Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

ryska 09:52, 23 cze 2017

Piękne połączenia i fotki jak zawsze mistrzowskie.
Czy knautia lubi słońce bardziej niż scabiosa?
Moją(scabiosę) musiałam z tej wielkiej donicy wysadzić do przedogródka, bo wiecznie miała sklapiałe liście.
Anda 10:27, 23 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Piękne zdjęcia, jak zawsze
Uwielbiam szałwię, to teraz jej czas, muszę mieć więcej, w masie wygląda cudnie

Mam duzo szalwi i naprawde ja lubie, mimo, ze mi sie pod koniec kwitnienia zawsze wyklada
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:30, 23 cze 2017

ryska napisał(a)
Piękne połączenia i fotki jak zawsze mistrzowskie.
Czy knautia lubi słońce bardziej niż scabiosa?
Moją(scabiosę) musiałam z tej wielkiej donicy wysadzić do przedogródka, bo wiecznie miała sklapiałe liście.

Wg mnie obie lubia slonce tak samo. A jaka masz scabiose? Tez golebia? Ja mam wlasnie golebia i tej nic nie jest. Ona jest niska i ma u mnie troche cienia od innych, wyzszych roslin. Moze to pomaga na klapniete liscie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 10:33, 23 cze 2017

Anda napisał(a)
Overdam, knautia, Abraham Darby

[

moja ulubiona roza
i u mnie tez zaczyna
ryska 10:34, 23 cze 2017

Moja to Scabiosa caucasica i czytałam, że lubi praktycznie tylko słońce.
W półcieniu jednak odżyła, zobaczymy jak to wpłynie na kwitnienie np. za rok, bo teraz jest ładna.
abiko 10:45, 23 cze 2017

Ten przywrotnik z szałwią cudownie wygląda. Szkoda, że ja nie mam gdzie ta zrobić. Ech.
Mixtoorka 10:47, 23 cze 2017

uwielbiam wszystkie
gobasia 11:24, 23 cze 2017

Anda napisał(a)

Mam duzo szalwi i naprawde ja lubie, mimo, ze mi sie pod koniec kwitnienia zawsze wyklada

A którą byś polecała

Ewo piękne fotki pięknego ogrodu
Makusia 13:30, 23 cze 2017

Piękne robisz zdjęcia, ale chyba już to mówiłam
Uchwycona na róży pszczółka robi wrażenie, i w ogóle widoki u Ciebie takie zwiewne, delikatne- jak w elfiej krainie
Anda 14:04, 23 cze 2017

Ryska, Reniu, to ciekawa jestem, jak jej bedzie w polcieniu.

Abiko, Aga, na pewno nie masz miejsca na przywrotnika z szalwia?

Mixtoorka, Karo, bardzo sie ciesze

Gobasiu, Basiu, wszystkie sa fajne, kazda moge polecic

Makusiu, Marto, teraz przycielam szalwie i przywrotniki, juz tak zwiewnie nic nie wyglada, raczej lyso. No moze nie calkiem lyso, bo trawy bujnely w tym upale
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies