Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Warmia 22:28, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

U mnie burze tylko słychać, a moja App pogodowa podaje, że u mnie pada

To u mnie pewnie nawet nie pomruczy Właśnie wyłączliśmy podlewanie, bo na niebo chyba nie ma co liczyć
Anda 22:30, 22 cze 2017

Warmia napisał(a)

To u mnie pewnie nawet nie pomruczy Właśnie wyłączliśmy podlewanie, bo na niebo chyba nie ma co liczyć

Dzisiaj latałam z konewką z wodą z baseniku córci. Mamy taki większy dmuchany.
Deszczówka już mi się skończyła
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 22:31, 22 cze 2017

Wszędzie strasznie sucho
Mam nadzieję, że popada, ale bez burz i gradu.
Anda 22:33, 22 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Wszędzie strasznie sucho
Mam nadzieję, że popada, ale bez burz i gradu.

Gradu też nie chcę. Jedynie deszcz, ale tylko parę godzin, a nie cały tydzień
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Nowalijka 22:55, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Zaraz do Ciebie wpadnę

Dziękuję za pomoc, nie ma jak fachowiec
tulucy 23:10, 22 cze 2017

To może lepiej jednak, że nie pada, jakby miało być huraganowo. Ponoć koło Hamburga trąba powietrzna przeszła dziś?

Ja sobie wzięłam 2 dni wolne, bo koniec roku... Wolne... Śmiechu warte, nalatałam się dziś jak nie wiem... Na ogrodzie tylko pomidory podlałam...
tulucy 23:33, 22 cze 2017

A z różami to pewnie dokupię drugiego doktorka, a RU tylko przesunę samą. Powojniki one mają, obie tego samego, Solinę.
Dziś mój m mnie zaskoczył, wyjął z portfela kasę i dał mi na róże - tak powiedział, kup sobie różyczek.... Za to, co mi dał, to w mojej szkółce kupię z 10

abiko 23:56, 22 cze 2017

Anda napisał(a)

Możesz czekać aż cała wiecha przekwitnie albo ucinać pojedyńczo sam łepek a dopiero jak przekwitnie ostatni łepek ucinać do następnego pięciolistka, ewentualnie niżej. Wybieraj kierunek pięciolistka rosnący na zewnątrz krzaczka. Szybkość kwitnienia zależy od tego, jak nisko lub wysoko będzie przycięta. To róża krzaczasta, prawie że pnąca, więc ma trochę przerwy w kwitnieniu.

Ja też tak robię z Heritage najczęściej, bo takie wiechy ma
Anda 09:20, 23 cze 2017

tulucy napisał(a)
A z różami to pewnie dokupię drugiego doktorka, a RU tylko przesunę samą. Powojniki one mają, obie tego samego, Solinę.
Dziś mój m mnie zaskoczył, wyjął z portfela kasę i dał mi na róże - tak powiedział, kup sobie różyczek.... Za to, co mi dał, to w mojej szkółce kupię z 10

Wow, ja tez tak chce Tylko zeby mój M mi kawałek ogrodu dokupił, to byłoby super

Na północy i wschodzie Niemiec pogoda rzeczywiście była niebezpieczna, huragany, silny deszcz. O trąbie powietrznej nic tu w poważnej prasie nie pisano. W Hanowerze musiano przerwać koncert Guns'n Roses.
Anda 09:20, 23 cze 2017

abiko napisał(a)

Ja też tak robię z Heritage najczęściej, bo takie wiechy ma

Wiechy piękne są jak kwitną, a jak przekwitają to już mniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies