Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Jana 22:56, 04 mar 2017

wysiewy super rabarbar z nasionek? gdzie je dostałaś? lewkonia u ciebie taka dorodna a mnie się kolejny raz nie udaje
Wendy79 07:14, 05 mar 2017

margaretka3 napisał(a)
Niestety mogłaby. Dlatego posadziłam ją w zacisznym miejscu, dom osłania ją od zachodnich wiatrów. U mnie większość bylin rusza, pół ogrodu dziś posprzątałam.

Ja na razie bardziej skupiona jestem na warzywnym, ale po dzisiejszym dniu będę miała tam spokój na jakieś dwa tygodnie, więc ruszam dalej. Oczywiście jak pogoda pozwoli. Wczoraj o 22 już spałam, a dzisiaj od 6 już na nogach Czuję się jak młody bóg, gotowa do działania
Z knautią mnie zmartwiłaś, będę na nią uważać w takim razie, póki nie ruszą żywopłoty, które będą chronić przed wiatrami.
Wendy79 07:19, 05 mar 2017

Jana napisał(a)
wysiewy super rabarbar z nasionek? gdzie je dostałaś? lewkonia u ciebie taka dorodna a mnie się kolejny raz nie udaje

Po dwukrotnej, nieudanej próbie z kupowanymi karpami dałam sobie spokój z rabarbarem, ale jak weszłam do ogrodniczego i znalazłam nasiona rabarbaru, to postanowiłam wysiać. A nóż widelec tym razem się uda i rabarbar pokocha mój ogród?
U mnie akurat nasiona z Torafu.
Anda 12:45, 05 mar 2017

Super wysiewy Knautię też uwielbiam. I scabiosę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 14:22, 05 mar 2017

Knautię macedońską posadziłam chyba w zeszłym roku lub nawet dwa lata temu, bardzo ładnie przezimowała przykryta gałązkami świerku, tylko muszę ją przesadzić bo mam ja na brzegu rabaty a ona za wysoka , ładnie się rozrasta... u mnie klimat prawie górski, nie przemarzła , mam ją tam gdzie są wiatry.... rabarbar w karpach też mnie nie kocha, dwa razy też próbowałam ale się zaparłam...wysiałaś coś wczoraj w warzywniku?
Wendy79 14:51, 05 mar 2017

Jana napisał(a)
wysiałaś coś wczoraj w warzywniku?

Tak przygotowana, wyruszyłam wczoraj na warzywny Z wielkim zadowoleniem stwierdziłam, że zmieszczą mi się dwa rządki cebuli więcej, niż planowałam. Także koniecznie będę musiała dokupić żółtej, bo mi zabrakło. Czerwoną wsadzę za dwa tygodnie, razem z siewem marchwi, pietruszki i pasternaku. Bobu wsadziłam dwa rzędy, groszku podobnie.

Wendy79 14:53, 05 mar 2017

A dzisiaj działo się, ale w domu Lista długa...

Wendy79 15:08, 05 mar 2017

1.Bakłażan
2.Papryka kolor mix
3.Pepperoni
4.Papryka czereśniowa
5.Majeranek
6.Kłosowiec
7.Kocimiętka kubańska
8.Kocimiętka żyłkowana
9.Perłówka orzęsiona
10.Ostrogowiec biały
11.Miłek letni
12.Penstemon Hartwego
13.Szałwia szkarłatna
14.Szałwia omączona
15.Szałwia łąkowa
16.Lwia paszcza
17.Mięta górska
18.Bodziszek żałobny
19.Dalea biała i purpurowa
20.Trojeść krwista
21.Tojeść ciemnopurpurowa
22.Tojeść orszelinowa
23.Krwiściąg biały

Ciekawe ile z tego się uda?
Jana 19:39, 05 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
1.Bakłażan
2.Papryka kolor mix
3.Pepperoni
4.Papryka czereśniowa
5.Majeranek
6.Kłosowiec
7.Kocimiętka kubańska
8.Kocimiętka żyłkowana
9.Perłówka orzęsiona
10.Ostrogowiec biały
11.Miłek letni
12.Penstemon Hartwego
13.Szałwia szkarłatna
14.Szałwia omączona
15.Szałwia łąkowa
16.Lwia paszcza
17.Mięta górska
18.Bodziszek żałobny
19.Dalea biała i purpurowa
20.Trojeść krwista
21.Tojeść ciemnopurpurowa
22.Tojeść orszelinowa
23.Krwiściąg biały

Ciekawe ile z tego się uda?
o matko lista bardzo imponująca że też masz tyle parapetów czy miałaś może wcześniej paprykę? ja dziś wysiałam m.in. kłosowiec anyżowy
Wendy79 19:46, 05 mar 2017

Jana napisał(a)
o matko lista bardzo imponująca że też masz tyle parapetów czy miałaś może wcześniej paprykę? ja dziś wysiałam m.in. kłosowiec anyżowy

Dopiero zaczynam Parapetów brak. Mam przenośną szklarenkę, dokupię też drewniany regał.

Tak, to mój trzeci sezon z papryką w ogrodzie.