Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

alis 21:45, 29 maj 2018

Martyno, ja mam seslerię jesienną, u Pauli w połączeniu z szałwią bardzo mi się spodobała, podobnie chcę u siebie Mam nadzieję, że Paula mnie nie prześwięci za kopiowanie jej

Ktoś narzekał na heuflerianę, zdaje mi się, że Mirelka z ,,Ogrodu Mirelli", pewności nie mam.
Tak, na tarasie mamy gres, bardzo praktyczny kolor i nie przestały mi się podobać, co prawda dopiero 1 sezon u mnie
Na froncie dałam inne i już żałuję
_Martini_ 22:10, 29 maj 2018

Tak, dobrze pamiętasz. My razem z Mirelką narzekamy na H. O jesiennej czytałam dobre opinie. Taki kolor na tarasie bardzo by mi odpowiadał, ale pewnie będę musiała nawiązać kolorystycznie do opaski wokół domu. Płytki po 4 latach pękają, a taki gres to pewnie jest długowieczny. O to najbardziej nam chodzi teraz.
paulina_ns 22:18, 29 maj 2018

alis napisał(a)
Dzięki dziewczyny

Paula, sesleria na trzeciej fotce od dołu jest Oczywiście za mało zamówiłam, po rozstawieniu 3 mi brakuje.

A no jest ja to już ślepa się robię no bardzo ładne sadzonki w końcu się doczekałaś
paulina_ns 06:22, 30 maj 2018

alis napisał(a)
Martyno, ja mam seslerię jesienną, u Pauli w połączeniu z szałwią bardzo mi się spodobała, podobnie chcę u siebie Mam nadzieję, że Paula mnie nie prześwięci za kopiowanie jej

Ktoś narzekał na heuflerianę, zdaje mi się, że Mirelka z ,,Ogrodu Mirelli", pewności nie mam.
Tak, na tarasie mamy gres, bardzo praktyczny kolor i nie przestały mi się podobać, co prawda dopiero 1 sezon u mnie
Na froncie dałam inne i już żałuję

Alicjo no wiesz co kto to widział zgapiać od kogoś coś!!! prześwięciłam, a teraz napisze,że to super połączenie i bardzo mi miło,że ktoś ode mnie coś zgapia .
Anitka 06:35, 30 maj 2018

Mi też wiele razy chodził ten wiąz po głowie, ale się nie zdecydowałam z powodu podatności na tą holenderską chorobę wiązów. Wiele osób pokazywało jak stare i duże okazy im padały. Ale jest śliczny i kusi bardzo. Choć on też potrafi się na szerokość rozrosnąć z czasem, nawet do 4-5 m.
Pies śliczny.
Zakupy w dobrym stanie dojechały do ciebie. U mnie w zeszłym tygodniu dotarła przesyłka i roślinki były zagotowane w tym pudełku, pomimo, że podlane, ale te upały dają się we znaki.
Kawa 08:19, 30 maj 2018

Alis ładne sadzonki dostałaś
co tam jeszcze kupiłaś?
u mnie też sesleria z szałwią i jest super
Heufleriana którą mam na próbę wiosną jest super teraz juz nie - chyba ją zetnę
jolanka 08:56, 30 maj 2018

Trochę obawiam się zamawiać teraz rośliny przez I. z powodu upałów ale Twoje dotarły w świetnym stanie.
alis 09:40, 30 maj 2018

Paula:*

Anitko, jakie drzewo zaproponowałabyś mi na tę rabatę, nieduże i najlepiej o jasnych liściach, bo tam raczej półcień.

Piesio przez większość dnia czuje się osamotniony, bo do 15 nikogo w domu nie ma. Jak ja albo dziecię wróci ze szkoły, to od razu piłka w pysku i do zabawy zachęca.

Zakupy bardzo solidnie zapakowane, nic się nie uszkodziło no roslinki też ładne

Kamila, kupiłam seslerię, 2 hakonki, bo brakowało mi na podokiennej i 2 hortensje Limelight.
Podziwiałam seslerię i u Ciebie zdaje się
alis 09:41, 30 maj 2018

jolanka napisał(a)
Trochę obawiam się zamawiać teraz rośliny przez I. z powodu upałów ale Twoje dotarły w świetnym stanie.

Jola, rzeczywiście zamówienie spakowane na najwyższym poziomie
alis 23:00, 30 maj 2018

No i jak bumerang wraca sprawa rabaty w okolicy koła, które ma stanowić miejsce ralaksu/wypoczynku Koło do tej pory pełniło rolę miejsca pod basen, ale dzieciaki wyrosły już
Nijak nie mogę 'ugryźć' tego kawałka ziemi.

W ubiegłym roku Ewunia z Ogrodowego songu pomogła mi nakreślić mniej więcej takie linie

Od tamtego czasu trochę się zmieniło, Nutkaj zostaje, póki co eM nie da go ruszyć i ja nie naciskam już
Amanogawy znalazły swoje miejsce(?)bo już należało je posadzić, grilla takiego nie chcę, myślę raczej o palenisku
Od strony warzywnika mógłby być jakiś żywopłot/na całą długość donica

No i zrobiliśmy ruinę

Od strony warzywnika

i od strony siatki

Co myślicie?
Ma to jakiś sens? Ja już mam mózg wysuszony od patrzenia na słońcu na tę rabatę, nic nowego/twórczego chyba nie wymyślę. Najbardziej zależy mi teraz na wyznaczeniu linii rabat.