Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Darecka 06:51, 15 mar 2025

Kochana Eliso, serce się ściska czytając Twoją relację, nawet nie umiem sobie wyobrazić, przez co przeszliście, strach i niepewność, a na koniec tragiczny finał... Jestem z Tobą myślami, bo wiem, że nie ma takich słów, które mogłyby teraz ukoić Twoje serduszko...
hankaandrus_44 09:38, 15 mar 2025

Kochana Elisko, przeżyliście straszne chwile, a i teraz daleko macie do uspokojenia. Ja wchodzę w ten wiek 80+, i mieszkam w mieście, a i tak staram się wychodzić do miasta z obstawą Bo nigdy nie wiadomo co może się zdarzyć.
Współczuję , ściskam serdecznie.[*]
An_na 17:57, 15 mar 2025

Elisko, straszna tragedia
Przytulam mocno w tym trudnym czasie.
Rumianka 18:54, 16 mar 2025

Dziękuję kochane za krzepiące słowa pocieszenia. Opadłam z sił i chęci do czegokolwiek. Nie mogę się zmusić do jakiejś pracy. Ogród musi poczekać. Ból po stracie siostry rozrywa mi serce na strzępy.
Wafel 19:27, 16 mar 2025

Nic teraz nie jest ważne, to zrozumiałe. Czas... - tylko on potrafi zabliźnić, ale ślad w sercu wiadomo zostaje ❤️
Joku 19:30, 16 mar 2025

Elisko, współczuję.
Alija 17:24, 18 mar 2025

Elisko, dawno nie zaglądałam na Ogrodowisko, dopiero teraz doczytałam....
Bardzo, bardzo współczuję, trzymaj się Kochana.
Basilikum 20:39, 18 mar 2025

Elisko przyszlam zagladnac co u Ciebie a tu takie wiesci
Bardzo Ci wspolczuje i mocno przytulam
Rumianka 16:41, 23 mar 2025

Dziękuję wszystkim za utulające słowa...ciężko jest wyzbyć się kołatających złych myśli, które jak ciasna obręcz oplatają głowę, od których nie sposób się uwolnić w takich trudnych chwilach. Myśli uparcie wracają i nie dają funkcjonować, a sen to też loteria...zasnąć trudno, a jak się uda, to i tak na krótko i znów to samo.
Była duża różnica wiekowa między moją najstarszą siostrą, a mną, ale mimo to, byłyśmy zżyte ze sobą najbardziej...

Em ostatnio wywiózł mnie na działkę, by chociaż trochę zmienić myśli, zaangażował mnie do pomocy przy budowaniu zaplanowanej drewutni...no powiem, że chwilowa ulga odrobinę pomogła.
Jakoś trzeba będzie powoli próbować godzić się z sytuacją i wrócić w miarę do codziennych prac, bo życie toczy się dalej...a pęknięte serce jeszcze dłuuuugo będzie bolało.

Mam nawet kilka fotek z etapów budowy drewutni.
najpierw konstrukcja, jeszcze bez końcowych pionów

następnie stawianie masywnych "ścian" ( z drewnianych drzwi z odzysku, Em otrzymał je z remontowanego ośrodka )

no i skończone, pozostało tylko wstawienie drzwi wejściowych i domalowanie fragmentów.

a tu już częściowo zagospodarowane wnętrze drewutni.
Rumianka 16:49, 23 mar 2025

Drewutnia z drugiej strony, ta dostawiona część jest na końcu

przy okazji wzmocniona kratka, pnie się tu trzmielina

troche słońca i rozwinęły się krokusy