Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 07:56, 12 lut 2016

Edyta10 napisał(a)
witam krajankę piękny ogród stworzyłaś i to wszystko w tak krótkim czasie, jestem pełna podziwu byliny cudne i super połączone, będę zgapiać bo na wiosnę poprawiam i poszerzam swoją rabatę
pozdrówki

No i kolejna osoba, cudnie
Bylinówka cały czas w budowie, w tym roku ciąg dalszy, bo rośliny już zamówione A dziś wieczorkiem wdepnę do Ciebie ... pozdrawiam serdecznie
AgataP 07:58, 12 lut 2016

jankosia napisał(a)
Przyszłam zobaczyć co za nowa łódzka dziewczyna się znalazła. Pierwsze strony myślę"dużo roboty przed nią" gdzieś na nastej juz "ale roboty odwaliła" Masz ślicznie już, tak klimatycznie. I ta bylinówka to przecież piękna dojrzała rabata... I katalog cudna... I ty taka szczera
Będę sobie zaglądać

Jankosia witaj, sama wiesz że jak złapie się bakcyla to już idzie jak z płatka. Zimą plany, a od końca stycznia to mam wrażenie że już stoję w starterach... Nie mogę doczekać się wiosny
AgataP 08:07, 12 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Przeczytałam całosc i jestem zachwycona ale jeszcze bardziej podziwiam że w tak krótkim czasie tyle sie zmieniło.Piekny juz masz ogród, a najbardziej zachwyciły mnie.......powojniki montana, bardzo je lubie sa przeurocze ale niestety mam tylko dwa małe , kiedys miałam wielkie , za wielkie jak na miejsce gdzie rosły i trzeba było się ich pozbyc czego do dzis nie mogę odżałowac.Wszystko mi sie u Ciebie podoba ale brakuje mi wody. Wiem ze masz jeszcze małe choc urocze dzieci ale zaplanuj koniecznie w przyszłosci wodę. Ogród bez niej dla mnie jest martwy.Juz sie cieszę na nową znajomosc, może uda sie spotkac wczesniej niz w maju, zobaczymy, w końcu mamy do siebie najbliżej.Pozdrówka zostawiam.
A i jeszcze o hortensjach , dobrze podejrzewasz ze są niebieskie dzieki gwoździom , to stary sposób by je wybarwiac na niebiesko.

Bogdzia, dziękuję za tyle miłych słów, jak pozwolisz będę czerpać z Twojej wiedzy ile się da
Spotkanie jak najbardziej, jak tylko zrobi się cieplej. W maju mam już dwa weekendy zaplanowane - najpierw 21-22 zabieram Mamę do Krakowa, nigdy tam nie była więc na urodziny mam dla Niej prezent. A potem z mężem 26-29 jedziemy w okolice Drezna, między innymi do parku Kromlau 200 ha z mnóstwem rododendronów. Obie wycieczki z naszego łódzkiego PTTK
Ale Twojego ogrodu też sobie nie odpuszczę
Tak się cieszę że tyle dziewczyn z okolic się odzywa, będzie z kim się wybrać gdzieś na wyprawę, choćby do Rogowa. Lub objazd po szkółkach lub do botanika.
Bogdzia 10:04, 12 lut 2016

AgataP napisał(a)

Bogdzia, dziękuję za tyle miłych słów, jak pozwolisz będę czerpać z Twojej wiedzy ile się da
Spotkanie jak najbardziej, jak tylko zrobi się cieplej. W maju mam już dwa weekendy zaplanowane - najpierw 21-22 zabieram Mamę do Krakowa, nigdy tam nie była więc na urodziny mam dla Niej prezent. A potem z mężem 26-29 jedziemy w okolice Drezna, między innymi do parku Kromlau 200 ha z mnóstwem rododendronów. Obie wycieczki z naszego łódzkiego PTTK
Ale Twojego ogrodu też sobie nie odpuszczę
Tak się cieszę że tyle dziewczyn z okolic się odzywa, będzie z kim się wybrać gdzieś na wyprawę, choćby do Rogowa. Lub objazd po szkółkach lub do botanika.

