Dziękuję za nową wycieczkę! Po Twoim ogrodzie i po okolicy!
Dziękujem Ci Dobra Kobito no szałwię juž mam ale niebieską..czy raczej fioletową ..ale Twoje zestawienie to jest dla mnie mistrzostwo świata aaaaaaaa
I ja mam nadzieję ,że się takowego spotkania doczekam bo czamu ta Pyrlandia tak daleeeko jest ??
Ewa a gdzie ty planujesz wcisnąć tego jaśminowca Belle Etoile? On spory jest ale ciąć można. Zapach musiał być boski jeżeli cię kusi.
Nie wytrzymałam postanowienia niekupowania róż. Kupiłam Royal Jubelee i Benjamina Brittena. BB w teorii kupiłam na jesieni a teraz zakwitł i okazał się pomyłką w kolorze jasnego różu. Teraz ten nowy już prawidłowy z RJ będą razem bo o dziwo pasują do siebie. BB na razie w różu. Czekam na następne kwiaty. Na zdjęciach on inny jest. Pamiętam, że go oddałaś bo chyba trudny kolor miał a na zdjęciach odcienie pomarańczy i cegły. Na razie jest on dla mnie pozytywnym pachnącym zaskoczeniem o pięknych filiżankowych kwiatach. Totalnie mi za to pomyłka w jasnym różu do koncepcji żółto-pomarańczowej nie pasowała więc Lady of Shalott i Emma Hamilton dostały do uzupełnienia Golden Celebration złagodzone Jude the Odscure. Bardzo jestem ciekawa jak wszystkie zakwitną czy to będzie dobre połączenie. Bo zdjęcia to jedno a w realu zupełnie inne kolory są. Bodziszek niebieski bym do nich dodała tylko czy na słońcu da radę? Jak myślisz?
No i Boscobel mi w końcu kwiaty otworzyła. Ta róża to moja faworytka obok niepachnącego Leosia. Cała jest w pąkach i zdrowa. Leo też mały ale
Cały w kwiatach. A to dopiero 2 sezon ich u mnie. Za to Young Lycidas daje ciała. Bardzo przemarzła i teraz delikatnie powiedziawszy marna jest. Jak twoja YL się miewa?