Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 17:15, 09 lut 2016

dla swojej pamięci i weryfikacji w praktyce

http://www.moj-ogrodnik.pl/kalendarz/byliny
katel 14:27, 10 lut 2016

AgataP napisał(a)

Jak to zdjęcie zobaczyłam to pierwsze co mi do głowy przyszło to ciemnoilistne drzewo/a, zobacz sobie Malus Red Splendor, Prunus Royal Burgundy, Prunus Hollywood - ta z podobno smacznymi owocami. Do siebie szukałam jakiegoś ciemnego i te mi w oko wpadły .
AgataP 17:40, 10 lut 2016

No to wpadłam jak śliwka, przepraszam jabłko w kompot, u siebie mam Malus Royal Beauty i też jest świetna, dosadziłam drugą
Ale Prunus Royal Burgundy po prostu miłość od pierwszego wejrzenia
Kasia, a Ty jakie wybrałaś ?

Bogdzia 19:16, 11 lut 2016

Doszłam na razie do 8 strony ale juz napisze ze bardzo sie cieszę że jestes bo w końcu ktos do kogo mam stosunkowo blisko. Sprawdziłam na mapie , dzieli nas tylko 18,5 km , mniej wiecej bo dokładnego adresu nie znam choc domyślam sie ze Pszeniczna to ulica która zreszta jest w Twojej miejscowosci. Zapraszam Cię juz dzisiaj do mnie w maju na dosc duże spotkanie osób z Ogrodowiska , mniej wiecej ok 40 osób to od razu poznasz ludzi z całej Polski. To tyle na razie , ide czytac dalej.
Bogdzia 20:23, 11 lut 2016

Przeczytałam całosc i jestem zachwycona ale jeszcze bardziej podziwiam że w tak krótkim czasie tyle sie zmieniło.Piekny juz masz ogród, a najbardziej zachwyciły mnie.......powojniki montana, bardzo je lubie sa przeurocze ale niestety mam tylko dwa małe , kiedys miałam wielkie , za wielkie jak na miejsce gdzie rosły i trzeba było się ich pozbyc czego do dzis nie mogę odżałowac.Wszystko mi sie u Ciebie podoba ale brakuje mi wody. Wiem ze masz jeszcze małe choc urocze dzieci ale zaplanuj koniecznie w przyszłosci wodę. Ogród bez niej dla mnie jest martwy.Juz sie cieszę na nową znajomosc, może uda sie spotkac wczesniej niz w maju, zobaczymy, w końcu mamy do siebie najbliżej.Pozdrówka zostawiam.
A i jeszcze o hortensjach , dobrze podejrzewasz ze są niebieskie dzieki gwoździom , to stary sposób by je wybarwiac na niebiesko.
jankosia 21:09, 11 lut 2016

Przyszłam zobaczyć co za nowa łódzka dziewczyna się znalazła. Pierwsze strony myślę"dużo roboty przed nią" gdzieś na nastej juz "ale roboty odwaliła" Masz ślicznie już, tak klimatycznie. I ta bylinówka to przecież piękna dojrzała rabata... I katalog cudna... I ty taka szczera
Będę sobie zaglądać
Basilikum 21:29, 11 lut 2016

i ja troche przejrzalam, poczatek dokladniej ale jeszcze wroce
dodaje do obserwowanych
kawal roboty odwalilas
katel 23:59, 11 lut 2016

Agatko każda ma być w innym miejscu ale to wstępne projekty, ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Cudne są i dają ciemny akcent w ogrodzie, gdybyś potrzebowała czegoś zielonego to zobacz sobie heptacodium miconioides, mam małe u siebie i bardzo je lubię.
Bogdziu, to jakaś reakcja chemiczna zachodzi jak się te gwoździe zakopie? Coś jeszcze trzeba czy same gwoździe i jak długo na ten błękit trzeba zaczekać od zakopania i ile gwoździ? No jeszcze tylko złomu w ogródku nie zakopywałam
Edyta10 02:45, 12 lut 2016

witam krajankę piękny ogród stworzyłaś i to wszystko w tak krótkim czasie, jestem pełna podziwu byliny cudne i super połączone, będę zgapiać bo na wiosnę poprawiam i poszerzam swoją rabatę
pozdrówki
AgataP 07:55, 12 lut 2016

katel napisał(a)
Agatko każda ma być w innym miejscu ale to wstępne projekty, ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Cudne są i dają ciemny akcent w ogrodzie, gdybyś potrzebowała czegoś zielonego to zobacz sobie heptacodium miconioides, mam małe u siebie i bardzo je lubię.
Bogdziu, to jakaś reakcja chemiczna zachodzi jak się te gwoździe zakopie? Coś jeszcze trzeba czy same gwoździe i jak długo na ten błękit trzeba zaczekać od zakopania i ile gwoździ? No jeszcze tylko złomu w ogródku nie zakopywałam

Do hortensji tylko gwoździe, po jakimś czasie błękit jak ta lala
Kolor zawsze ten sam - jak u mnie na zdjęciu. Po przesadzeniu drugiego krzaczka w inne miejsce już widzę wchodzący róż