Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

anabuko1 08:55, 25 gru 2015

Dziękuję za piękne życzenia .
Tobie też życzę pogodnych, pełnych miłości, radośći i bożego błogosławieństwa dalszych Świat Bożego Narodzenia
zawitka 09:39, 25 gru 2015

Dziękuję za życzenia
jona 23:07, 25 gru 2015

Radości życzę i w Święta, i po Świętach
Anda 12:08, 30 gru 2015

Dziękuję za życzenia i pozdrawiam przedsylwestrowo Jak wygląda ogród w ostatnie dni tego roku?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sylvana 23:37, 03 sty 2016

Daaaawno mnie nie było, bo okres Świąteczny i przed, to zawsze dla mnie istny maraton....zawalone nocki....a więc ogólne osłabienie....i na dobitkę złapałam od dziecka najgorsze choróbsko jakie przeżyłam....połączenie grypy z grypą żołądkową.
Po raz pierwszy w Święta mi nie przybyło a uciekło 3kg....chociaż jeden plusik.

Wpadłam jednak też na chwilę, bo teraz nocki przy maszynie do szycia przede mną....Bal w przedszkolu ....a w zamyśle Jack Sparow...ciekawe co z tego wyjdzie.....

Wszystkim bardzo dziękuje za życzenia i przepraszam, że jako nieopierzona jeszcze kurka, powstawiałam każdemu życzenia zamiast zrobić to w wątku świątecznym....nie wiedziałam....teraz już wiem
Nie miałam zamiaru zapychać O. i każdego wątku z osobna.
Zajrzałam na chwilunię i podejrzałam, że inni tak robią więc poszłam za stadem bez namysłu.

Postaram się w wolnej chwili....jeżeli taka jeszcze kiedyś nadejdzie...przeczytać regulamin od deski do deski.

Sylvana 23:43, 03 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie pytam o środeczki bo tam widzę , że jest szkło, ale o to , że się cała błyszczy czyli nie jest chropawa wypalona glina tylko oblana szkliwem i wypalona .....tak wygląda....pracowałam troszkę w ceramice stąd moje pytanie. Jak nie zapomnę to się pochwale co lepiłam , a co moje dzieci

Też mam taką "kapliczkę" w kilku miejscach Dzieci szybko rosną zbieraj pamiątki bo ten czas się nie wraca Wczoraj przy porządkach ścierałam z kurzu fotografie Młodych i rozczuliłam się nad miną młodszego na fotce z przedszkola

Z opóźnieniem, ale odpisuję....
Masz rację i bystre oko....całość jest szkliwiona...ale jakoś tak cieniutko, a środeczki grubiej.

Jestem jak sroczka, jeśli chodzi o twórczość mojego dziecka, nie wyrzucam nic. Cała ściana jest oklejona rysunkami, dyplomy za konkursy schowane żeby się nie pogniotły, a prace wyeksponowane w jednym miejscu.
Sylvana 23:47, 03 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

O to spytaj szefową bo doświadczenia ma z wieloma roślinami i najprędzej będzie wiedzieć ....ja przerabiałam debecję ...raz nie przetrwała zimy teraz mam jeszcze raz i nie okryłam jej niczym ......na razie ma się ok Wrzośce drzewiaste podobno nie zimują u nas , a mój wyżył w zeszłym roku bez problemu Zimy coraz cieplejsze ........co do pierisa , przy sadzeniu odłamała mi się wiosną mała gałązeczka wciurzyłam w ziemię w doniczce i do dzisiaj jest zielona, ale jeszcze nie rośnie więc nie wiem czy korzonki puściła

Z wrzosami będę eksperymentować....debecję już miałam w ręku jak byłam w ogrodniczym...ale się rozmyśliłam....najpierw zrobię porządne miejsce a potem zakupy....do tej pory było odwrotnie

Spróbuję z pierisem, może jak wsadzę w ukorzeniacz to taka gałązka się przyjmie?
Sylvana 23:50, 03 sty 2016

Kasya napisał(a)

fajnie by bylo gdyby po swietach zaczela sie wiosna, co ?

Pewnie, że fajnie.... zwłaszcza, że w ogrodzie już jest...a raczej była.

U mnie dziś mrozisko -16.
Opatuliłam co mogłam....co padnie to nie z mojej winy....zrobiłam co mogłam....ale jakby w tym roku zakwitła hortensja ogrodowa, to bym się zdziwiła
sylwia_slomc... 23:51, 03 sty 2016

Z pierisem zrobiłam tak jak mówisz , okaże się wiosnaPorównamy doświadczenia
Sylvana 23:52, 03 sty 2016

Katkak napisał(a)

Ha, nie wiem nawet co to takiego . A z dereniem kibicuję . Tego derenia sibirica variegata koniecznie sobie spraw, a najlepiej ze 3 i posadź w kupie . Ale będzie cudnie, a jesienią się rozpłyniesz. U mnie one są po 12zł. Nie pieniądze, a jakie cudowne. Żałuję, że nie mam miejsca na więcej.

Chciałabym...chciaaała