U mnie spotkanie planowane jest na 28 maja więc akurat jak wyjeżdżasz, szkoda. My w tamtym roku byłysmy w kilka osób w Kromlau ale trafilismy na kwitnienie azalii , rh dopiero zaczynały.Ładne miejsce choc
prawdę mówiac za wiele nie chodziłysmy po parku bo jeszcze w parku muzakowskim byłysmy i w innych miejscach równiez.No trudno spotkamy sie w innym terminie choc szkoda bo wiele osób bys poznała a ja juz ostatni raz robię u siebie spotkanie.Nie wiedziałam ze PTTK organizuje takie wycieczki, trzeba sie bedzie zainteresowac.Łódzkie dziewczyny oprócz nas wszystkie z okolic Pabianic ale dosc często sie spotykamy i gdzies wyjeżdzamy wiec pewnie do nas dołączysz.Na razie pozdrówka zostawiam.
AgataP 10:36, 12 lut 2016

Bogdzia, my też na Mużaku będziemy wydaje mi się że to podobna organizacja wycieczek na tym kierunku
Jak wejdziesz na stronę PTTK to jest spis wszystkich wycieczek, my jeszcze na jesień jedziemy po zamkach nad Wisłą. Ja odwiedziłam wiele miejsc z racji kierunku studiów - geografia, ale mąż wiele nie widział w kraju. Muszę się nim zająć w tym względzie
A wycieczki tak tak tak... jestem jak najbardziej za. W roku ubiegłym zwiedzaliśmy zamki w okolicy Jeleniej Góry, więc nie mogłam sobie odmówić wyprawy do Wojsławic. Cud miód malina

Sikorki u mnie budki oglądają - wiosna się zbliża nieuchronnie
Bogdzia 11:11, 12 lut 2016

AgataP napisał(a)
Bogdzia, my też na Mużaku będziemy wydaje mi się że to podobna organizacja wycieczek na tym kierunku
Jak wejdziesz na stronę PTTK to jest spis wszystkich wycieczek, my jeszcze na jesień jedziemy po zamkach nad Wisłą. Ja odwiedziłam wiele miejsc z racji kierunku studiów - geografia, ale mąż wiele nie widział w kraju. Muszę się nim zająć w tym względzie
A wycieczki tak tak tak... jestem jak najbardziej za. W roku ubiegłym zwiedzaliśmy zamki w okolicy Jeleniej Góry, więc nie mogłam sobie odmówić wyprawy do Wojsławic. Cud miód malina

Sikorki u mnie budki oglądają - wiosna się zbliża nieuchronnie

My tą wycieczkę same sobie organizowałysmy. Kromlau, Bolesławiec, i oczywiscie Wojsławice.No i przy okazji ogrody koleżanek np Irenki z Miłkowa. Spałysmy w gospodarstwie agroturystycznym , super było.W tym roku w lipcu tez jedziemy do Niemiec na róze ale szczególy zna Renia- Rozark.My organizujemy sobie tak wyjazdy by własciwie tylko ogrody i targi ogrodnicze zobaczyc. Dzieki Ogrodowisku mamy wstep do bardzo wielu pieknych ogrodów prywatnych.Jak zaczniemy sie umawiac to musisz sie z nami spotkac a Tobie też pewnie nie odpuscimy i bedziemy chciały obejrzec Twój ogródmam nadzieję ze Cie nie wystrasyłam .Z tego co piszesz to strachliwa nie jestes więc nas sie nie przestraszysz.U mnie dzis wiosennie ale w nocy jeszcze przymrozki.
AgataP 11:27, 12 lut 2016

Normalnie mnie zastrzeliłaś, no pewnie że zapraszam. U mnie połowa terenu odłogiem leży ale co tam... wycieczkę poprowadzę tam szybciej hahah

