Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - trudne początki - Paula

Mój ogród - trudne początki - Paula

lojalna_ 18:55, 07 lis 2015

Milo mi to czytać tujek na oko tylko 10 sztuk ni wiem jak sjoncze to ogrodzenie....może tylko 8 ale kupnie je wiosna u mnie bo transport mam wlasny i gatunek dobry i faktycznie tak wysokie jak potrzebuje
iwka 18:56, 07 lis 2015

Jak już wiesz co chcesz mieć to połowa sukcesu reszta poleci już z górki życzę powodzenia w realizacji planów ogrody japońskie są piękne

tutaj ktoś jest na forum, kto ma japoński z prawdziwego zdarzenia tylko nie pamiętam, Jan chyba, widziałaś pewnie
paula23 19:50, 07 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Milo mi to czytać tujek na oko tylko 10 sztuk ni wiem jak sjoncze to ogrodzenie....może tylko 8 ale kupnie je wiosna u mnie bo transport mam wlasny i gatunek dobry i faktycznie tak wysokie jak potrzebuje

No to jak masz sprawdzone to nie warto szukać gdzie indziej

iwka napisał(a)
Jak już wiesz co chcesz mieć to połowa sukcesu reszta poleci już z górki życzę powodzenia w realizacji planów ogrody japońskie są piękne

tutaj ktoś jest na forum, kto ma japoński z prawdziwego zdarzenia tylko nie pamiętam, Jan chyba, widziałaś pewnie

Chciałabym żeby był z górki Jana ogród widziałam zachwycałam się klonami i herbaciarnią nawet już knuje pewien plan co by może w przyszłym roku postawić podobną u siebie dobrze że zima przed nami będę miała czas żeby M namówić.

Trochę się zasmuciłam... Ciocia pracuje przy "pielęgnowaniu ogrodów" i wczoraj była u pewnego Pana a on ma piękny krzak leszczyny Contorta, przywiozła mi gałąź (bo wie że ja wszystko ukorzeniam) ale niestety czytam i czytam i póki co wyczytałam że szansa na ukorzenienie leszczyny ze zdrewniałej gałązki jest równa 0. Kurcze szkoda trochę bo ma swój urok ale spróbuje. Może ktoś z Was próbował i mu się udał?
kamila66 20:04, 07 lis 2015

Swoją leszczynę kupiłam w sklepie ale kilka dni temu widziałam pod nią siewkę wydaje mi się, że jest prosta. Szkoda dostałabyś w prezencie, na 100 % wyrosła z orzecha contorta
paula23 20:21, 07 lis 2015

kamila66 napisał(a)
Swoją leszczynę kupiłam w sklepie ale kilka dni temu widziałam pod nią siewkę wydaje mi się, że jest prosta. Szkoda dostałabyś w prezencie, na 100 % wyrosła z orzecha contorta

Dziękuje za propozycje, może prosta bo mała? Może z czasem się pokręci siewki często nie powtarzają cech matecznych.
Mira104 22:10, 07 lis 2015

Paula jeśli potrzebujesz wizualizacji, to mam gardenpuzzle i wystarczy, że dasz zdjęcie powiesz co, gdzie i Ci zrobię. Zawsze to jakiś mniej więcej wizualny obraz.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ( czyt. proszę o więcej )
paula23 22:17, 07 lis 2015

Mira104 napisał(a)
Paula jeśli potrzebujesz wizualizacji, to mam gardenpuzzle i wystarczy, że dasz zdjęcie powiesz co, gdzie i Ci zrobię. Zawsze to jakiś mniej więcej wizualny obraz.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ( czyt. proszę o więcej )

Dziękuje za propozycje napewno skorzystam jak będę potrzebować no ja właśnie wróciłam od Ciebie
sylwia_slomc... 22:43, 07 lis 2015

Super zmiany u Ciebie , a plany ambitne, ale japońskie ogrody to jedne z najpiękniejszych
babka 23:06, 07 lis 2015

Czytam, że masz ręce pełne roboty, miłego sadzenia
lojalna_ 23:07, 07 lis 2015

Sz ukalam taniej ale wyszło jak zawsze

Bardzo jestem ciekawa tej wiosny u Ciebie.