Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Wafel 18:18, 31 paź 2025

Cieszę się, że z nogą lepiej piękna jesień u ciebie Masz złote ręce, nie tylko rośliny o tym wiedzą, ale i ptaszki! Jak to możliwe, że mysikrólik usiadł ci na dłoni??? One są takie szybkie Rudziki są bardzo ciekawskie, lubią być blisko ogrodnika, czekają aż coś smacznego się wykopie przy okazji Trzmielina pięknie obrasta ci to, nie wiem co - niebieskie. Ekstra przycięta, chcę aby mi kamień na osiedlowej tak ładnie porastała, wiosną przytnę swoje osiedlowe. Klonik zmartwychwstał,przebarwienia jesienne piękne - same sukcesy Truskawek i jeżyn zazdroszczę. Pozdrów męża, pewnie pod twoim czujnym okiem ogarniał ogród, no wszystko elegancko się prezentuje
Kordina 21:46, 31 paź 2025

Mysikrólik przepiękny i rudzik też a trzmielina aż świeci oranżem
Rumianka napisał(a)

23.09.2025r - słonko i deszcz

Fajny widoczek
Dobrze, że z nogą w porządku, napiszę Ci później rewelacyjny środek na odbudowę flory bakteryjnej. Brałam na przetokę ustno zatokową po wyrwaniu zęba antybiot i steryd.
Rumianka 16:30, 16 lis 2025

Witajcie, witajcie...wczoraj zakończyliśmy sezon ogrodowy na działce. Zjechaliśmy do domu...żal było wyjeżdżać. Noga wygoiła się, ale blizna pozostała, nie da o sobie zapomnieć. Doszedł jeszcze jeden szczegół tego upadku ze schodów, otóż jak spadłam do przodu, to uderzyłam twarzą o podłogę. Oprócz otarć na nosie poluzował mi się jeden ząb, dolna dwójka. Zaczął ruszać się coraz bardziej, że przeszkadza mi bardzo podczas jedzenia, jutro idę do dentysty na wyrwanie. Nie dość, że byłam kulawa, to teraz będę jeszcze szczerbata. Ogród ze wszystkimi pracami jesiennymi czekał na moje ręce, powoli, powoli dałam radę między opadami deszczu. Z każdym wyrwanym habaziem było ich coraz mniej i to mnie motywowało. Wiem jedno, sytuacja z nogą pokazała, że nie można sobie za dużo roboty dokładać, bo życie jest nieprzewidywalne. Żadnych nowych rabat już nie zrobie, wystarczy to co jest do pielęgnowania. Pesel też o tym przypomina pukając w tył głowy...
Rumianka 16:35, 16 lis 2025

anpi napisał(a)
Dobrze, że już dobrze!
A ogród jak widać świetnie poradził sobie bez twojej nogi! Pewnie tylko gorzej ty radziłaś sobie bez niego, a raczej bez ingerencji w onego Ale za to fotki są i to Ci się chwali! Zostawiam zachwyty nad jesienną szatą! Pozdrawiam.

Aniu, nieprzewidziane sytuacje zmuszają do zwolnienia tempa, szkoda, że w moim przypadku trwało tak długo, ale zdrowie ważniejsze, no i chyba zostanie mi w pamięci, żeby patrzeć pod nogi, żeby widzieć gdzie się je stawia.
Rumianka 16:49, 16 lis 2025

Wafel napisał(a)
Cieszę się, że z nogą lepiej piękna jesień u ciebie Masz złote ręce, nie tylko rośliny o tym wiedzą, ale i ptaszki! Jak to możliwe, że mysikrólik usiadł ci na dłoni??? One są takie szybkie Rudziki są bardzo ciekawskie, lubią być blisko ogrodnika, czekają aż coś smacznego się wykopie przy okazji Trzmielina pięknie obrasta ci to, nie wiem co - niebieskie. Ekstra przycięta, chcę aby mi kamień na osiedlowej tak ładnie porastała, wiosną przytnę swoje osiedlowe. Klonik zmartwychwstał,przebarwienia jesienne piękne - same sukcesy Truskawek i jeżyn zazdroszczę. Pozdrów męża, pewnie pod twoim czujnym okiem ogarniał ogród, no wszystko elegancko się prezentuje

