Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

AgataP 12:04, 22 lut 2017

katel napisał(a)

Dieta Dukana, mam niestety dużo do zrzucenia , jak z większością diet trzeba z nią uważać.

Kilka lat temu weszłam w nią - schudłam 6 kg, wtedy mieszkałam jeszcze z mamą więc syn był na babcinym, a ja na swoim jedzeniu. Teraz tak się nie da więc dietę zamówiłam u dietetyczki pod indywidualne zamówienie dla siebie.
Niedługo powinnam ją już mieć, razem z przepisami na posiłki i listą zakupową Wypróbowałam kilka z jej przepisów i przypadły nam do gustu, bo jest i chińszczyzna i tajskie i ciasteczka też i makarony
Sama jestem ciekawa jak zareaguje mój organizm, generalnie chciałabym zmienić sposób jedzenia, bo metabolizm spada, a ja mam za dużo tych kg
Pozdrawiam serdecznie i daj znać jak Ci idzie na Dukanie...
Kawa 13:01, 22 lut 2017

Kasia sposób na pietruszkę super że ja o tym nie pomyślałam

co do diety Ducana - to ja mam nadzieję ze podchodzisz do tego rozważnie
ja nie mogłam jej stosować bo mam chore nerki
poleciłam mojej koleżance która cudownie schudła i trzyma sie do dziś ale ćwiczy

ja w żadne diety nie wierzę tylko w racjonalne odzywianie..ale każdy szuka swojego sposobu

trzymam kciuki
23:26, 22 lut 2017
Kasiu szukałam,szukałam i odnalazłam Cię
To Ty pomogłaś mi rozpoznać mój clematis 'Etoile Violette' bo myślałam,że mam 'Polish Spirit'.
Zachwycam się Twoimi clematisami i czarnym bzem.Planuje kupić 'Black Tower' a i ilość powojników powiększę

Garść serdeczności zostawiam
Monia81 19:24, 23 lut 2017

Witam w końcu do Ciebie dotarłam Ogród piękny i cudna kolekcja clematisów Będę zaglądać. Pozdrawiam
jolanka 20:15, 23 lut 2017

Kasiu krzycz jak trzeba będzie ciąć powojniki Chcę kilka zamówić ale czekam jak mi przezimowały
Bogdzia 20:19, 23 lut 2017

AgataP napisał(a)

Kilka lat temu weszłam w nią - schudłam 6 kg, wtedy mieszkałam jeszcze z mamą więc syn był na babcinym, a ja na swoim jedzeniu. Teraz tak się nie da więc dietę zamówiłam u dietetyczki pod indywidualne zamówienie dla siebie.
Niedługo powinnam ją już mieć, razem z przepisami na posiłki i listą zakupową Wypróbowałam kilka z jej przepisów i przypadły nam do gustu, bo jest i chińszczyzna i tajskie i ciasteczka też i makarony
Sama jestem ciekawa jak zareaguje mój organizm, generalnie chciałabym zmienić sposób jedzenia, bo metabolizm spada, a ja mam za dużo tych kg

Czytam kilka razy i nie wierzę ze to Ty piszesz. Ty masz za dużo? Super wyglądasz , jako chudzielec bedzie moim zdaniem gorzej.
katel 23:33, 23 lut 2017

AgataP napisał(a)

Jest skuteczna i szybko się spada tylko potem trzeba na jojo uważać. Gotuję osobno dla siebie a osobno dla reszty ale przepisy są szybkie . Agatko ja też zaczynam w tym kierunku iść aby zmienić sposób odżywiania i fatalne nawyki, całej rodzinie to na dobre wyjdzie . Myślę, że taka indywidualna dieta to bardzo dobre rozwiązanie, fajnie że masz kogoś sprawdzonego

Kawa napisał(a)
Kasia sposób na pietruszkę super że ja o tym nie pomyślałam

co do diety Ducana - to ja mam nadzieję ze podchodzisz do tego rozważnie
ja nie mogłam jej stosować bo mam chore nerki
poleciłam mojej koleżance która cudownie schudła i trzyma sie do dziś ale ćwiczy

ja w żadne diety nie wierzę tylko w racjonalne odzywianie..ale każdy szuka swojego sposobu

trzymam kciuki

Jak najbardziej uważam i ćwiczę, wprowadzam też jednocześnie modyfikację naszej wspólnej kuchni - którą teraz serwuję dzieciom i eMusiowi - chcę wprowadzić więcej warzyw .

Aniaaa napisał(a)
Kasiu szukałam,szukałam i odnalazłam Cię
To Ty pomogłaś mi rozpoznać mój clematis 'Etoile Violette' bo myślałam,że mam 'Polish Spirit'.
Zachwycam się Twoimi clematisami i czarnym bzem.Planuje kupić 'Black Tower' a i ilość powojników powiększę

Garść serdeczności zostawiam

Witaj Aniu! Ja w zeszłym roku kupiłam Black Tower, ciekawe jak się będzie sprawował. Przy małych ogrodach takie "kolumny" się przydają . Widziałam Twoje powojniki, pięknie rosną, w ogóle cały ogród masz dojrzały i taki uporządkowany taki dopieszczony przez te wszystkie piękne detale - na bieżąco u Ciebie jestem tylko jakoś nie złożyło się jeszcze odezwać ale niedługo to naprawię .

Monia81 napisał(a)
Witam w końcu do Ciebie dotarłam Ogród piękny i cudna kolekcja clematisów Będę zaglądać. Pozdrawiam

Witaj Monia! Cieszę się, że zajrzałaś, dzięki za pochwały .

jolanka napisał(a)
Kasiu krzycz jak trzeba będzie ciąć powojniki Chcę kilka zamówić ale czekam jak mi przezimowały

Jolu ja już ścięłam, na początku tygodnia, u mnie przezimowały wzorowo. Pamiętaj że młodziaki tniemy krótko aby się zagęszczały .
mirkaka 07:14, 24 lut 2017

Bardzo Cię przepraszam Kasiu, walnęłam się w pisowni , to powojnik górski montana Mayleen. A jak sprawdzić czy przezimował o tej porze? Chyba trzeba czekać do momentu jak zaczną pąki nabrzmiewać. Mogłabym nadłamać gałązkę ale mi trochę szkoda
kasja83 07:18, 24 lut 2017

AgataP napisał(a)

A rodzinka?Wtedy też te same posiłki?Czy gotowanie na dwa razy???

Kasiu trzymam kciuki za Dukana-skoro tu takie wyzwania podjęte
Marga 08:34, 24 lut 2017

katel napisał(a)

Agatko ja też zaczynam w tym kierunku iść aby zmienić sposób odżywiania i fatalne nawyki, całej rodzinie to na dobre wyjdzie .

Czy to znaczy, że ciasta karmelowo-orzechowego już robić nie będziesz???