Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AniMa 13:09, 03 lut 2017

Tulam
Zagajanka 20:31, 03 lut 2017

Wendy79 napisał(a)
Powstała lista róż:

do warzywnego-

1.Reine des Violettes
2.Ballerina

na różankę-

3.Moonstone
4.Morden Blush
5.Princess of Wales
6.Stephanie Baronin zu Guttenberg
7.Heritage

Wydaje mi się, ze Ballerina to tak na dodatek do innych róż jest dobra, sama to chyba nie jest mocno zjawiskowa.
Pamiętaj, ze Morden Blush i Stephanie to są niewielkie róze na przód rabaty, a Moonstone odwrotnie - wysoki typowy mieszaniec herbatni, raczej na tyły (bedzie potrzebował coś koniecznie w nóżki).
Wendy79 22:32, 03 lut 2017

Zagajanka napisał(a)

Wydaje mi się, ze Ballerina to tak na dodatek do innych róż jest dobra, sama to chyba nie jest mocno zjawiskowa.
Pamiętaj, ze Morden Blush i Stephanie to są niewielkie róze na przód rabaty, a Moonstone odwrotnie - wysoki typowy mieszaniec herbatni, raczej na tyły (bedzie potrzebował coś koniecznie w nóżki).

Właśnie tych niższych będę jeszcze potrzebowała. Ciągle mam na liście Novalis, ale myślę, że przywiozę ją sobie osobiście z Rosarium. Co jeszcze? Heidi Klum też jest chyba niska?
Zagajanka 22:49, 03 lut 2017

Heidi Klum jest niska, ale jej osobiscie nie mam. Będę sadzić sąsiadce na nowej rabacie na wiosnę to zobaczę co urosnie

Tak jak kiedyś pisałam - cała seria Flower Circus jest w miare niska: Pashmina, Jasmina FC, Patricia FC, Larissa FC... Oprocz tego niewysokie (tak do 70 cm) są:

Alabaster (polecam)
Aspirin Rose (półokrywowa, zdrowa)
Kosmos (trochę mało trwały kwiat, ale zdrowa)
Kurfurstin Sophie (polecam)
Larissa (potwór, ale polecam)
Lavender Ice (chyba juz masz)
Mme Francois Graindorge (urocze niskie krzaczki z kuleczkami)
Mariatheresia (polecana)
The Prince (z duza dawką cierpliwosci do siebie)
White Gruss an Aachen (niezla)

Stephanie Baronin oczywiscie też polecam, ale i tak ja masz na liscie.
Novalis jest wielka.
Wendy79 11:15, 04 lut 2017

Pierwsza noc bez mrozu od dawna. Rano wstaję, a tu roztopy. Trawy już całe widać. No, wolę nie myśleć co to będzie, jak ten śnieg zniknie, bo tej wody to u mnie nie ma za bardzo co pić.
Milka 12:17, 04 lut 2017

Wendy79 napisał(a)

Właśnie tych niższych będę jeszcze potrzebowała. Ciągle mam na liście Novalis, ale myślę, że przywiozę ją sobie osobiście z Rosarium. Co jeszcze? Heidi Klum też jest chyba niska?

Novalis rośnie wysoka, ale pędy pionowo, do góry, moją oddałam Marzence
Wendy79 12:29, 04 lut 2017

Moja rabata różana ma 4 metry głębokości, więc róże sadzę w trzech liniach. Na Novalis miejsce musi się znaleźć

Milka 12:30, 04 lut 2017

Spory metraz, no mnie nie skradła serca
Jana 12:31, 04 lut 2017

Wendy79 napisał(a)
Moja rabata różana ma 4 metry głębokości, więc róże sadzę w trzech liniach. Na Novalis miejsce musi się znaleźć

jak to wszystko zakwitnie to bedzie czad
AgataP 12:33, 04 lut 2017

Oj niezła będzie ta różanka - czym wypełnisz ją oprócz róż?