Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Moje małe wielkie marzenie

Moje małe wielkie marzenie

goska 14:39, 22 maj 2016

Moj Maz tez woli obrzeze bo mowi, ze lepiej mu sie kosi. Jak za blisko cos wsadzam to sie smieje ze mi kosiarka skosi . Obrzeza mam wkopane i umocowane kotwami. Probowalam wielu a te obecne sa najlepsze.
inka74 21:41, 22 maj 2016

Ala ja też mam obrzeża położone jak u Toszki. Łatwiej się kosi. U mnie robotnicy krawężniki tak ładnie podmurowali że do tej pory wykuwam beton jak chcę coś bliżej posadzić więc trochę wiem z czym ewentualnie przyjdzie wam się zmierzyć i nie dziwię się że twoja druga połowa ma opory. U mnie zawsze kończy się taka akcja awanturką )
inka74 21:42, 22 maj 2016

Się zdublowało... sorry
alis 22:18, 22 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Bardzo ładna ta malina. Ciekawe jakie owoce wyda.

Karolu, sama jestem ciekawa tych malin Mam je pierwszy raz w życiu, ot taka zachcianka rodzinki

Toszka napisał (a)

ja mam obrzeża zrobione z kostek (betonowych) z "recyklingu". Położone są w wykopanym rowku, na piasku. Łatwo w razie potrzeby wyjąć (choć się nie ruszają i są dobrze zakleszczone) i włożyć na miejsce - takie mobilne obrzeże

Widzisz Tosia, mądry Polak po szkodzie, pomysł z mobilnym obrzeżem super

goska napisał(a)
Moj Maz tez woli obrzeze bo mowi, ze lepiej mu sie kosi. Jak za blisko cos wsadzam to sie smieje ze mi kosiarka skosi . Obrzeza mam wkopane i umocowane kotwami. Probowalam wielu a te obecne sa najlepsze.

Czyli fanów obrzeży jest więcej, a szczególnie płci męskiej

inka74 napisał(a)
Ala ja też mam obrzeża położone jak u Toszki. Łatwiej się kosi. U mnie robotnicy krawężniki tak ładnie podmurowali że do tej pory wykuwam beton jak chcę coś bliżej posadzić więc trochę wiem z czym ewentualnie przyjdzie wam się zmierzyć i nie dziwię się że twoja druga połowa ma opory. U mnie zawsze kończy się taka akcja awanturką )

Iwonko, nawet nie wiesz, ile wojenek w kwestii ogrodu, rabat, roślin mi przyszło stoczyć, jedne wygrane, inne przegrane, a wiele jeszcze przed nami myślę
bozga 22:50, 22 maj 2016

zawsze myślałam o kupnie żółtych malin, teraz to już mus, u mnie targi ogrodnicze za tydzień
MirellaB 06:39, 23 maj 2016

Alicja robiłam wczoraj porządek w nawozach i mam magiczną siłę do pomidorów
alis 09:40, 23 maj 2016

bozga napisał(a)
zawsze myślałam o kupnie żółtych malin, teraz to już mus, u mnie targi ogrodnicze za tydzień

Bardzo jestem ciekawa ich smaku Bożenko

Ja byłam jakiś czas temu na tzw. targach ogrodniczych i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zawiedziona, fakt, że pogoda nie dopisała i było zimno niemiłosiernie, ale oczekiwałam tam zupełnie czegoś innego, może u Ciebie będą targi z prawdziwego zdarzenia
alis 09:41, 23 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Alicja robiłam wczoraj porządek w nawozach i mam magiczną siłę do pomidorów

Myślisz, że hortkom magiczna siła do pomidorków mogłaby zaszkodzić
MirellaB 15:54, 23 maj 2016

alis napisał(a)

Myślisz, że hortkom magiczna siła do pomidorków mogłaby zaszkodzić

Nie mam pojęcia. Mam ten nawóz do trawy Red Baron, Pan Trawka poleca wówczas trawa ładnie się wybarwia na czerwono
MAD 19:39, 24 maj 2016

Obrzeża, kanciki... Ja nie wiem jak można utrzymać tak perfekcyjne kanciki jak ma Juzia. Ledwo kończę robić, a już powinnam zacząć od początku bo zarasta w tempie błyskawicznym... Ale wydłubywanie trawy wrastającej w kostki obrzeża wydaje się być jeszcze bardziej upierdliwe.

Zostawiam pozdrowienia!