Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 12:48, 19 maj 2017

sylwik69 napisał(a)
Piękna rzeka tulipanów ładnie u Ciebie

Dziękuję Sylwio, zdjęcia nie oddają w pełni urody tych tulipanów, telefonem pstrykane

Mirelko mam ten sam dylemat z bratkami, chcą i obficie kwitną. Inne doniczkowe wciąż czekają na podmianę

Co do zakupów, gdybym dorwała coś co mi pasuje, nie zastanawiałabym się, waham się czy nie zamówić bukszpany na pniu z A.
alis 12:51, 19 maj 2017

Toszka napisał(a)

Virus pstrokacizny objawia się pstrokacizną. Dosłownie. Nie rumieńcami czy totalną zmiana koloru, a mazajami innego koloru niż pierwotnie. Na lisciach są czerwone smugi.
To od razu widać. Pozostaje szybka reakcja, czyli kwestia skojarzenia faktów.
Natomiast pomyłki i pomieszane cebulek są niestety normą. Najgorzej jak kupuje się pojedyncze, oddzielnie zapakowane cebule, drogie, a wyrastają z nich te najtańsze tulipany

Potwierdzam, kupiłam rzekomo białe czosnki w cenie 10 zł za sztukę, które de facto białe nie są
alis 22:56, 19 maj 2017

frezja 23:14, 19 maj 2017

alis napisał(a)

Jeszcze nas cieszą..ta odmiana jest naprawdę super z czym są posadzone..coś białego w tle widać.
alis 23:22, 19 maj 2017

Ewciu, to kalina, taki mały krzaczek, ale do przesadzeniaA tulipanków jeszcze sporo u mnie
frezja 23:28, 19 maj 2017

alis napisał(a)
Ewciu, to kalina, taki mały krzaczek, ale do przesadzeniaA tulipanków jeszcze sporo u mnie

Elegant Lady jeszcze u mnie zostały; u Ciebie też widzę mają się dobrze i cała reszta też
alis 23:38, 19 maj 2017

Claudia jeszcze kwitnie i Purple Prince też nieźle, chociaż dzisiaj zauważyłam, że pierwsze przekwitają, a EL i Q to mają się całkiem, całkiem dobrze
Marzenaka 23:48, 19 maj 2017

Alicja, piękne masz tulipany. Moje jakieś marne w tym roku.
alis 00:30, 20 maj 2017

Kochani, potrzebuję porady, jak połączyć istniejącą rabatę z placykiem i warzywniakiem?
Taką mam mniej więcej wizję tego miejsca. Może na początek, co sądzicie o tym pomyśle? Cyprysik nutkajski do przesadzenia, generalnie część z berberysami też do przeróbki, ale najpierw chciałabym wytyczyć linie rabat.

Jeszcze niedawno było tak:

Po akcji przesadzania tuj jest tak:

I plan, jutro pomierzę odległości, bo całkiem z głowy mi to wypadło.
MirellaB 07:50, 20 maj 2017

Mirelko mam ten sam dylemat z bratkami, chcą i obficie kwitną. Inne doniczkowe wciąż czekają na podmianę

Co do zakupów, gdybym dorwała coś co mi pasuje, nie zastanawiałabym się, waham się czy nie zamówić bukszpany na pniu z A.

Niech Ci najpierw przyślą zdjęcie w realu jak wyglądają owe bukszpany. Moim zdaniem to duże ryzyko. A jak pieniek będzie krzywy?