Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

21:13, 18 sty 2017
Trzymaj się dzielnie
21:14, 18 sty 2017
Sylvana napisał(a)
Dziś błąkam się po Waszych ogrodach, ale nie miałam siły nic pisać.....drugi rzut grypy żołądkowej....tym razem mi nie odpuściło...boli mnie każdy cm ciała....jak się pozbyć tej cholery raz na zawsze?????

Sylwuś nie wyleżałaś, to nie żarty. Kładź się, bierz wspomagacze i niech mężuś obsługuje, to trzeba wyleżeć, odespać i odpocząć. Organizm masz już osłabiony, a na wirusa antybiotyk nie działa. Ale probiotyki musowo!!! Trzeba przetrwać.
Pozdrawiam gorąco

zawitka 09:36, 19 sty 2017

Kuruj się , kuruj niech Cię kotki ogrzeją to szybko wrócisz do zdrowia.
Agania 10:05, 19 sty 2017

Oj...Sylwuś współczuję nawrotu choroby...ale Was męczy paskudztwo....a sio
ren133 10:38, 19 sty 2017

GorAna napisał(a)
Sylwio, ja w sprawie nieogrodowej

Musisz doprowadzić do równowagi florę bakteryjną w jelitach. Codziennie kapsułkę dobrych bakterii z apteki, przez miesiąc. Jak wyzdrowiejesz to popijaj sok z kiszonych ogórków. Tam są najlepsze bakterie.
Zdrówka życzę

Ania dobrze pisze dorzuciłabym do tego zestawu kapustę kiszoną, kefiry, jogurty naturalne.
Sylvana 13:10, 19 sty 2017

Dominika11 napisał(a)
moje tak samo - dobre okreslenie

Bo na razie siedzą w czystym domku...jak zaczną biegać po ogródku to już nie będą takie czyścioszki.
Moje blokowe koty jak wychodziły do ogródka przed oknem, to pierwsze co robiły to tarzały się w ziemi
iwka 13:12, 19 sty 2017

co tu czytam, sio choróbska zdrówka życzę
Sylvana 13:39, 19 sty 2017

Agania napisał(a)

Nie chce mi się wierzyć, że u Ciebie brakuje miejsca...duże masz iglaste...sprawiają wrażenie wielkiego parku...jaki ty masz metraż?

Mam judaszowca, ale nie odmianowego, jeszcze nie kwitł, podoba mi się ze względu na charakter liści...takie serduszka są, dość duże jak na judaszowca, mój egzemplarz pewnie z nasionka, bo po 4 roczku od posadzenia miałby już w maju kwiaty, spróbuję go pobudzić do kwitnienia cięciem

Pozostałe drzewka też już u mnie rosną, 3 derenie kousa...cypryśnika maluszka spróbuję kulkować, Dawidia znalazła miejsce...w którym ją nic nie ogranicza, cieszę się, że zimuje, myślałam, że padnie, a tu o dziwo 3 zima u mnie...rośnie szybko

Specjalnie dla Ciebie poszłam z kartka do ogrodu - liczyć.
Mam 171 drzew, w tym tylko 32 liściaste.
Wszystkie są wielkie, bo mają po 20 lat.

Świerk po lewj np. ma 6m szerokości, Jodła po prawej jest szersza, pozostałe są takie same...czasem ciut większe, czasem mniejsze....ale to mniej więcej to samo.

Liściaste są szersze.
Cała działka jest zadrzewiona, a część i tak już usunęłam.
Powierzchnia to 5,5tys m2, a nie ma gdzie wcisnąć już roślin.
To co rosło na środku, starałam się przesadzać gdzieś na bok, żeby uwolnić trochę miejsca - przestrzeni.

Czekam na Twojego judaszowca i jego kwitnienie.
Będę podglądać zdjęcia.

Fociłaś może cypryśnika?
Chętnie bym obejrzała
Sylvana 13:40, 19 sty 2017

Kasya napisał(a)
Punta i Balbina maja raj w takim ogrodzie trzymja sie terenu ?

Czasem się wymykają, ale szybko stoją z powrotem przed drzwiami...ogólnie to koty domowe.
Sylvana 13:46, 19 sty 2017

MonikA napisał(a)

Podobno koty nie zmieniają miejsca zamieszkania, moja znajoma kupiła dom z kotką

czyściutkie i mięciutkie jak króliczki, tylko "schrupać" i z łóżka nie wypuszczać. Swego czasu mój eM był zazdrosny o koty, teraz poszły trochę na bok, bo jednak wygrała czystość, a moje bardzo sierść gubiły jak były w domu, teraz kotłownia to ich sypialnia

Spały z nami dopóki dziecko się nie pojawiło...od kiedy jest młody to nawet my się nie mieścimy jak przyjdzie rano i śpi w poprzek łóżka albo na Jezusa (mam nadzieję, że nikt się nie obrazi).
Poza tym jak dziecko było małe to zamontowaliśmy bramkę przed schodami....i tak jakoś została...więc na górę nie wchodzą.

W kotłowni mają ciepło....moje lubią się grzać przy kominku....jak wiejskie piecuchy. chociaż w pomieszczeniu z piecem też śpią jak nie zamknę drzwi