Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 19:53, 23 sty 2017

Mixtoorka napisał(a)
U siostra z rodziną jeszcze do zaakceptowania,mysz z rodziną raczej na pewno nie

Gra słów,a jak wiele zmienia
kasja83 19:53, 23 sty 2017

AngelikaX napisał(a)
Swoją przygodę z myszą miałam w Nowy Rok (zapewniam, że pod wieczór % już nie miałam ) a właściwie póżnym wieczorem - w kuchni gdzieś była słyszalna - po wizji lokalnej, stwierdzilimy z emem, że łapki trzeba założyć jutro i poszliśmy spać. Nie toleruję myszy więc sen raczej lekki, o 3 obudziło mnie stukanie na panelach - no powiedz jak z kuchni do sypialni przyszła skoro tu nic do jedzenia nie ma. Oczywiście już reszta nocki z głowy (mam dość niskie łóżko i oczami wyobraźni widziałam jak po kołdrze mi śmiga) Udało nam się ją "wypłoszyć" zza łóżka czmychneła do garderoby, mąż został zmuszony po nocach śmigać po łapkę i po godzinie było po sprawie - garderoba jest mała drzwi przesuwne więc siłą rzeczy kabanos ją skusił zasnęliśmy przed 5... masakra

Haha.miazga!
AgataP 19:58, 23 sty 2017

U mnie pojedyńcze sztuki kusi spiżarnia w domku gospodarczym, ale nie na długo - mój kot morderca tłucze wszystkie w promieniu całego obejścia
Dawno myszy nie widziałam
Moniq 20:01, 23 sty 2017

kasja83 napisał(a)

Oooo Gosiu dzięki za info.Ja to zawsze lubię pomacać zanim kupię

Jak obczaisz te grabiszcza np. W tej Krzywaczce daj znać; w sumie często jeżdzę do Krakowa
kasja83 20:12, 23 sty 2017

AgataP napisał(a)
U mnie pojedyńcze sztuki kusi spiżarnia w domku gospodarczym, ale nie na długo - mój kot morderca tłucze wszystkie w promieniu całego obejścia
Dawno myszy nie widziałam

Chcem takiego mordercę.
kasja83 20:12, 23 sty 2017

Moniq napisał(a)

Jak obczaisz te grabiszcza np. W tej Krzywaczce daj znać; w sumie często jeżdzę do Krakowa

Będę pamiętać
Iwk4 20:16, 23 sty 2017

Ha, ha, o myszkach wspomnienia wróciły
Swojego czasu, krótko po przeprowadzce do nowego domu mieliśmy otwarty taras, kiedy za płotem kombajn zboże zbierał. Oooo, to nierozważne bardzo było. Przywędrowała chyba całe wataha myszy do domu. Siedzę sobie na sofie, a pod nogami sruuu, coś przebiegło sobie. Byłam wtedy w zaawansowanej ciąży, więc zbyt szybko nie byłam w stanie poderwać się z miejsca. Najlepsze, że przeleciało pod sofę, ale nie wyleciało. Mówię do e-Ma, żeby zobaczył co to, a on z moją mamą {pamiętam, jak dziś) śmiali się, że nie piłam, a białe myszki mam w oczach. Gdy tak się upierałam, M nie miał wyjścia, odsunął sofę i nic. Dopiero, jak zaglądnął do środka skrzyni na pościel, naszym oczom pokazała się cała rodzinka maleńkich stworzeń.
Najlepsze było to, ze dzieci zobaczyły i chciały hodować w słoju małe myszki. I jak miałam wytłumaczyć, że to nasz wróg? Myszki dostały trocin, mleczka i po trzech dniach ku naszej uciesze zdechły. Te dorosłe zwiały, więc M za kota robił i polował na myszy, a ja omal nie urodziłam ze śmiechu
Od tamtej pory pamiętam: żniwa = zamknięte drzwi i okna
Makao_J 20:16, 23 sty 2017

Po takiej wizycie dwóch myszy w naszym domu w tydzień załatwiłam sobie kota. Łapki też były ale przez kilka nocy wciąż nie chciały się złapać. Jak kot pojawił się w domu to od razu wszystkie wróciły do piwnicy i tam już łapki zdały egzamin.

Nas myszy wybudziły ze snu bo turlały plastikową piłkę po podłodze. To było dziwne.
Madzenka 22:25, 23 sty 2017

Myszami opowieści fajnie się czyta
nawigatorka 23:40, 23 sty 2017

myszy....a wiecie, ze u nas odkrylismy ostatnio slady po myszal w puszkach rolet, które przecież zakryte są elewacja...tak tych puszkach które otwiera się w domu, nad oknem.
Zawsze mielismy myszy i w garażu i na strychu - jak tam wchodziły - po elewacji! pod dachem. raz taka z garażu weszla do domu. kulturalnie. drzwiami, córka na szczęscie ją zobaczyła zanim pokonała metr i skończyła jako miazga.
dodam, ze nie boję się węzy, pajaków...niczego takiego ale myszy nienawidze.
zazwyczaj kilkadziesiąt łapaliśmy w sezonie.od kiedy mam pikadełka na nie w tym roku nie ma ani jednej.