Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Gruszka_na_w... 19:31, 07 mar 2017

AgataP napisał(a)

Aga nie wiem czemu macie takie problemy z rabarbarem, ja mam przywiezione karpy od babci. Dzielone, sadzone gdzie popadło, ostatni rok spędził w pojemnikach, bez podlewania, dbania o niego. Teraz dostał nową lokalizację i widzę że wybija. Dla mnie to terminator

Kupowany w sklepie kawałek karpy nawet nie wystartował. Skrawek otrzymany od taty sąsiada, mimo suszy, przeżył i teraz cieszy oko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 19:34, 07 mar 2017

Niezłe plany u mnie priorytetem jest ogrodzenie warzywnika... nie wiem czy coś więcej w ogrodzie w tym roku zrobię... będę podziwiać u Was
Anda 19:46, 07 mar 2017

Plany piękne Piwoniowe i różyczkowe można powiększać w nieskończoność
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 21:15, 07 mar 2017

Ja też mam rabarbar z nasionek, w tym roku to już czwarty rok od wysiania, więc będzie już co wcinać
Z rabarbarem to miałam fajne przejście: gdy w pierwszym roku po wysianiu w lecie zanikły liście, byłam wkurzona na siebie, że go nie upilnowałam; wiosną zatem wysiałam znowu, a potem zszokowana odkryłam, że tamten się opuszcza.
Aguś, wysiałaś już krwawnicę białą? Przewiduję z nią problem, uparta jak osioł, nie chce skiełkować.
Jakie towarzystwo przewidujesz dla piwonii?
Wendy79 21:23, 07 mar 2017

margaretka3 napisał(a)
Ja też mam rabarbar z nasionek, w tym roku to już czwarty rok od wysiania, więc będzie już co wcinać
Z rabarbarem to miałam fajne przejście: gdy w pierwszym roku po wysianiu w lecie zanikły liście, byłam wkurzona na siebie, że go nie upilnowałam; wiosną zatem wysiałam znowu, a potem zszokowana odkryłam, że tamten się opuszcza.
Aguś, wysiałaś już krwawnicę białą? Przewiduję z nią problem, uparta jak osioł, nie chce skiełkować.
Jakie towarzystwo przewidujesz dla piwonii?

Krwawnicy jeszcze nie siałam,ale dzisiaj zauważyłam, że jakąś w.hastatę będę miała, bo coś tam wschodzi ( w przeciwieństwie do w.patagońskiej). W piątek wysieję chyba pomidory, to spróbuję z krwawnicą. Masz na nią pomysł?

Z piwoniami na pewno irysy bródkowe, reszta się klaruje... Zobacz, w którą stronę idę... https://pl.pinterest.com/agnestu/peoniowa/

AniMa 07:47, 08 mar 2017

Wendy79 napisał(a)

https://pl.pinterest.com/agnestu/peoniowa/

Czyli jeszcze można się spodziewać łubinu, ostróżek???? Ładnie
A jak będziesz sadziła kolory: po kolei czy przemiennie?
Wendy79 07:59, 08 mar 2017

AniMa napisał(a)

Czyli jeszcze można się spodziewać łubinu, ostróżek???? Ładnie
A jak będziesz sadziła kolory: po kolei czy przemiennie?

Tak ☺ jeszcze coś strzelistego, wybiorę coś z rozsad. Do tego w nogi trawy,przywrotniki, kocimietka lub bodziszki.
Podoba mi się stopniowanie barw, ale co będzie, jak bedzie jakaś podmianka? Bezpieczniej chyba mieszać?
Wendy79 08:02, 08 mar 2017

Wszystkiego najlepszego Kobietki w Dniu Naszym pozdrawiam gdzieś z trasy na Wawe
margaretka3 08:05, 08 mar 2017

Kierunek słuszny, będzie ładnie, a nawet bardzo ładnie. Też mam te zdjęcia zapisane
Krwawnicę dziś dam do doniczki i wystawię na balkon. Niech sobie tam trochę postoi. Do tej pory chciałam ją skiełkować na waciku. Dziś nadal nic.
Anda 08:27, 08 mar 2017

Aga, zobacz, tu jest spis roslin (Pflanzenliste) do rabaty peoniowej

https://graefin-von-zeppelin.de/beet-ideen/alle-beet-ideen/kollektion-39-grosser-auftritt-fuer-paeonien-5308
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies