Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

lojalna_ 12:10, 18 lut 2016

Sylwia swietna babeczka z Ciebie , wysmakowana artystka Zdjecia , rysunki bjuti

Teój ogrod / park z tymi kamiennymi murkami ma swoj niepowtarzalny urok i no roboty kobitkoto Ty masz lisci troche duzo .....chociaz pieknie wygladaja i jsk musza pod nogami szeleścic ......moze jakas dmuchawa na nie , oj sama nie wiem .

Fajnie piszesz tak lekko a te foty ochy same

Iwk4 12:24, 18 lut 2016

Sylwia, czytam o ryciu w glinie. Współczuję kochana...ja bym nie dała rady
To jest ten moment, kiedy się cieszę, że mam ogród na piasku
ag_zie 13:09, 18 lut 2016

Sylvana napisał(a)
To jest górka z ziemi po kopaniu stawu, częściowo obrobiona kamieniem, a z drugiej strony puszczona wolno spadkiem do trawnika. Zaczęłam w zeszłym roku ją rzeźbić, ale w planach mam wygryzienie kawałka, zbudowanie we wnęce wędzarni z piecem i przeniesienie ogniska, zrobienie schodków ze skalniakiem na górę i wygryzienie kawałka na górze pod ławeczkę z widokiem na całą działkę, za ławeczką troszkę wyżej na środku miejsce na czerwonego klona.....ufffff....zmęczyłam się pisaniem, a mam to zrobić sama.
Acha rycie, to rycie w glinie zmieszanej z korzeniami drzew...fajowo co?

Kopara mi opadła :0
Ale będzie pięknie jak już z tym się uporasz trzymam kciuki za realizację tego pomysłu!
Dominika11 13:41, 18 lut 2016

Podziwiam Cię i to bardzo
sylwia_slomc... 16:30, 18 lut 2016

Co tak znowu zamilkłaś ? Działasz i Wszystkich za chwilkę zaskoczysz? U Innych Jesteś czasem , a u Siebie nie
U mnie też lwia część ogrodu to glina, a że na stoku to największy problem przy podlewaniu bo nim wsiąknie to spłynieSzybko się zbija i zaskorupia, ale dużo roślin ją uwielbia i myślę, że właśnie ona uratowała w te upały roślinki przed uschnięciem, bo podlewanie w stosunku do potrzeb było minimalne.......konewką taki obszar i tyle roślin....nie dało się częściej niż 1x w tygodniu, a trawa po zimie jest w gorszym stanie niż po lecie choć nie podlałam jej ani razuPlusy i minusy gliny.
kasja83 07:46, 19 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Co tak znowu zamilkłaś ? Działasz i Wszystkich za chwilkę zaskoczysz? U Innych Jesteś czasem , a u Siebie nie
U mnie też lwia część ogrodu to glina, a że na stoku to największy problem przy podlewaniu bo nim wsiąknie to spłynieSzybko się zbija i zaskorupia, ale dużo roślin ją uwielbia i myślę, że właśnie ona uratowała w te upały roślinki przed uschnięciem, bo podlewanie w stosunku do potrzeb było minimalne.......konewką taki obszar i tyle roślin....nie dało się częściej niż 1x w tygodniu, a trawa po zimie jest w gorszym stanie niż po lecie choć nie podlałam jej ani razuPlusy i minusy gliny.

Witaj. Jak tak poczytuję-to bardzo wiele osób ma u siebie glinę-nawet nie wiem czy nie najwięcej.Też oczywiście zaliczam się do tego grona
Sylvana 09:40, 19 lut 2016

Na wstępie chciałam bardzo podziękować odwiedzającym mnie.
Bardzo się cieszę, że o mnie pamiętacie i jest mi niezmiernie miło.
Nie pojawiałam się za często bo wpadam tylko na chwilę z telefonu.
Mam teraz trochę spraw osobistych do wyprostowania i nie wiem nawet czy w tym sezonie wystarczy mi czasu, żeby założyć rękawice i ruszyć do ogrodu - bardzo zresztą ubolewam z tego powodu - ale może i do mnie szczęście się chociaż raz uśmiechnie i wszystko się jakoś wyprostuje (sama się dziwię skąd u mnie jeszcze ten optymizm).
Tak więc nie mając o czym pisać - nie piszę.
Posiałam w domu trochę nasionek - ale jeszcze nie ma efektów, patyczki się moczą i są na dobrej drodze.....i tyle z wieści ogrodowych.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę udanej wiosny w ogrodzie.
Sylvana 09:41, 19 lut 2016

Agatek napisał(a)
To ja podziękuję za takie rycie

Ja tak ryje już sześć lat - a przede mną jeszcze pewnie drugie tyle
Sylvana 09:42, 19 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
skąd ja to znam

Kiedyś pewnie skończę
Sylvana 09:44, 19 lut 2016

Anda napisał(a)
Sylvana ja to Cię naprawdę podziwiam. Trzymam kciuki za realizacje Twoich planów.

Dziękuję Ewuniu, ale to może potrwać, więc trochę by Ci łapki spuchły - buziaki