Gruszka_na_w...
22:10, 20 lip 2020

Każdy ogród jest wypadkową osobowości właściciela, zasobności portfela, uwarunkowań wiekowych i czasowych, architektury budynku i wielu jeszcze czynników.
Ogród rozplanowała Asia, bo linie proste są dla mnie trudniejsze w opanowaniu niż łuki.
Mój wkład to delikatne sugerowanie, jakie rośliny dadzą sobie radę w danych warunkach, praktyczny pokaz posługiwania się widłami, otrzepywania roślin z torfu, sadzenia i ględzenie o glebie. Tego ostatniego Natalka czasem miała dosyć, ale dzielnie jeździła ze mną na poszukiwanie igieł sosnowych, liści dębu i siarki.

Muszę szczerze przyznać, że spokojnie mogłabym mieć taki ogród. Lubię tam siedzieć na stopniach tarasu i zerkać w kierunku kwitnących róż.Natalka parzy świetną kawę.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz