Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 16:21, 06 lut 2017

vita napisał(a)
Oj, jak lubię takie fotki, jak ta powyżej Pani Porządnicka Samo planowanie już mniej mi się podoba, za dużo trudności. Stosujesz zmianowanie?
Wiosna niebawem, nie trać ducha

Zmianowanie i o alleopatie staram się jeszcze do tego.
Mogę powiedzieć, że warzywny właściwie skończony. Teraz to co dla mnie gorsze: zielnik. To na jutro zostawiam.
Wendy79 16:25, 06 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Swoje nasionka już posortowałam wg kolejności wysiewu.
Planowanie to bardzo przyjemny sposób na spędzenie niedzielnego popołudnia.
Pozdrawiam

W weekend pracowałam, więc z przyjemnością wykorzystuję dwa dni wolnego na planowanie ☺ Nasionka też lubię mieć posortowane, bo w sezonie nie mam na to czasu. ☺
Wendy79 20:43, 06 lut 2017

Kochane, czy któraś z Was ma może nasiona białej jarzmianki? Albo wie kto może mieć? Będę wdzięczna za informacje.
margaretka3 20:53, 06 lut 2017

Aga, dostałaś już nasiona z klubu? Bo spakowałam Ci więcej nasionek niż prosiłaś. Ale czy dorzuciłam też jarzmiankę? Żebym to ja pamiętała. Miałam mix kolorów, ale nie miałam wyselekcjonowanych białych.
Edit. Ja korzystałam kiedyś z kalendarza wysiewów zamieszczonego Na Ogrodowej.
Ja jeszcze nic nie wysiewam.

Wendy79 10:35, 07 lut 2017

margaretka3 napisał(a)
Aga, dostałaś już nasiona z klubu? Bo spakowałam Ci więcej nasionek niż prosiłaś. Ale czy dorzuciłam też jarzmiankę? Żebym to ja pamiętała. Miałam mix kolorów, ale nie miałam wyselekcjonowanych białych.
Edit. Ja korzystałam kiedyś z kalendarza wysiewów zamieszczonego Na Ogrodowej.
Ja jeszcze nic nie wysiewam.

Na nasiona z klubu jeszcze czekam, z tego co wiem to jeszcze w niedzielę Ania nie miała nasion od Kasi B., a ja zamawiałam od niej nasiona. Czekam na nie, jak na najlepszy prezent
Przeczytałam na którymś z wątków, jak pisałaś, że Ty dopiero zaczynasz siewy w marcu i się powstrzymałam. Ziemię już mam, nasiona posegregowane. Czekam. W tamtym roku zaczynałam pod koniec lutego. Stipę też dopiero w marcu siać, bo z trawami nigdy nie miałam do czynienia?
Mój eM podchodzi wczoraj cichaczem do mnie i z przyczajki pyta czy nie miałabym nic przeciwko, żeby to on zrobił rabatę z brzozami. Także mam ją z głowy. tej jarzmianki szukam dla niego. Mogę mu wysiać
Wendy79 11:45, 07 lut 2017

Umieszczam według podpowiedzi Gosi. Może komuś zaglądającemu się przyda, tak jak mi

http://naogrodowej.pl/katalog.php?id=4&pageID=2

http://katarzynabellingham.blogspot.com/2014/02/zapraszamy-na-warsztaty-w-naszym.html
AniMa 11:46, 07 lut 2017

Aguś a które nasionka moczysz w rumianku przed posianiem?
Moje pomidorki już doszły. Będę sadzić po feriach, aby móc obserwować jak kiełkują

ps. ostatniego posta dam przeczytać mojemu eMowi...może też się zbierze
AniMa 11:49, 07 lut 2017

Wendy79 napisał(a)
http://katarzynabellingham.blogspot.com/2014/02/zapraszamy-na-warsztaty-w-naszym.html

Kasię można było ostatnio oglądać w powtórkach Mai na HGTv
Wendy79 11:54, 07 lut 2017

AniMa napisał(a)
Aguś a które nasionka moczysz w rumianku przed posianiem?
Moje pomidorki już doszły. Będę sadzić po feriach, aby móc obserwować jak kiełkują

ps. ostatniego posta dam przeczytać mojemu eMowi...może też się zbierze

W tamtym roku nie moczyłam w ogóle, ale w tym roku poddam temu zabiegowi na pewno cukinie i kabaczki, bo miałam z nimi problem w tamtym roku i może część ubiegłorocznych nasion. W tym roku bardziej biorę pod uwagę stratyfikację. Ponieważ mam dużo nasion, w tym roku postaram się wszystko lepiej zapisywać (byliny i dwuroczne), bo w tamtym poszłam na żywioł i w końcu nie wiedziałam co wzeszło,co nie, co "spaliłam" oprócz mikołajków w szklarence itp.

Mój eM to chyba lubi, więc sam się rwie. Jak będzie musiał zadbać o "swoją" rabatę, to zrozumie ile to czasem roboty jest, a ja będę miała więcej czasu na swoje grzebanie
Wendy79 11:56, 07 lut 2017

AniMa napisał(a)

Kasię można było ostatnio oglądać w powtórkach Mai na HGTv

Blog Kasi to jeden z pierwszych, które obserwowałam w internecie i to długo przed tym, zanim miałam ogród