnie tylko Brother Cadfael i Mme Boll nie mają pąków, ale one najpóźniej zaczęły startować i dzięki temu nie mają zmrożonych liści, tak jak reszta róż.
Irysów nie mam Całe szczęście Już i tak upycham jak się da.
Anda 10:36, 12 maj 2017

Katkak napisał(a)
Ewunia mam jeszcze jedno pytanie. Róż nie powinno się nawozić przez rok od posadzenia, zgadza się? Czy dotyczy to także gnojówek, czy tylko nawozów mineralnych?

Nie powinno się. Nawozów mineralnych w ogóle, a gnojówki nie za dużo. Jedną na start możesz dać, jedynie ze skrzypu jeszcze oprysk możesz robić. W pierwszym roku największa siła powinna iść w korzenie, żeby były duże i mocne. Na jesień zrób kopczyk z końskim obornikiem, to róża będzie miała dobre papu już początkiem wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies