Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AgataP 09:55, 13 lut 2017

Widzę zmianę avatarka na wiosenny U mnie za oknem wciąż zimowo, a w domu szpitalem powiewa - 3 osoby na 4 chore
Wendy79 11:22, 13 lut 2017

AgataP napisał(a)
Widzę zmianę avatarka na wiosenny U mnie za oknem wciąż zimowo, a w domu szpitalem powiewa - 3 osoby na 4 chore

Zmiana avatara, bo czuję nadciągające przedwiośnie Nas choroby na razie omijają,o by tak pozostało...
Ja tylko siedzę i zamawiać bym chciała nowe rośliny. Aż mnie palce świerzbią
Wendy79 12:13, 13 lut 2017

Sadziłyście piwonie z kłącza? Dobry pomysł czy lepiej z donicy?
Finansowo oczywiście z kłącza. Dam radę?
Pszczelarnia 12:22, 13 lut 2017

Wendy79 napisał(a)
Sadziłyście piwonie z kłącza? Dobry pomysł czy lepiej z donicy?
Finansowo oczywiście z kłącza. Dam radę?

Tak, kwitną po 2-3 latach na ogół (kłącza nie są jednak wypasione, powinny mieć minimum 3 oczka a najlepiej 5). Kiedyś poszukiwane przeze mnie odmiany były tylko w takich kłączach z folii. Sadziłam od razu do donicy a potem dopiero w sierpniu do gruntu.

Pszczelarnia 12:24, 13 lut 2017

anbu napisał(a)
O rany ale tu akcja
Ja chyba zacznę sezon od przesadzenia mojego jedynego, domowego kaktusa Muszę w ziemi pogrzebać

Ja wyciągnęłam z piwnicy pelargonie i agapanty. I kupiłam rozmaryn w sklepie. Naostrzyłam nożyce i sekatory.
Wendy79 12:54, 13 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, kwitną po 2-3 latach na ogół (kłącza nie są jednak wypasione, powinny mieć minimum 3 oczka a najlepiej 5). Kiedyś poszukiwane przeze mnie odmiany były tylko w takich kłączach z folii. Sadziłam od razu do donicy a potem dopiero w sierpniu do gruntu.

Mam na oku takie p.chińskie:
1.ADOLPHE ROUSSEAU
2.BARONESS SCHROEDER
3.CORAL SUNSET
4.JEANNE D'ARC
5.PINK HAWAIAN
6.SHIRLEY TEMPLE
7.PEACHES AND CREAM

Muszę jedną odrzucić, żeby się zmieścić w dostępnej dla mnie kwocie Możesz którąś polecić?
Anda 13:05, 13 lut 2017

Obejrzałam sobie te piwonie z Twojej listy. Wszystkie śliczne, a Jeanne D'arc tutaj bardzo droga. Ciekawa jestem, którą odrzucisz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 13:40, 13 lut 2017

Tylko Coral Sunset znam (ale nie mam) z Twojej listy.

EDIT: mam Shirley, przecież. Właśnie z kłącza. Zakwitła po 3 latach. W zeszłym roku.

Nie ma chyba brzydkich piwonii (w zeszłym roku miałam fazę na piwonie czerwone jak Red Charm).

Wendy79 13:45, 13 lut 2017

Anda napisał(a)
Obejrzałam sobie te piwonie z Twojej listy. Wszystkie śliczne, a Jeanne D'arc tutaj bardzo droga. Ciekawa jestem, którą odrzucisz.

Myślę, że odpadnie siódemka.
Wendy79 13:47, 13 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Tylko Coral Sunset znam (ale nie mam) z Twojej listy.

EDIT: mam Shirley, przecież. Właśnie z kłącza. Zakwitła po 3 latach. W zeszłym roku.

Nie ma chyba brzydkich piwonii (w zeszłym roku miałam fazę na piwonie czerwone jak Red Charm).

Czyli, jak zamówię teraz i przyjadą jakoś na początku marca, to wsadzać je od razu do donic, a na rabatę pod koniec sierpnia? Czy marzec to za wcześnie?