Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

frezja 10:16, 21 maj 2017

alis napisał(a)
Zgodnie z Twoją sugestią Ewa, poprawiłam linie rabat, rzeczywiście tak jest o wiele lepiej i dobra myśl Agi, żeby wejście na warzywniak zrobić od strony placyku i potencjalnej altany.
Sory za te bazgroły, nie umiem niestety ładniej

Może ktoś jeszcze zechce się wypowiedzieć?

Fajnie Alu będzie ) bardzo się cieszę, że mogę pomóc. Czy Ammanogawy nie zleją się swoją zielenią z tujami ? kolor mają tylko wiosną..a może klon? jego wybarwione listki fajnie będą kontrastowały zielenią...to tylko taka mała sugestia..ale i tak cieszę się, że trafiłam w Twój gust
MirellaB 10:59, 21 maj 2017

Alicja - Ewa inaczej pokazała kropkami wytyczenie rabaty. To jak ma być?

Cieszę się, że te duże po przesadzeniu dobrze rosną
alis 12:32, 21 maj 2017

Toszka napisał(a)
a z jakiego berberysa chcesz żywopłot?

Myślałam o jakimś bordowym berberysie, ale nie zdecydowałam ostatecznie z czego byłby ten ewentualny żywopłot, może jakaś podpowiedź Toszku? A co myślisz o ogólnej koncepcji tego kącika
gosika67 12:38, 21 maj 2017

Ala mi też podobają się gabiony i planuję choć jeden mieć ,ale nie wiem kiedy , to pewnie jest kosztowne.Miejsca na altanę już masz, to już jest jeden +. Masz jeszcze dużo miejsca, możesz szaleć.
Masz plan , pomysł i tego się trzymaj.
alis 12:48, 21 maj 2017

frezja napisał(a)

Fajnie Alu będzie ) bardzo się cieszę, że mogę pomóc. Czy Ammanogawy nie zleją się swoją zielenią z tujami ? kolor mają tylko wiosną..a może klon? jego wybarwione listki fajnie będą kontrastowały zielenią...to tylko taka mała sugestia..ale i tak cieszę się, że trafiłam w Twój gust

Fajnie jak ktoś coś podpowie i inaczej spojrzy na kawałek ziemi, linie pokazane przez Ciebie bardziej mi się podobają niż to co ja chciałam wstępnie

Mam kupione 3 Amanogawy, więc po ptokach, ale gdybym posadziła między nie te berberysy z wcześniejszej części rabaty, to troszkę kolor byłby i nawiązanie do żywopłotu przed warzywniakiem?Klon może pasowalby w rogu, tak jak zaznaczyłam?

alis 12:55, 21 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Ala mi też podobają się gabiony i planuję choć jeden mieć ,ale nie wiem kiedy , to pewnie jest kosztowne.Miejsca na altanę już masz, to już jest jeden +. Masz jeszcze dużo miejsca, możesz szaleć.
Masz plan , pomysł i tego się trzymaj.

Gonia dzięki bardzo spodobały mi się gabiony w 'Ogrodzie zapracowanej mamuśki', plan jakiś jest, teraz tylko go doprecyzować i będzie można coś działać
alis 12:57, 21 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Mirelko, ja nie komputerowy grafik chodziło o inne poprowadzenie linii rabat niż ja wstępnie nakreśliłam

alis 13:10, 21 maj 2017

Kwitniemy jeszcze sobie
]
frezja 13:13, 21 maj 2017

MirellaB napisał(a)

Ale podobnie...co ??
frezja 13:15, 21 maj 2017

alis napisał(a)

Fajnie jak ktoś coś podpowie i inaczej spojrzy na kawałek ziemi, linie pokazane przez Ciebie bardziej mi się podobają niż to co ja chciałam wstępnie

Mam kupione 3 Amanogawy, więc po ptokach, ale gdybym posadziła między nie te berberysy z wcześniejszej części rabaty, to troszkę kolor byłby i nawiązanie do żywopłotu przed warzywniakiem?Klon może pasowalby w rogu, tak jak zaznaczyłam?

To klon do rogu..dobrze będzie odcień zieleni nigdy nie jest taki sam i być może będzie inny.