Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 18:36, 12 gru 2015

Piękny parkowy ogród

Wiesz tak sobie patrzę na tą fotkę ostatnio cytowaną i myślę , że chyba bym na Twoim miejscu najbardziej poszła teraz w obsadę krzewami kwitnącymi......a na końcu w kwitnące leśne runo.....strasznie jestem Ciekawa tej Twojej koncepcji na to miejsce bo plany rysujesz świetnie
Katkak 15:41, 13 gru 2015

Sylwia zaglądnęłam tu i ...już zostaję . Nie ruszę się nic, a nic . No cudnie, cudnie jest po prostu . Ogród piękny, niezwykły, taki ogromny i tyle jeszcze w nim miejsca na chciejstwa . I te stawy i te tajemnicze zakamarki. Wezmę na klatę nawet to, że karmnik jest bez dżakuzi . Pozdrawiam.
hanka_andrus 16:03, 13 gru 2015

Ja jestem pod ciągłym wrażeniem przestrzeni!
zawitka 19:16, 13 gru 2015

My z tymi małymi ogródkami to u Ciebie Sylwia możemy polatać i poskakać Pozdrawiam wielki Kamienny.
anabuko1 20:11, 13 gru 2015

Jestem oczarowana twoim Kamiennym ogrodem:0
Czy to z liściami czy to bez liści ,zawsze wygląda pięknie, oryginalnie, ciekawie
Sylvana 08:10, 14 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękny parkowy ogród

Wiesz tak sobie patrzę na tą fotkę ostatnio cytowaną i myślę , że chyba bym na Twoim miejscu najbardziej poszła teraz w obsadę krzewami kwitnącymi......a na końcu w kwitnące leśne runo.....strasznie jestem Ciekawa tej Twojej koncepcji na to miejsce bo plany rysujesz świetnie

Planów mam strasznie dużo, ale po kolei będę je rozgrzebywać od stycznia.
Ogólne założenie nad stawem jest takie, że co jakiś czas mają się pojawiać, małe urokliwe zakątki - jedne tylko do oglądania inne do przysiądnięcia. Nowe mostki - ale nie wiem czy dam radę finansowo w tym roku więc pewnie się znowu odwleką.
Nad stawem - trochę drzew do usunięcia, trochę kolorowego do posadzenia - narazie mam wszystko w głowie i wiem co gdzie i jak. Jak skończę pomiary, to będę to szczegółowo rozbierać i....pewnie jeszcze nie jedno się zmieni.

Sylvana 08:19, 14 gru 2015

Katkak napisał(a)
Sylwia zaglądnęłam tu i ...już zostaję . Nie ruszę się nic, a nic . No cudnie, cudnie jest po prostu . Ogród piękny, niezwykły, taki ogromny i tyle jeszcze w nim miejsca na chciejstwa . I te stawy i te tajemnicze zakamarki. Wezmę na klatę nawet to, że karmnik jest bez dżakuzi . Pozdrawiam.

Witam Kasiu...zostań jak długo chcesz...miejsca dość...pomieścimy się wszyscy

Dziękuję za komplementy, ale dotarłam tu do Was żeby dopiero było "cudnie".
Z tym miejscem na chciejstwa jest tak, że teoretycznie jest go dużo a tak naprawdę to nie ma wcale, bo wszędzie są 20 letnie drzewa (myślałam, że młodsze i wcześniej tak pisałam, ale zajrzałam do albumu i zdziwiłam się jak je zobaczyłam już w 96 roku...ale ten czas zasuwa). Korzenie spijają wszystko i trawy jak na lekarstwo...więc mój "ogród" nie pasuje do O.
Chcę to jakoś poprawić ale nie kopiować od innych - taka już jestem zawsze pod prąd
Ucieszę się jak coś podpowiesz, bo każda rada na wagę złota
Sylvana 08:20, 14 gru 2015

hanka_andrus napisał(a)
Ja jestem pod ciągłym wrażeniem przestrzeni!

A ja zazdroszczę tych mniejszych kwiatem obsypanych.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
Sylvana 08:28, 14 gru 2015

zawitka napisał(a)
My z tymi małymi ogródkami to u Ciebie Sylwia możemy polatać i poskakać Pozdrawiam wielki Kamienny.

Jeszcze nie pokazałam wszystkiego, bo na razie wstyd...ale kiedyś...
A tak wogóle to już nie raz miałam chwile załamania, że za dużo dla mnie, że sobie nie radzę, że haruje jak wół i nic nie widać.
Jak bym miała mały ogródek, to z tym nakładem pracy jaki już włożyłam w swój....miałabym raj na ziemi...a tak mam kamienie zamiast ogrodu (Danusia ma rację).
Tytuł Twojego wątku pasuje także do mnie
Pozdrawiam
Sylvana 08:30, 14 gru 2015

anabuko1 napisał(a)
Jestem oczarowana twoim Kamiennym ogrodem:0
Czy to z liściami czy to bez liści ,zawsze wygląda pięknie, oryginalnie, ciekawie

Dziękuję Aniu...bardzo się cieszę, że Ci się podoba.
Ja dopiero teraz zaczęłam go oglądać...na zdjęciach....bo zawsze patrzę tylko pod nogi i nic nie widzę