Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

makadamia 09:05, 08 mar 2017

Dorzucam inspirację na połączenie bladoróżowej peonii z purpurową żurawką
AniMa 09:39, 08 mar 2017

Podmianki kolorów też się boję, zwłaszcza, ze kupiłam tylko Shirlejkę, białe łubiny, białe iryski...

Dziękować dziękować za życzenia i przyjemnej podróży
AgataP 09:42, 08 mar 2017

Wendy79 napisał(a)

Krwawnicy jeszcze nie siałam,ale dzisiaj zauważyłam, że jakąś w.hastatę będę miała, bo coś tam wschodzi ( w przeciwieństwie do w.patagońskiej). W piątek wysieję chyba pomidory, to spróbuję z krwawnicą. Masz na nią pomysł?

Z piwoniami na pewno irysy bródkowe, reszta się klaruje... Zobacz, w którą stronę idę... https://pl.pinterest.com/agnestu/peoniowa/

Aga u mnie łubiny kwitną pierwsze od peonii, razem z orlikami i irysami.
peonie dopiero potem dołączają razem z bodziszkiem wspaniałym, potem nic nie kwitnie latem. Trzeba wciepać tam coś - lipiec/sierpień. Ja mam z tyłu jeżówki i sadźca więc coś się dzieje, ale myślałam tez o liliach by dorzucić do towarzystwa. Jak nie zapomnę to tak zrobię.
Jak chcesz to mogę Ci wrzucić jakieś zdjęcia określonego terminu kwitnienia, może to Ci pomoże
poza tym miodzio będzie rabata
AgataP 09:44, 08 mar 2017

makadamia napisał(a)
Dorzucam inspirację na połączenie bladoróżowej peonii z purpurową żurawką

to akurat róża z żurawką
Pszczelarnia 11:42, 08 mar 2017

Bo trzeba rozróżnić na piwonie majowe i inne czerwcowe.

Wendy79 15:33, 08 mar 2017

AgataP napisał(a)

Jak chcesz to mogę Ci wrzucić jakieś zdjęcia określonego terminu kwitnienia, może to Ci pomoże
poza tym miodzio będzie rabata

Bardzo proszę o zdjęcia, może to mi pomoże przetrwać to szkolenie. Żeby nie było, zabrałam ze sobą książkę o projektowaniu.
Wendy79 18:53, 09 mar 2017

Wróciłam właśnie do domu, a tu paczka na mnie czeka. Co to? - myślę. A tu taka niespodzianka...

A z nasionek, podczas mojej nieobecności, skiełkowały: majeranek, kłosowiec, obie kocimiętki, dalee i wszystkie wysiane szałwie.
Jana 20:55, 09 mar 2017

ja też chcę taką niespodziankę
mira 00:37, 10 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
A dzisiaj działo się, ale w domu Lista długa...

Trochę mnie nie było więc zaglądam do nasionkowych

co to masz wysiane te nasionka ta równo - to papryka bez przykrycia? w sumie to nie wiem jak siać paprykę posiałam ale przykryłam - czytałam że nie lubi pikowania a ja wysiałam tak by pikować hmmm

widziałam koszyczek - tez taki mam i uwielbiam go - dlaczego czekasz jeszcze tyle z wysiewem marchwi ?

listę wysiewów widziałam - .....bez komentarza

pikowałaś już lewkonię
mira 00:40, 10 mar 2017

Wendy79 napisał(a)

Krwawnicy jeszcze nie siałam,ale dzisiaj zauważyłam, że jakąś w.hastatę będę miała, bo coś tam wschodzi ( w przeciwieństwie do w.patagońskiej). W piątek wysieję chyba pomidory, to spróbuję z krwawnicą. Masz na nią pomysł?

Z piwoniami na pewno irysy bródkowe, reszta się klaruje... Zobacz, w którą stronę idę... https://pl.pinterest.com/agnestu/peoniowa/

a to jestem ciekawa tej reszty - cpiwonie i irysy do czerwca przekwitną i co potem ? wiem trawy ale pewnie coś jeszcze - ja sama nie wiem co by - dla mnie pewnie astry potem