Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 17:10, 22 cze 2017

inka74 napisał(a)
Ewa - Lady Emma Hamilton mi się rozwinęła - jest PIĘKNA!!!!!!!

ŁO, lecę oglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:13, 22 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ewo jak to jest z Louise odier, bo ja jeszcze ciemna masa różana jestem.. jak kwiat przekwitnie, to obcinam.. ale sam lepek, czy kawalek dalej z listkami, jak cala "wiecha" przekwitnie? Czy to nie ma większego znaczenia? I kiedy będzie miała następne kwiaty? Dopiero za jakiś dłuższy czas? W sumie to niewiele wiem o różach

Możesz czekać aż cała wiecha przekwitnie albo ucinać pojedyńczo sam łepek a dopiero jak przekwitnie ostatni łepek ucinać do następnego pięciolistka, ewentualnie niżej. Wybieraj kierunek pięciolistka rosnący na zewnątrz krzaczka. Szybkość kwitnienia zależy od tego, jak nisko lub wysoko będzie przycięta. To róża krzaczasta, prawie że pnąca, więc ma trochę przerwy w kwitnieniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 17:14, 22 cze 2017

Kawa napisał(a)
woow woooow

ale piękny ten ogród który pokazałaś...
cudne te drzewa i alejki i ławeczki..

Kami, no piękny jest, fajnie tam było, odprężyłam się
malgol 19:12, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Nie mam jaśminowców, ale z tego co wiem, to on kwitnie na pędach dwuletnich. W takim wypadku cięcie kosmetyczne powinno odbywać się po zakończeniu kwitnienie, czyli teraz lub początkiem lipca. Ty chcesz go odmłodzić, a to oznacza dość mocne cięcie. Wtedy warto przyciąć go jesienią. Możesz go wtedy ciachnąć na ok. 50 cm. Odbije wiosną i się zagęści, ale nie zakwitnie wcale albo mało.

Dzięki Ewus poobcinam go trochę jak przestanie kwitnac
Makao_J 20:13, 22 cze 2017

Zabiegana?
Anda 20:27, 22 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Zabiegana?

Jakoś tak wszystko mi ucieka przez palce, a wieczorem nawet nie mam siły na O. Może dzisiaj trochę nadrobię. Upał mamy, już od paru dni powyżej trzydziestu stopni. Od zeszłego tygodnia gorąco. Wszystko szybko przekwita. Za szybko. Róże się sypią. Nawet ślaz mi zasycha, mimo podlewania.
Warmia 21:35, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Jakoś tak wszystko mi ucieka przez palce, a wieczorem nawet nie mam siły na O. Może dzisiaj trochę nadrobię. Upał mamy, już od paru dni powyżej trzydziestu stopni. Od zeszłego tygodnia gorąco. Wszystko szybko przekwita. Za szybko. Róże się sypią. Nawet ślaz mi zasycha, mimo podlewania.

U nas może nie ma aż takich upałów, ale jest sucho i rośliny przez to cierpią.
Anda 22:20, 22 cze 2017

Warmia napisał(a)

U nas może nie ma aż takich upałów, ale jest sucho i rośliny przez to cierpią.

Właśnie. Dobry parogodzinny deszcz by się przydał.
Warmia 22:23, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Właśnie. Dobry parogodzinny deszcz by się przydał.

Asia straszy mnie burzami. Ciekawe tylko, czy przy okazji popada.
Anda 22:25, 22 cze 2017

Warmia napisał(a)

Asia straszy mnie burzami. Ciekawe tylko, czy przy okazji popada.

U mnie burze tylko słychać, a moja App pogodowa podaje, że u mnie pada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies