Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Makao_J 10:19, 25 kwi 2016

No ja ręki do fiołków też nie mam. Nie rozumiem tych kwiatków, ale posadzę na rabacie te co kupiłam przed dom i zobaczymy czy w przyszłym roku się pokażą.
Sylvana 10:23, 25 kwi 2016

W zeszłym roku znalazłam jednego w trawie....nie wiem skąd...pewnie ptaki przyniosły nasionka....tego jednego posadziłam i miał jeden kwiatuszek....w tym roku ma cztery i trochę podrósł...ale demonem szybkości to on nie jest.
Mala_Mi 23:01, 25 kwi 2016

Znów zajrzałam na piękne ujęcia
Rumianka 23:24, 25 kwi 2016

Wiedziałam kiedy zawitać do Ciebie...Załapałam się na piękne zdjęcia...A pani kosowa u mnie zachowuje się tak samo...Jakby oswojona chodziła po ogrodzie, jak po swoim...A korę też zbieram na okrętasa...
tulucy 23:32, 25 kwi 2016

Kosy nas tolerują mam wrażenie - ostatnio jeden przeleciał koło mojej głowy tak, że to ja uciekałam przed zderzeniem. Nie wiem, ile mam gniazd u siebie, na pewno jedną oficjalną budkę lęgową. A one włażą wszędzie, mam jeszcze wróble i kopciuszki pod dachem, pleszki też. Zaraz będzie rejwach, jak dzieci będą wołały jeść

Zdjęcia piękne
Sylvana 23:39, 25 kwi 2016

Dziś mogłam zostać w domu i jak tu nie wykorzystać takiej okazji.
Wyjrzałam przez okno a tam deszcz.
W końcu nie wytrzymałam i mówię IDĘ.
Wyszłam za próg i przestało padać.
Wyszło nawet słoneczko, więc jak się złapałam za robotę to się teraz ruszać nie mogę.
Styrałam się jak wół.....ale za to teraz jestem....szczęśliwa.

Czytam co napisałam i myślę, że jestem nienormalna
Sylvana 23:41, 25 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Znów zajrzałam na piękne ujęcia

Cieszę się, że zajrzałaś...tym bardziej doceniam, że wiem że z czasem u Ciebie krucho.
Sylvana 23:45, 25 kwi 2016

Rumianka napisał(a)
Wiedziałam kiedy zawitać do Ciebie...Załapałam się na piękne zdjęcia...A pani kosowa u mnie zachowuje się tak samo...Jakby oswojona chodziła po ogrodzie, jak po swoim...A korę też zbieram na okrętasa...

Dziś spędziłam trochę czasu w ogrodzie i okazało się, że mam co najmniej kilka Kosich małżeństw u siebie.
A z korą to jak walka z wiatrakami...on lub ona wyrzuca...ja wrzucam...on patrzy z wyrzutem i sruuu dziobem jeszcze mocniej...bezczelność ptasia nie zna granic.....
Sylvana 23:51, 25 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Kosy nas tolerują mam wrażenie - ostatnio jeden przeleciał koło mojej głowy tak, że to ja uciekałam przed zderzeniem. Nie wiem, ile mam gniazd u siebie, na pewno jedną oficjalną budkę lęgową. A one włażą wszędzie, mam jeszcze wróble i kopciuszki pod dachem, pleszki też. Zaraz będzie rejwach, jak dzieci będą wołały jeść

Zdjęcia piękne

Ja w zeszłym roku miałam gniazdo w podsufitce.....szukałam i za cho...rę nie wiem którędy wlazły.
Wełna mineralna leży na trawie pod ścianą.
Jak nie łasice to ptaki....jeszcze trochę i mnie wyeksmitują razem z mrówkami

dziękuję
Zana 00:00, 26 kwi 2016

Sylvana napisał(a)
Dziś mogłam zostać w domu i jak tu nie wykorzystać takiej okazji.
Wyjrzałam przez okno a tam deszcz.
W końcu nie wytrzymałam i mówię IDĘ.
Wyszłam za próg i przestało padać.
Wyszło nawet słoneczko, więc jak się złapałam za robotę to się teraz ruszać nie mogę.
Styrałam się jak wół.....ale za to teraz jestem....szczęśliwa.

Czytam co napisałam i myślę, że jestem nienormalna

Absolutnie nie jesteś nienormalna! Istnieje jednakowoż ewentualność, że ja też jestem nienormalna, ponieważ doskonale rozumiem stan szczęścia po styraniu się jak wół. Ostatnio doświadczyłam tego w sobotę. Piękne zdjęcia, a kosiczka urzekająca. Jaki masz aparat/obiektyw?