Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AsiaK_Z 16:48, 18 cze 2017

Anda napisał(a)

Z jednej strony ciesze sie, ze Was zobacze (Ciebie poznam ) a z drugiej to juz bedzie prawie koniec lata...

W sumie lato takie krótkie... Ale Ewa pomyśl jakie to będzie zakończenie, takie z fest przytupem
Anda 17:31, 18 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

W sumie lato takie krótkie... Ale Ewa pomyśl jakie to będzie zakończenie, takie z fest przytupem

Co racja to racja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gosika67 17:41, 18 cze 2017

Cześć Ewka oglądałam ten ogród, ładne okazy i taki naturalny.Ciekawe miejsca odwiedzasz, dzięki,że nam to pokazałaś.
hanka_andrus 17:46, 18 cze 2017

Dziękuję za nową wycieczkę! Po Twoim ogrodzie i po okolicy!
mar_za 21:13, 18 cze 2017

Anda napisał(a)

Oglądałam w programie Gardeners World, że Monty poleca coroczne mocne cięcie bzu Black Lace. On ścina go do ok. 1 m a bez i tak wypuszcza ładne, długie, chyba ze dwumetrowe gałęzie

To ja znowu jakiegoś potwora posadziłam tym razem na tarasie w donicy mam bez Black Lace. Będę go ciąć co roku i zobaczymy co z tego wyjdzie.
gierczusia 21:45, 18 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Ewka, będziesz w Kołobrzegu? Ja od 12 sierpnia będę w Pobierowie i do Hortulusa też się wybieram

Jeżusiczku, jeżusiczku...żal mi ,żaaaallllll
Ściskam
Aśkę to uściskam łosobiźcie a Ciebie Ewcia wirtualnie no bo co mi zostało
gierczusia 21:48, 18 cze 2017

Anda napisał(a)

Nie usuwaj zadnych fotek, zawsze mozesz sobie je zapisywac Z boku rosnie szalwia Amethyst. W tym roku szalwia jest wyzsza. Kazda rozowa szalwia pasuje do kanutii. Niebieska czy fioletowa zreszta tez Ogromnie sie ciesze, ze moglam Cie zainspirowac Tez mam nadzieje, ze kiedys dotre na jakies spotkanie calego Ogrodowiska

Dziękujem Ci Dobra Kobito no szałwię juž mam ale niebieską..czy raczej fioletową ..ale Twoje zestawienie to jest dla mnie mistrzostwo świata aaaaaaaa
I ja mam nadzieję ,że się takowego spotkania doczekam bo czamu ta Pyrlandia tak daleeeko jest ??
tulucy 22:06, 18 cze 2017

Ewcia namów rodzinkę na Hortulusa moi najpierw marudzili, a potem pytali, czy jeszcze tam pojedziemy
inka74 22:42, 18 cze 2017

Ewa a gdzie ty planujesz wcisnąć tego jaśminowca Belle Etoile? On spory jest ale ciąć można. Zapach musiał być boski jeżeli cię kusi.

Nie wytrzymałam postanowienia niekupowania róż. Kupiłam Royal Jubelee i Benjamina Brittena. BB w teorii kupiłam na jesieni a teraz zakwitł i okazał się pomyłką w kolorze jasnego różu. Teraz ten nowy już prawidłowy z RJ będą razem bo o dziwo pasują do siebie. BB na razie w różu. Czekam na następne kwiaty. Na zdjęciach on inny jest. Pamiętam, że go oddałaś bo chyba trudny kolor miał a na zdjęciach odcienie pomarańczy i cegły. Na razie jest on dla mnie pozytywnym pachnącym zaskoczeniem o pięknych filiżankowych kwiatach. Totalnie mi za to pomyłka w jasnym różu do koncepcji żółto-pomarańczowej nie pasowała więc Lady of Shalott i Emma Hamilton dostały do uzupełnienia Golden Celebration złagodzone Jude the Odscure. Bardzo jestem ciekawa jak wszystkie zakwitną czy to będzie dobre połączenie. Bo zdjęcia to jedno a w realu zupełnie inne kolory są. Bodziszek niebieski bym do nich dodała tylko czy na słońcu da radę? Jak myślisz?

No i Boscobel mi w końcu kwiaty otworzyła. Ta róża to moja faworytka obok niepachnącego Leosia. Cała jest w pąkach i zdrowa. Leo też mały ale
Cały w kwiatach. A to dopiero 2 sezon ich u mnie. Za to Young Lycidas daje ciała. Bardzo przemarzła i teraz delikatnie powiedziawszy marna jest. Jak twoja YL się miewa?
gosika67 23:20, 18 cze 2017

Iwonka jestem ciekawa Twoich róż, wskakuję do Ciebie