Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

09:33, 17 sty 2017
Sylvana napisał(a)

Mam już derenie....teraz sobie świecą na tle śniegu....

A daglezja rosła 20 lat w moim miejskim ogródku przed oknem i nic jej nigdy nie zmarzło

sliczny dereń,fajnie,że daglezja się sprawdza,to albo mi bzdur ta babka naopowiadała albo ja coś pomyliłam
Sylvana 09:54, 17 sty 2017

Agania napisał(a)

Lubię pisać, czytać i rozmawiać o drzewach, musisz sobie sama rozważyć i wybrać swoje typy i to....miejsce w ogrodzie

Śniegowiec ciekawy, podobnym typem jest dereń kousa, lub Dawidia chińska....patrząc na biel i wyjątkowość ich kwitnienia

Ja mam 3 kociambry...pomyziałam twoje ślicznotki

Czekam na dalsze porównania

Nie wiem czemu ale ten Cypryśnik mi najbardziej po głowie chodzi....chyba ze względu na te świecące na pomarańczowo jesienią igiełki....szukam dalej....

W innym miejscu ogrodu......
....zachorowałam na Judaszowca Kanadyjskiego "Ruby Falls"....masz jakieś doświadczenia, niekoniecznie z tą odmianą?

Dereń kausa kiedyś na pewno u mnie zagości pewnie "milky way",
Dawidia jest piękna, ale za duża - już nie upchnę.

Kocice dziękują

Dalej chyba nie ma co porównywać - staw już pokazywałam, a reszta rozgrzebana i nie skończona....
Sylvana 10:00, 17 sty 2017

MonikA napisał(a)

Sylwia też masz dwójkę zawsze mają się z kim pobawić, a jakie czyściutkie, moje biegają czasem po miale, więc tak pięknie teraz nie wyglądają.

To siostry...czasem śpią razem, a czasem jest wojna...najczęściej są zazdrosne o to którą głaszczę...staram się na dwie ręce....dobrze, że mam tylko dwa koty
Na dwór nie wychodzą....domowe wiejskie koty
Kocica, którą zabraliśmy po przeprowadzce po jednym wyjściu przepadła.
Gdy te były młode, to dziecko było małe i baliśmy się, że z dworu coś przyniosą (mieszkamy przy lesie, jest dużo dzikiej zwierzyny)...i tak zostało...
Są czyściutkie i mięciutkie jak króliczki.

Tak wyglądała ta, która przepadła bez wieści.
Sylvana 10:03, 17 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Ale piękny ten rudziak. Bo takiego jak ten drugi to mam. Kurczę może za rok jeszcze jednego sobie sprawimy.

Rudziak jest najbardziej puszystym i mięciutkim kotem jakiego miałam, za to biało-łaciaty to najmądrzejsze zwierzę jakie miałam.
Jeden kot się nudzi i tyje....macie miejsce weźcie drugiego
Sylvana 10:06, 17 sty 2017

jolanka napisał(a)
Ło matko i córko Kocurki wyglądają na charakterne

To kociczki, więc mają jeszcze więcej "charakterku"
Sylvana 10:09, 17 sty 2017

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

sliczny dereń,fajnie,że daglezja się sprawdza,to albo mi bzdur ta babka naopowiadała albo ja coś pomyliłam

Wiesz...przeglądam swoje foty iglaków niezidentyfikowanych jeszcze i nie wiem czy jeden z nich to nie jest daglezja....muszę poszperać....czy wszystkie daglezje mają czerwone owoce?
Dominika11 10:50, 17 sty 2017

Sylvana napisał(a)

moje tak samo - dobre okreslenie
Agania 11:12, 17 sty 2017

Sylvana napisał(a)

Nie wiem czemu ale ten Cypryśnik mi najbardziej po głowie chodzi....chyba ze względu na te świecące na pomarańczowo jesienią igiełki....szukam dalej....

W innym miejscu ogrodu......
....zachorowałam na Judaszowca Kanadyjskiego "Ruby Falls"....masz jakieś doświadczenia, niekoniecznie z tą odmianą?

Dereń kausa kiedyś na pewno u mnie zagości pewnie "milky way",
Dawidia jest piękna, ale za duża - już nie upchnę.

Kocice dziękują

Dalej chyba nie ma co porównywać - staw już pokazywałam, a reszta rozgrzebana i nie skończona....

Nie chce mi się wierzyć, że u Ciebie brakuje miejsca...duże masz iglaste...sprawiają wrażenie wielkiego parku...jaki ty masz metraż?

Mam judaszowca, ale nie odmianowego, jeszcze nie kwitł, podoba mi się ze względu na charakter liści...takie serduszka są, dość duże jak na judaszowca, mój egzemplarz pewnie z nasionka, bo po 4 roczku od posadzenia miałby już w maju kwiaty, spróbuję go pobudzić do kwitnienia cięciem

Pozostałe drzewka też już u mnie rosną, 3 derenie kousa...cypryśnika maluszka spróbuję kulkować, Dawidia znalazła miejsce...w którym ją nic nie ogranicza, cieszę się, że zimuje, myślałam, że padnie, a tu o dziwo 3 zima u mnie...rośnie szybko
Kasya 11:40, 17 sty 2017

Punta i Balbina maja raj w takim ogrodzie trzymja sie terenu ?
16:43, 17 sty 2017
Sylvana napisał(a)

To siostry...czasem śpią razem, a czasem jest wojna...najczęściej są zazdrosne o to którą głaszczę...staram się na dwie ręce....dobrze, że mam tylko dwa koty
Na dwór nie wychodzą....domowe wiejskie koty
Kocica, którą zabraliśmy po przeprowadzce po jednym wyjściu przepadła.
Gdy te były młode, to dziecko było małe i baliśmy się, że z dworu coś przyniosą (mieszkamy przy lesie, jest dużo dzikiej zwierzyny)...i tak zostało...

Podobno koty nie zmieniają miejsca zamieszkania, moja znajoma kupiła dom z kotką

czyściutkie i mięciutkie jak króliczki, tylko "schrupać" i z łóżka nie wypuszczać. Swego czasu mój eM był zazdrosny o koty, teraz poszły trochę na bok, bo jednak wygrała czystość, a moje bardzo sierść gubiły jak były w domu, teraz kotłownia to ich sypialnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies