Wendy, najpierw myślałam o drewnie, ale widzę że kilka lat i niestety jest do wymiany, dechy takie 4-5 cm są drogie. Myślałam o murowanych rabatach, ale w końcu stanęło na podmurówce do ogrodzenia dwie na boki i jedna po przecięciu na szczyty rabatki. W roku dodatkowo słupek, do którego z czasem chciałabym przymocować deskę nad podmurówką, by podwyższyć jeszcze rabatę.
Wniosek - podmurówka wytrzyma lata, deska powyżej nie ma kontaktu z podłożem powinna wytrzymać też dłużej, wygląd będzie nie najgorszy bo wzorów jest dużo można wybrać, a i malować tez można a co tam. Poza tym kombinuję, że słupki mogą być wyższe w razie gdyby należało rozciągnąć siatkę przeciw ptakom
No i koszt, niższy niż przy samym drewnie. Będę robić etapami, najpierw podmurówka potem w kolejnym roku dołożę deski i dosypię ziemi
Ewcia, liczę że się sprawdzi. Na razie czeka mnie porządkowanie terenu, równanie, oprysk na chwasty, rudowanie malin bo nie chcę tych co się rozłogami rozrastają. A potem mierzenie, planowanie itd liczę na jesień przygotować wszystko ale kto to wie
A i już nie mów że nadążyć nie możesz, u Ciebie non stop coś - projekcik taki, a projekcik taki, milion pomysłów, ale to dobrze wykluje się coś fajnego