Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 08:31, 17 paź 2016

Widoki cudne jak zwykle Jesień w Kamiennym przepiękna
AsiaK_Z 09:47, 17 paź 2016

Piękna kolorowa jesień, można się gapić i gapić i gapić nawet słońce świeciło U mnie szaro buro i ponuro i ..... łyso w ogrodzie. Po ostatnich wiatrach moim "plastikowym" sąsiadom porwało zadaszenie z pleksi i ścięło mi wszystkie piwonie. A tak ładnie się przebarwiały. W weekend wycięłam wszystko, teraz czekam na wiosnę
Agatek 12:05, 17 paź 2016

Wiesz co tak czytam i chyba utopiłabym sama wiesz kogo w tym jeziorku oo albo wykopała dołek i jego zaasfaltowała
zdjęcia bardzo urokliwe i cudne :*

Macham serdecznie i życzę wytrwałości :*
jolanka 18:37, 17 paź 2016

Pozdrawiam jesiennie Piękne zdjęcia u Ciebie

Nie martw się, mój eM tez na dźwięk slowa "ogród" jakiejś trzęsawki dostaje, ale przyłapałam go na tym, że robi zdjęcia i pokazuje znajomym z komentarzem: "nasz ogród", "kupilismy", "posadzilismy: To chyba dobry poczatek, "dobra zmiana" Jak zaczyna się cos podobać innym to i jemu troszkę ochoty przybywa - wczoraj powywozil wreszcie kupy piachu z rozpoczętej rabaty - były tam od 2 tygodni
11:17, 19 paź 2016
jolanka napisał(a)
Pozdrawiam jesiennie Piękne zdjęcia u Ciebie

Nie martw się, mój eM tez na dźwięk slowa "ogród" jakiejś trzęsawki dostaje, ale przyłapałam go na tym, że robi zdjęcia i pokazuje znajomym z komentarzem: "nasz ogród", "kupilismy", "posadzilismy: To chyba dobry poczatek, "dobra zmiana" Jak zaczyna się cos podobać innym to i jemu troszkę ochoty przybywa - wczoraj powywozil wreszcie kupy piachu z rozpoczętej rabaty - były tam od 2 tygodni

My ostatnio wgrywaliśmy zdjęcia na lapotopa,Em oglądał i na widok naszego osobistego klonu palmowego rosnącego przy naszym osobistym tarasie powiedział z zachwytem"O co to jest taki ładny krzak ?".
"Masz go u siebie "-ja na to mówię

Nie martwcie się mój Em też trzęsawki dostaje jesli np.o pielenie chodzi czy inne takie tam
Mam nadzieje,że choć troche pocieszyłam
12:23, 19 paź 2016
Przeczytałam,rozumiem doła związanego z Em.Mój też chwastów wyższych od nas samych w tylnej częsci działki nie zauważał i w końcu sama je wyorałam.

Nie jestes sama!pamietaj

Nie wiem,czy Cie to pocieszy ,ale ja z Em mam podobnie.
Moje dziecko jest już starsze i nieraz samo sie zabawi,Twoje tez podrośnie ,trzeba niestety cierpliwości

Ogród masz piękny,piekny I tego sie trzymaj,z czasem wszystko sie jakoś ułoży,dzieciaczek i w skrytości kupowane więc małe roślinki podrosną

12:28, 19 paź 2016
Sylvana napisał(a)

Dominika, to jest w takiej rozsypce, że nikt oprócz mnie nie zrozumiałby o co chodzi, a żeby doprowadzić to do stanu nadającego się do pokazów publicznych - musiałabym mieć trochę czasu...a nie mam.
Zostawiam planowanie na forum na zimowe wieczory

Perfekcjonistka ???? dziś nawet moja rodzona matka się na mnie wydarła, że takiego bajzlu narobiłam, że wstyd, że wszystko rozkopane, że końca nie widać, że nie ma chociaż jednej rabaty skończonej, że ja nigdy nie skończę itp itd....

Jednym małym sukcesem mogę się dziś pochwalić - mam 4 doniczki mniej, bo posadziłam wreszcie trzy cisy i miskanta....chociaż tyle

Mój Em też mi raz powiedział,że niby ogródek robię a tak naprawde tu niby ładnie zrobione a tam rozkopane
Na luz wrzuciłam,niech ci krytyjujący za robotę się wezmą to zrozumieją ile to trudu jest i pracy,zwłaszcza jak jeszcze małe dziecko jest do doglądnięcia
Przepraszam,że az na trzy posty sie rozpisuję,ale jak słysze,że ktoś smie ogrodników pasjonatów krytykowac,to cos mi się w środku gotuje.Czytając to co Ci Mama nagadała deja vu mam po prostu
Rumianka 21:58, 19 paź 2016

Poszalałaś z fotkami, ale tego nam było trzeba...do podziwiania...takie dorodne masz te rośliny i drzewa...a te czerwone to wrzosy, czy wrzośćce?
Sylvana 23:46, 19 paź 2016

Dominika11 napisał(a)
o qurcze

ja swoich nie okrywałam tej zimy i jakoś przetrwały, teraz tez nie bedę okrywać i zobaczę czy dadzą radę - oby tak

a o chorobach wrzosów poczytaj tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/4598-choroby-wrzosow

Dzięki Domi - przeczytałam.
Poczytałam też Zoję Litwin - każe okrywać nowo posadzone agro lub stroiszem.
Sylvana 23:54, 19 paź 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

To współczuję.....po całości

Dziękuję Ci bardzo za całe wsparcie.

A eM poświęca każdą minutę??? Bo rodzicami jesteście Oboje

Nie ma go od rana do wieczora. Moje dziecko jest do mnie przyrośnięte od zawsze. Jak krzyczy coś przez sen to zawsze jest to Maaaama......i stawia mnie na baczność.

Przykre to co piszesz, ale w takim razie nowych roślin też nie zauważy

Tak myślałam i dlatego jak go nie było to szybciutko rozciągnęłam jeden ogródek. W weekend wyszedł do mnie na 5 minut i patrzy "a to co? nie było tak, znów coś przesuwałaś, ile jeszcze? ".
Ale jak już było zrobione to po ptokach i się zostało.
Wniosek: jak coś robię, to do weekendu musi być skończone - temat zamknięty i nie ma o czym mówić