Na chwasty nie pryskaj niczym, szczególnie przy warzywniku. Poczytaj trochę w necie o roundapie. Straszne toto jest i ma wpływ na układ hormonalny człowieka
Kasja, dosadziłam je do końca. Pęcherznicę miałam wysadzić bo rośnie pod siatką i wchodzi trochę w paradę, ale jest taka duża że jej darowałam.
Będę przycinać razem z żywopłotem
Za każdym razem jak wyjeżdżam z domu to patrzę jak ślicznie sobie siedzą w ziemi tak równiutko.
A ponieważ mi ich zostało, drugi żywopłot posadzę za stanowiskiem dla samochodów. Zasłonię widok na warzywniak
No i kupiłam sobie Jarząbki Autumn Spire, malutkie ale co tam urosną.
Będę sadzone przed żywopłotem z grabami Koronę im wyprowadzę właśnie na wysokość żywopłotu. Mam na to "trochę" czasu
Najlepiej z miejscami cięcia i na ile mocno mogę przyjąć. Ewentualnie mniej przytnę czerwiec/lipiec a mocniej w przyszłym roku wiosną. Jest to dobry pomysł?
Lipa rośnie u mnie już chyba 7-8 rok. Mocno ją ograniczam, najpierw przycięłam przewodnik, nabrała kształtu kopułki, potem boczne gałązki, wierzchołki, jak się dobrze przyjrzeć to widać takie ucięte pypcie
Zagęściła się mocniej, w tym roku może jej pozwolę rosnąć, albo myknę ją ociupinkę. Niestety przez to przycinanie nie kwitnie okazale, ale w tym roku może już więcej będzie
Jarząbki Autumn Spire Kupiłam w sklepie internetowym.
Nie są duże, ale drzemie w nich potencjał.
Pan był bardzo miły i okazało się, że jest szkółkarzem.
Ponieważ jeden miał zarysowanie na korze od doniczki, widać jaka zgnieciona już dziś wysyłam mi kolejnego, a żeby nie było mu smutno to dokupiłam mu kolegę. Tak więc powstanie sobie szpaler Jarząbków
Szczepienia mają nisko więc wpisują się w mój plan wyprowadzenia pnia drzewka na taką samą wysokość jak będzie żywopłot
Dla przypomnienia mój plan tylko zamiast 3 szt będzie 5 szt