Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 20:51, 22 maj 2017

Makusia napisał(a)
Alis ja też na planowaniu się nie znam, ale pomysł mi się podoba- tzn. warzywnik, i oddzielenie go żywopłotem od reszty ogrodu. Sama obecnie mocno żałuję swojego płotku i chętnie poszłabym w żywopłot właśnie.

Zaczęłam się zastanawiać, czy berberys, to dobry pomysł na żywopłot przy warzywniku, czy nie będzie raził kolorem, może lepiej pójść w zieleń? Muszę poczytać o żywopłotach.

Marti, chyba przeoczyłam u Ciebie ten płotek, jakoś bardziej okularową pamiętam i dylematy z nią związane Gdzieś w wątku masz zdjęcie swojego warzywnika?
alis 20:56, 22 maj 2017

Mira104 napisał(a)
Mi się podoba linia za placykiem. Warzywniak to świetna sprawa będziesz zadowolona Co do jegomościa (psa) to i tak jest bardzo dobrze wychowany, widziałaś ja mam siatkę dookoła rabat, bo moja panna jak widzi listonosza to dostaje szału i wsio by mi stratowała.

Oj i Niko dostaje białej gorączki jak przejeżdża samochód ulicą a już nie daj Boże wspomniany listonosz
Czasem i jemu zdarza się wejść na rabatkę, rzadko to robi, ale jednak wchodzi pod moją nieobecność
alis 21:02, 22 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Alicjo pięknie u Ciebie i jak kolorowo ja też planuję amanogawa zakupić tylko muszę jej miejsce przygotować Myślę,że pomysł z berberysami bardzo fajny, ładnie będzie się komponowała taka zieleń z bordem

Moje Amanogawy czekają na posadzenie, trzeba by darń zerwać za placykiem, a eM póki co nie czasowy Może w sobotę uda nam się troszkę popracować
alis 21:08, 22 maj 2017

Kawa napisał(a)
hej Alis ale masz kolorowo tulipanowo
co do planowania nie podpowiem bo wiesz ze ja nie kumata
ale podglądam co wymyślisz

u mnie też siatka jeszcze i tez nie moge na nią patrzeć

Ty niekumata? Kamilka kokietujesz

Widziałam u Ciebie osłony przed psiuniami, kurcze trudno mieć piękny ogród i psa, naprawdę wymaga to dużo dyscypliny z obydwu stron.
alis 21:10, 22 maj 2017

iwona1980 napisał(a)
Witaj
ale u Ciebie piękne i kolorowe rabaty

Witaj Iwonko, zapraszam częściej

Ewa, Gonia, Asia Mirelko dziękuję, miło mi
paulina_ns 21:19, 22 maj 2017

alis napisał(a)

Moje Amanogawy czekają na posadzenie, trzeba by darń zerwać za placykiem, a eM póki co nie czasowy Może w sobotę uda nam się troszkę popracować

Oj ściąganie darni wspolczuje, ja dzisiaj tylko kawaleczek zdarlam,żeby youngii posadzić i nawet to poszlo, ale większej części nie wyobrażam sobie. No właśnie u mnie mój też czasu na nic nie ma i wszystko na mojej głowie, czasem nie mam już siły ogarniać tego wszystkiego.
Makusia 21:49, 22 maj 2017

Alis gdzieś jest, ale ja znaleźć nie potrafię, więc nie polecam brnąć przez wątek w poszukiwaniu
Gdzieś u kogoś widziałam taki żywy płot z cisów i gdzieś też z berberysów ale zielonych- bosko to wygląda! Stąd boleję nad plotkiem, ale trudno- u mnie poszły konie po betonie, Ty masz jeszcze szansę
Makusia 21:49, 22 maj 2017

Skoro wyszedł mi dubel, to jeszcze napiszę, że jutro postaram się u siebie znaleźć zdjęcie plotka i wstawić
Toszka 08:23, 23 maj 2017

A berberysy chcesz wysokie czy niskie?
alis 08:59, 23 maj 2017

Paula, mówię na własnym przykładzie, jęczę że ciężko, że sama, że ciągle coś jest do posadzenia/przesadzenia, że podlewać trzeba, ale i tak jak mam chociażby wolną chwilę pędzę do tych swoich rabatek, ciągle coś skubię, ogladam przekładam, przestawiam i planuję, po prostu lubię to

Marti, żywopłot z cisów, tak, myślałam o nich, ale finansowo chyba nie da rady. Muszę pogrzebać trochę w wątkach w poszukiwaniu inspiracji.
U Lusi z ,,Lubię go" widziałam też ciekawe rozwiązanie wydzielenia warzywnika.

Toszka myślę, że taki do 60 cm żywopłot byłby wystarczający, bardzo zabudowywać warzywnika też nie ma co chyba.