Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 12:41, 02 sty 2023

Aura w dalszym ciągu sprzyja. Organizm, mam nadzieję, obroni się przed czyhającymi wokół wirusami grypy. Od trzech lat pamiętam o szczepieniu p/grypie i bardzo je sobie chwalę.
Mogę bez obaw uskuteczniać działania ogrodowe.
Z ziemi wyłażą pełną parą cebulowe. Bardzo miłe są takie widoki. A ja niespiesznie tnę trawy. Moje kilkuletnie doświadczenie podpowiada mi, że trawy zniosą ten zabieg bez szwanku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Wiolka5_7 17:38, 02 sty 2023

Haniu ,ale miło i przyjemie było przejść po twoim ogrodzie przez cały sezon
Uwielbiam do Ciebie zaglądać i czytać Twoje spostrzeżenia

Ogród pięknie się już rozrósł i
Zachwyca cały rok
A warzywnik pierwsza klasa z tymi trawiaste ścieżkami

Życzę Ci zdrówka i pomyślności w Nowym roku aby pogoda dopisywała ,plagi omijały i każdy dzień cieszył
Martka 17:54, 02 sty 2023

Haniu, jeśli przywołujesz Coco Chanel, to dostrzegam tu jak najbardziej liczne podobieństwa miała genialne reguły stylistyczne, elegancję zdefiniowała jako komfort i prostotę przede wszystkim, a sama była poza tym bardzo dynamiczną osobą Ja też zaczynam z trawami, marzec będzie łatwiejszy do ogarnięcia chce się nowego
Juzia 20:28, 02 sty 2023

A bukszpany kiedy cięte, że takie idealne???
Pszczelarnia 20:36, 02 sty 2023

Martka napisał(a)
Haniu, uwielbiam w Twoim ogrodzie ten fason, krój,wszystko na miarę i dobrze leży, zadbane i ogarnięte na czas ogród dla Ciebie a nie odwrotnie. Na widok warzywnika serce mi szybciej bije Piękne podsumowanie, zawsze chętnie czytam i oglądam i dziękuję Ci za pomocną i inspirującą obecność na forum! Inspirującą nie tylko ogrodowo
Wszystkiego spokojnego w Nowym Roku!

Haniu, ja się podpisuję. Cieszę się z Twojej Obecności tutaj.

Gruszka_na_w... 21:13, 02 sty 2023

Juzia napisał(a)
A bukszpany kiedy cięte, że takie idealne???

We wrześniu. To był ostatni dzwonek na ten zabieg.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:17, 02 sty 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Haniu ,ale miło i przyjemie było przejść po twoim ogrodzie przez cały sezon
Uwielbiam do Ciebie zaglądać i czytać Twoje spostrzeżenia

Ogród pięknie się już rozrósł i
Zachwyca cały rok
A warzywnik pierwsza klasa z tymi trawiaste ścieżkami

Życzę Ci zdrówka i pomyślności w Nowym roku aby pogoda dopisywała ,plagi omijały i każdy dzień cieszył

Średnie i dolne piętro rozrosło się akuratnie. Mnie samą najbardziej ciekawi jak zmieni się ogród, kiedy drzewa osiągną trochę wyższą wysokość niż te 2-3 m.
Dziękuję za życzenia. Trzymam kciuki za Twoje ciurkadełko.
LIDKA 21:22, 02 sty 2023

Haniu piękny ogrodowy rok miałaś.
Jesteś wzorem i inspiracją w działaniach ogrodowych.

A Twoją mądrością życiową mogłabyś obdzielić parę osób.
Gruszka_na_w... 21:23, 02 sty 2023

Martka napisał(a)
Haniu, jeśli przywołujesz Coco Chanel, to dostrzegam tu jak najbardziej liczne podobieństwa miała genialne reguły stylistyczne, elegancję zdefiniowała jako komfort i prostotę przede wszystkim, a sama była poza tym bardzo dynamiczną osobą Ja też zaczynam z trawami, marzec będzie łatwiejszy do ogarnięcia chce się nowego

Z takimi argumentami aż strach polemizować.
Dzisiaj cała byłam w nasionkach rozplenic, ale nic to. Cztery wory odpadów słomy czekają na środową wywózkę. Kwiatostany hortensji zaczynają mi mocno fruwać po ogrodzie. W oczekiwaniu na nową dostawę worków chyba nimi się zajmę.
Gruszka_na_w... 21:25, 02 sty 2023

Pszczelarnia napisał(a)

Haniu, ja się podpisuję. Cieszę się z Twojej Obecności tutaj.

Pszczółko, jakie to miłe to, co piszesz. Dziękuję i ja za możliwość kontaktu z Tobą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies