Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AgataP 20:04, 05 mar 2017

Ja pierdziu Aga ale pojechałaś z tematem... oby wszystko Ci wyrosło, pięknie zakwitło i zaowocowało Podziw

violka171 20:32, 05 mar 2017

rzeczywiście zaszalałaś z sianiem,tyle tego masz o matko
AnnaCh 20:42, 05 mar 2017

I paprykę masz w gruncie?
Pierwszy rok wysiałam, mam 7 siewek, mam nadzieję, że przetrwają.
Na opakowaniu było napisane, że wczesna odmiana do gruntu i szklarni, mam nadzieję, że mi się uda i kibicuję bardzo Twoim wysiewom. Sporo tego masz, nawet całkiem sporo
Wendy79 20:51, 05 mar 2017

Tak, zawsze w gruncie. Może nie są to największe owoce świata, ale kilka słoików z marynowaną papryką zawsze mam. W tamtym roku miałam fioletową, teraz postawiłam na mix. Do tego z dwa krzaki ostrej i w tym roku wypróbuję czereśniową, może jak się uda, zrobię ją nadziewaną do słoików na zimę.
Papryka nie lubi rosnąć sama po sobie, trzeba jej zmieniać miejsce. Ponoć nie lubi przesadzania ( wstrzymuje wzrost), więc jak ktoś może sobie na to pozwolić, to lepiej nie pikować, tylko od razu do większych pojemników pojedynczo. Ja nie mam tak dobrze, ale i tak pojedynczo nasionka układałam.
polinka 20:52, 05 mar 2017

Szacunek Aguś za wysiewy! Jestem pełna podziwu
Gruszka_na_w... 20:59, 05 mar 2017

Matko i córko! Aż mi się w głowie zakręciło od tej listy wysiewów. Sukcesów w uprawie życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anbu 21:04, 05 mar 2017

O rany ale lista wysiewów!
AnnaCh 21:23, 05 mar 2017

Super To może moja się uda
Niestety muszę pikować, ale też mam poukładane nasionka pojedynczo, to będę podbierać dużo ziemi z siewką
Dzięki za info
AniMa 07:58, 06 mar 2017

Oj, ktoś tu warzywniak otworzy
Ale wysiewy
Dobrze zrozumiałam, że paprykę od razu do gruntu wysiewasz...nie pikujesz jej z doniczek????
AgataP 09:20, 06 mar 2017

Wendy79 napisał(a)

Po dwukrotnej, nieudanej próbie z kupowanymi karpami dałam sobie spokój z rabarbarem, ale jak weszłam do ogrodniczego i znalazłam nasiona rabarbaru, to postanowiłam wysiać. A nóż widelec tym razem się uda i rabarbar pokocha mój ogród?
U mnie akurat nasiona z Torafu.

Aga nie wiem czemu macie takie problemy z rabarbarem, ja mam przywiezione karpy od babci. Dzielone, sadzone gdzie popadło, ostatni rok spędził w pojemnikach, bez podlewania, dbania o niego. Teraz dostał nową lokalizację i widzę że wybija. Dla mnie to terminator