Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

anna_t 10:28, 24 lut 2017

AgataP napisał(a)

Kilka lat temu weszłam w nią - schudłam 6 kg, wtedy mieszkałam jeszcze z mamą więc syn był na babcinym, a ja na swoim jedzeniu. Teraz tak się nie da więc dietę zamówiłam u dietetyczki pod indywidualne zamówienie dla siebie.
Niedługo powinnam ją już mieć, razem z przepisami na posiłki i listą zakupową Wypróbowałam kilka z jej przepisów i przypadły nam do gustu, bo jest i chińszczyzna i tajskie i ciasteczka też i makarony
Sama jestem ciekawa jak zareaguje mój organizm, generalnie chciałabym zmienić sposób jedzenia, bo metabolizm spada, a ja mam za dużo tych kg
Pozdrawiam serdecznie i daj znać jak Ci idzie na Dukanie...

Bogdzia napisał(a)

Czytam kilka razy i nie wierzę ze to Ty piszesz. Ty masz za dużo? Super wyglądasz , jako chudzielec bedzie moim zdaniem gorzej.

ja też Bożena czytam i nie wierzę że to nasza Agata pisze
katel 14:57, 24 lut 2017

No Agatko i wydało się, Bogdzia napisała a Ania potwierdziła jeszcze, że Ty diety nie potrzebujesz ale dzięki, że mnie na duchu podtrzymujesz - w grupie to zawsze raźniej

Na moim judaszowcu znalazłam dziś podejrzanie duże pąki, czy ktoś ma pojęcie czy to mogą być kwiatowe?

Mam też jednego pąka kwiatowego na magnolii Kobus - pewnie byłoby o wiele wiąeej gdybym jej nie cięła co roku .
katel 19:02, 24 lut 2017

mirkaka napisał(a)
Bardzo Cię przepraszam Kasiu, walnęłam się w pisowni , to powojnik górski montana Mayleen. A jak sprawdzić czy przezimował o tej porze? Chyba trzeba czekać do momentu jak zaczną pąki nabrzmiewać. Mogłabym nadłamać gałązkę ale mi trochę szkoda

Nie nadłamuj! Zaczekam . Mam nadzieję że przetrwał, znalazłam informację że on od strefy 6B daje radę ale bądźmy dobrej myśli

kasja83 napisał(a)

A rodzinka?Wtedy też te same posiłki?Czy gotowanie na dwa razy???

Kasiu trzymam kciuki za Dukana-skoro tu takie wyzwania podjęte

Najwyższy czas się wziąć za siebie bo było tylko dom, dzieci, eMuś i ogród a o sobie zapomniałam - trzymaj kciuki

Marga napisał(a)

Czy to znaczy, że ciasta karmelowo-orzechowego już robić nie będziesz???

Monia no na razie, nie! Chyba że na jakieś spotkanie
vita 18:00, 25 lut 2017

katel napisał(a)
Na moim judaszowcu znalazłam dziś podejrzanie duże pąki, czy ktoś ma pojęcie czy to mogą być kwiatowe?

Mam też jednego pąka kwiatowego na magnolii Kobus - pewnie byłoby o wiele wiąeej gdybym jej nie cięła co roku

Trzeba poczekać, kto wie, bo te pąki takie zaokrąglone, nie wyglądają na liściowe. Ale na judaszowcu nie bardzo się znam. Hmm, w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie kilkunastoletni tulipanowiec, a wiesz kiedy to zauważyłam?
7 czerwca! Kwitnienia M. kobus zazdroszczę
jolanka 18:25, 25 lut 2017

Kasiu, u mnie judaszowce jeszcze nigdy nie kwitly, ale jutro pójdę i zobaczę jak wyglądają gałęzie Może to zaczątek kwiatów Ale byloby fajnie.
katel 22:26, 25 lut 2017

vita napisał(a)

Trzeba poczekać, kto wie, bo te pąki takie zaokrąglone, nie wyglądają na liściowe. Ale na judaszowcu nie bardzo się znam. Hmm, w zeszłym roku zakwitł mi bardzo obficie kilkunastoletni tulipanowiec, a wiesz kiedy to zauważyłam?
7 czerwca! Kwitnienia M. kobus zazdroszczę

No właśnie nie przypominam sobie, żebym takie pąki u niego widziała, no to może jest nadzieja. Tulipanowca gratuluję - jak to cieszy jak coś nam się odwdzięcza za opiekę . Magnolię Kobus mam od wiosny 2012 już w zeszłym roku korciło mnie żeby jej nie ruszać bo właśnie tak kwiaty chciałam zobaczyć ale jeszcze trochę potrzebuję ją od dołu podgonić i jest jeden pączek na takiej najniższej 10cm gałązeczce - resztę wycięłam.

jolanka napisał(a)
Kasiu, u mnie judaszowce jeszcze nigdy nie kwitly, ale jutro pójdę i zobaczę jak wyglądają gałęzie Może to zaczątek kwiatów Ale byloby fajnie.

Mam nadzieję że to kwiatowe bo już mi trochę czekanie się znudziło - rośnie u mnie od wiosny 2012
Milka 08:55, 26 lut 2017

Tez mam nadzieje, ze to paki kwiatowe, moj od 6 lat u mnie i nie kwitnie. Pokaz, jak prowadzisz pecherznice, sama tak chcialam, ale dlugo bym musiała czekać.
Filomena 09:43, 26 lut 2017

Dieta Dunkana jest bardzo obciążająca dla organizmu i cicho niszcząca organizm. Odbudowuje się on potem miesiącami jeśli nie latami. Przede wszystkim obciąża a nawet uszkadza nerki - z ogromną - nienaturalną ilością protein ( białka) musi organizm sobie poradzić. Stąd szybkie obniżenie wagi bo te procesy są wysokoenergetyczne. Chudniemy szybko i szybko wyniszczamy organizm od środka.
Też chętnie bym schudła, ale zdrowie jest ważniejsze! Nie tędy droga dziewczyny!
Filomena 09:45, 26 lut 2017

Też stawiam na pąki kwiatowe na judaszowcu - tegoroczne mrozy widać nic mu nie zrobiły. Na moich magnoliach też dużo pąków, to czekanie na zieleń i kolor mnie wykańcza!
amelia_b 09:54, 26 lut 2017

No i zima nam Kasiu wróciła, oj jeszcze długo będziemy musiały czekać na wiosnę