Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 09:46, 19 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
No teraz to już jestem ciekawa na maxa, a wydawało mi się , że bardziej już nie mogę
Ale będzie co obserwować i czytać jak zaczniesz Obiecaj fotorelację z kolejnych prac, a nie , że dopiero gotowe pokażesz, też się chcemy tak naumieć

Odnośnie planów napisałam już trochę wyżej...ale cieszę się, że się interesujesz....pozdrówka
Sylvana 09:48, 19 lut 2016

Asiuniaa napisał(a)

Oj to u Ciebie konkretne prace będą tej wiosny Sylwia. Ale coś mi mówi, że efekt to będzie wielkie WOW. Jestem wdzięczna , że pamiętasz o mnie.Mam nadzieję że będę mogła choć trochę się zrewanżować.

Pamiętam o Tobie i rysuję z doskoku....proszę o jeszcze trochę cierpliwości
Sylvana 09:48, 19 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Pracujesz efektywnie nad projekcikami...Zazdroszczę zdolności...

Dziękuję Elisko....staram się jak mogę
Sylvana 09:53, 19 lut 2016

kasja83 napisał(a)
yyyyyy.
Chciałam się przywitać.
Na wstępie zaznaczam, że czuję się wstrząśnięta i zszokowana-pozytwnie oczywiście!
Po pierwsze masz tak oryginalny i magiczny ogród, że z niczym podobnym się tutaj nie spotkałam, a po drugie jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracy. Chęci to jedno, a zapał to takiej roboty jak murowanie schodów?No masakra jakaś...Spotkałam Cię na kilku wątkach, Ty zajrzałaś do mnie i tak tu trafiłam.Odrabiam zaległości Twojego wątku i będę go pocztywać na bieżąco. Ogromnie jestem ciekawa co jeszcze wymyślisz

Witam Cię Kasja - dziękuję za pochwały...bardzo miło się czyta, że komuś podoba się to co wykrzesałam z mojego gliniastego ugoru...być może to tak nie wygląda - bo duże drzewa i staw - ale podobnie do Ciebie jestem dopiero na początku drogi...i końca nie widać.
Będę zaglądać do Ciebie i czasem się odezwę jak mi coś przyjdzie do głowy.... sensownego.
Makao_J 09:59, 19 lut 2016

Sylwia ja nie piszę ale myślami jestem z Tobą (przysięgam z ręką na sercu).
Jestem na każde Twoje wezwanie ale o tym wiesz. Buziole wielkie i trzymam kciuki
Sylvana 10:01, 19 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
Sylwia swietna babeczka z Ciebie , wysmakowana artystka Zdjecia , rysunki bjuti

Teój ogrod / park z tymi kamiennymi murkami ma swoj niepowtarzalny urok i no roboty kobitkoto Ty masz lisci troche duzo .....chociaz pieknie wygladaja i jsk musza pod nogami szeleścic ......moze jakas dmuchawa na nie , oj sama nie wiem .

Fajnie piszesz tak lekko a te foty ochy same

Nie wiem czym sobie zasłużyłam na takie komplementy....ale baaaaardzo dziękuję.
Artystka?

Z ogrodem mam trochę roboty - jest dużo drzew.....brzozy przemieszane z iglakami. Jak ktoś chce nie kończącej się roboty z liśćmi to polecam taką właśnie mieszankę. Na jesieni grabienie liści 5-6 razy bo zawsze część zatrzyma się na iglakach....a na wiosnę powtórka z rozrywki, bo jesienią z igiełek spadło nie wszystko......i tak wkoło Macieju do usra...ej śmierci (kiedyś tak mówiono na wsi - teraz wiem dlaczego).
Są też małe plusiki - można się porzucać na jesieni z dzieckiem liśćmi, potem potarzać, zebrać na kupkę i zrobić "skoka"
Sylvana 10:04, 19 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Sylwia ja nie piszę ale myślami jestem z Tobą (przysięgam z ręką na sercu).
Jestem na każde Twoje wezwanie ale o tym wiesz. Buziole wielkie i trzymam kciuki

Jesteś ze mną od początku i dziękuje Ci za to bardzo, bardzo, bardzo.
Mam nadzieję, że w Twoim ogrodzie też się na coś przydam czasami....będę podglądać....zresztą podglądam cały czas, tylko nie zawsze coś piszę.
Dziękuję Aniu
Sylvana 10:07, 19 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Sylwia, czytam o ryciu w glinie. Współczuję kochana...ja bym nie dała rady
To jest ten moment, kiedy się cieszę, że mam ogród na piasku

U mnie też kiedyś był piasek ale został przysypany miejscami gliną ze stawu i tak to się wymieszało, że teraz trzeba wszędzie ryć....czego się nie dotknę to mam podwójną robotę.....a tak bym chciała już mieć z górki....może na emeryturze
Sylvana 10:10, 19 lut 2016

ag_zie napisał(a)

Kopara mi opadła :0
Ale będzie pięknie jak już z tym się uporasz trzymam kciuki za realizację tego pomysłu!

Dziękuję, ale nie wiem czy do tej pory będzie jeszcze O. żeby się efektami pochwalić albo będę już taką wiekową sklerotyczką, że zapomnę loginu do portalu
Sylvana 10:11, 19 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
Podziwiam Cię i to bardzo

Dziękuję Domi ale na razie nie ma jeszcze za co mnie podziwiać....to dopiero plany...a do realizacji kawał drogi