Bogdziu masz z kim to organizujesz, każdy coś wnosi w taką organizację i jest super. Ja dopiero się z Wami zaznajamiam, a też z chęcią się gdzieś wybiorę. Urlopu brać nie muszę, chyba że udzielę go sobie sama. Dzieciaki mają z kim zostać więc jestem w miarę dyspozycyjna. Mam swoje auto, wcale nie najmniejsze, w bagażniku woziłam wózek Zośki bez składania i wszystkie zakupy
Przymrozki, a i owszem, u nas taka była śliska jezdnia, że na Marmurowej babka wyleciała na zakręcie w pole i miała dachowanie. Mąż zatrzymał się, pobiegł wyłączyć jej auto i odłączyć akumulator, bo biegała oszołomiona. Samochód jeszcze chodził a już śmierdziało benzyną. Dobrze że jej się nic nie stało.
Tak więc trzeba jeździć ostrożnie
czy i u Was wychylają się nieśmiało bylinki?
jankosia 11:34, 12 lut 2016

Jezu aż tak? Ja nawet nie wiedziałam że jakiś przymrozek był.
Agato, nam się ekipa powiększa w takim tempie że niedługo zaczniemy autobus wynajmować na wycieczki Ale super by było - wszystkie roślinne nabytki by się zmieściły Łódzkie dziewczyny są naprawdę fajne. Powiem ci, że ja nie mam wątku, miałam za sobą kilka postów raptem a już mnie przygarnęły do siebie. Krysia Krys na zimowe spotkanie mnie do siebie zgarnęła to aż mi było dziwnie bo myślę "przecież ja ich nie znam", ale po pierwszym spotkaniu już wiedziałam że zostaję
Myślę że szybciutko się z nami oswoisz, widać że jesteś otwarta Miłego dnia
AgataP 11:43, 12 lut 2016

No nawet nie wiesz jak się cieszę z tego powodu, że tu jestem... z mężem pogadać się nie da, bo choć na kolorach się zna i odróżni różowy od amarantu to o o roślinach zapomnij... Całe szczęście, że potrafi zrobić wiele rzeczy, w zakupy roślinkowe nie wnika,a mogę zastawić pół podwórka i złego słowa nie powie. Pomoże jeszcze je zanieść na docelowe miejsce.
Więc wygadam się tutaj i z Wami
a Twoje hasło - 'gdybym tylko mogła....' mogę i u siebie powiesić
jankosia 12:04, 12 lut 2016

Wieszaj, nie opatentowałam jeszcze
No to jak małżonek zna kolory i jest tolerancyjny i jeszcze coś przeniesie to jesteś wiele kroków przede mną Mój nie ma serca do ogrodnictwa, nic nie robi i nawet węża nie potrzyma za długo jak nie wyrabiam z podlewaniem. Jedyne co muszę przyznać to to, że kocha drzewa i zwykle nie marudzi przy takich zakupach Ale żeby coś skopał albo przewiózł ciężkiego albo pomajsterkował chociaż to już nie- on umysł ścisły i jak coś mam nie halo z komputerem albo dane nagle stracę to wtedy jak najbardziej rusza z pomocą. Na inne rzeczy odpowiada że się nie zna
Kiedyś malowałam dom. Stoję na drabinie i idą dwie babeczki koło ogrodzenia i słyszę jak rozmawiają:
-ty zobacz, babka sama dom maluje
- ty wiesz co, bo ona tu chyba sama mieszka
To jak to powiedziałam mojemu to był trochę zmieszany. Uświadomiłam mu że jak nie zacznie się udzielać w przydomowych sprawach to pójdzie plota pi wsi że tu taka ładna, samotna i do tego robotna babeczka mieszka i ja nie wiem jak to się skończy Ale za długo to nie działało niestety
Także widzisz, faceci są różni. Twój ma predyspozycje żeby się wciągnąć, mój już chyba nie