Asiu, dziękuję, ja tęskniłam za ogrodem, a on za mną i nawet ptaszki przylatywały sprawdzić co u mnie To niebieskie to pokrywa studni chłonnej, z racji, że za domwem mamy pagórek, to żeby wody opadowe nie podciekały pod dom, zrobiliśmy wokól niego opaskę drenażową i jeżeli jakaś woda się pojawi, to ma ujście do studni chłonnej, ale w większości jest suche dno. Trzmielina zasłania betonowy krąg, przycinam ją raz w roku i zagęściła się.A eM ogarniał tylko trawnik i ewentualne kretowiska, a reszta czekała cierpliwie na mnie.
Rumianka 16:52, 16 lis 2025

Kordina napisał(a)
Mysikrólik przepiękny i rudzik też a trzmielina aż świeci oranżem

Fajny widoczek
Dobrze, że z nogą w porządku, napiszę Ci później rewelacyjny środek na odbudowę flory bakteryjnej. Brałam na przetokę ustno zatokową po wyrwaniu zęba antybiot i steryd.

Dziękuję Bożenko, już odpisałam na priw. Teraz pozostało mi ogarniecie wszystkich spraw domowych, a wówczas będę miała czas na Ogrodowisko, zaległości mam ogromne. Pozdróweczki.
mirkaka 19:08, 16 lis 2025

To się musiałaś nacierpieć z tą nogą bardzo współczuję.
Teraz w domku poczekasz spokojnie na wiosnę, U mnie wiosną też był mysikrólik, ale uderzył w okno i był taki osowiały, wzięłam go na ręce, ogrzewałam, w końcu doszedł do siebie i poleciał, jeszcze takiego maleńkiego ptaszka nigdy nie widziałam Nawet nie przypuszczałam że w moim ogrodzie takie ptaki mogą się pojawić Rudziki i sikorki, zięby są zawsze widoczne
Wafel 23:16, 16 lis 2025

Współczuję tych zdrowotnych problemów dobrze, że wracasz do sił. Chciałam zamknąć sezon w czwartek, ale zapodziała się gdzieś w trasie moja zamówiona paczka z ostatnimi sadzonkami bylin, a tu pogoda nie do roboty już, przymrozki, deszcze, zimno. Też mi się zachciało jeszcze sadzić, no to mam nauczkę...
ewsyg 08:53, 17 lis 2025

Rumianko, ale masz piękny ogród. Musze tutaj wpaść na dłużej, dzisiaj pozostawiam pozdrowienia.
eda 23:36, 17 lis 2025

Rumianka napisał(a)
Witajcie, witajcie...wczoraj zakończyliśmy sezon ogrodowy na działce. Zjechaliśmy do domu...żal było wyjeżdżać. Noga wygoiła się, ale blizna pozostała, nie da o sobie zapomnieć. Doszedł jeszcze jeden szczegół tego upadku ze schodów, otóż jak spadłam do przodu, to uderzyłam twarzą o podłogę. Oprócz otarć na nosie poluzował mi się jeden ząb, dolna dwójka. Zaczął ruszać się coraz bardziej, że przeszkadza mi bardzo podczas jedzenia, jutro idę do dentysty na wyrwanie. Nie dość, że byłam kulawa, to teraz będę jeszcze szczerbata. Ogród ze wszystkimi pracami jesiennymi czekał na moje ręce, powoli, powoli dałam radę między opadami deszczu. Z każdym wyrwanym habaziem było ich coraz mniej i to mnie motywowało. Wiem jedno, sytuacja z nogą pokazała, że nie można sobie za dużo roboty dokładać, bo życie jest nieprzewidywalne. Żadnych nowych rabat już nie zrobie, wystarczy to co jest do pielęgnowania. Pesel też o tym przypomina pukając w tył głowy...

Nic nie pozostaje w takim razie tylko zdrówka życzyć i powodzenia z ząbkiem Elisko i spokoju w ogrodzie cieszę się, że już lepiej z nóżką i masz rację nie ma co szaleć za bardzo z rabatami i ja sama też już się pukam w tył głowy i sobie mówię stop kobieto ... macham serdecznie ...