Zmianowanie i o alleopatie staram się jeszcze do tego.
Mogę powiedzieć, że warzywny właściwie skończony. Teraz to co dla mnie gorsze: zielnik. To na jutro zostawiam.
Agnieszki i Maćka Księżycowy... Założyć ogród to uwierzyć w jutro. Audrey Hepburn
Aga, dostałaś już nasiona z klubu? Bo spakowałam Ci więcej nasionek niż prosiłaś. Ale czy dorzuciłam też jarzmiankę? Żebym to ja pamiętała. Miałam mix kolorów, ale nie miałam wyselekcjonowanych białych.
Edit. Ja korzystałam kiedyś z kalendarza wysiewów zamieszczonego Na Ogrodowej.
Ja jeszcze nic nie wysiewam.
Na nasiona z klubu jeszcze czekam, z tego co wiem to jeszcze w niedzielę Ania nie miała nasion od Kasi B., a ja zamawiałam od niej nasiona. Czekam na nie, jak na najlepszy prezent
Przeczytałam na którymś z wątków, jak pisałaś, że Ty dopiero zaczynasz siewy w marcu i się powstrzymałam. Ziemię już mam, nasiona posegregowane. Czekam. W tamtym roku zaczynałam pod koniec lutego. Stipę też dopiero w marcu siać, bo z trawami nigdy nie miałam do czynienia?
Mój eM podchodzi wczoraj cichaczem do mnie i z przyczajki pyta czy nie miałabym nic przeciwko, żeby to on zrobił rabatę z brzozami. Także mam ją z głowy. tej jarzmianki szukam dla niego. Mogę mu wysiać
W tamtym roku nie moczyłam w ogóle, ale w tym roku poddam temu zabiegowi na pewno cukinie i kabaczki, bo miałam z nimi problem w tamtym roku i może część ubiegłorocznych nasion. W tym roku bardziej biorę pod uwagę stratyfikację. Ponieważ mam dużo nasion, w tym roku postaram się wszystko lepiej zapisywać (byliny i dwuroczne), bo w tamtym poszłam na żywioł i w końcu nie wiedziałam co wzeszło,co nie, co "spaliłam" oprócz mikołajków w szklarence itp.
Mój eM to chyba lubi, więc sam się rwie. Jak będzie musiał zadbać o "swoją" rabatę, to zrozumie ile to czasem roboty jest, a ja będę miała więcej czasu na swoje grzebanie