Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 12:28, 14 lis 2016

jankosia napisał(a)
Sto razy lepiej będzie się prezentować płyta niż plastikowe panele- wiem bo mam po poprzednich właścicielach i nie trawię. W ogóle żaden plastik nie uda drewna, nawet jak zmieszają to, zrobią mielonkę z wiórami drzewnymi... Fe A wiesz co mi się jeszcze podoba? Posadzki epoksydowe. Jak już kiedyś będzie opcja zerwać tą naszą ohydną podłogę to planujemy połączyć podłogę drewnianą z wylewaną posadzką. Fajna jest bo jest jednolita, barwę sama dobierasz choć u nas na pewno zostanie szara Można w tym zatopić ogrzewwanie podłogowe no i położyć lakier Chyba się rozmarzyłam Do wymiany moich paneli bardzo daleka droga :'(

Mój dziadowski wilczomlecz to sosnka. Dostałam od teściowej bo ona uprawiała na działce. Tylko ona miała go na niewielkim skrawku przy wycjodku. Ograniczony krawężnikami nie miał się jak przedrzeć. Nie to co u mnie. Nie dało się tego wyrwać tak żeby coś nie zostało. Musiałam całą rabatę wyrwać na sezon i jak tylko wilczomlecz wybijał to atakować Generalnie jest ładny, ale nikomu go nie życzę Najlepsza jego cecha to jesienne barwy- wyglądał właśnie jak ta amsonia co to miała iść w jego zastępstwo

Moniko ja mam panele u dzieciaków, dobrze że przykryte częściowo wykładziną, bo nie mogę na nie patrzeć
Żywicę można albo malować albo wylewać, druga opcja droższa. U nas niestety koszty teraz się liczą, bo kasa wypływa na wykończenie już nie wartkim strumieniem ale niczym ujście Wisły do morza...
Niestety OSB mamy zniszczone, będziemy szlifować. Szczeliny zostaną, trudno. Farbę chcemy Fluganyl, bo całe wnętrze domu mamy wymalowane farbami Flugerra i jesteśmy z nich zadowoleni. Ponieważ mąż stwierdził, że mogę poszaleć na górze to wybieram sama kolor. Czarny odpada po opiniach dziewczyn więc kombinuję dalej. Mam pozwolenie nawet na mój ulubiony kolor czyli morską zieleń... myślę dalej
lojalna_ 13:05, 14 lis 2016

margaretka3 napisał(a)
Agatko, lepiej od razu ustal, że jak chce ciemną podłogę, to sprząta on
Nie daj się w to wrobić!

Dobrze pisze )) ale czy to zniechęci to nie wiem .... pisze bo sama to przeszłam
Margarete 14:03, 14 lis 2016

Krajobrazy szronem podkręcane śliczne u ciebie...
U mnie tez był i przymrozek, i śnieg, i nawet pierwszy bałwanek sniegowy w tym sezonie ( 20 cm wysokości..ale był ) ale były dzieci wiec czasu na fotki nie miałam...
Remontów nie zadroszcze....cały czas mam w pamnięci mój oststni remont..brr..te przygotowania, te wydatki, to sprzątanie....
AgataP 16:37, 14 lis 2016

Margarete napisał(a)
Krajobrazy szronem podkręcane śliczne u ciebie...
U mnie tez był i przymrozek, i śnieg, i nawet pierwszy bałwanek sniegowy w tym sezonie ( 20 cm wysokości..ale był ) ale były dzieci wiec czasu na fotki nie miałam...
Remontów nie zadroszcze....cały czas mam w pamnięci mój oststni remont..brr..te przygotowania, te wydatki, to sprzątanie....

Małgoś nikt nie lubi za bardzo remontów, ale trzeba jakoś to przejść.
Nie robiliśmy poddasza, bo ważniejsze były inne wydatki ale w końcu i ten temat ruszyliśmy. Mam dość spania w salonie, gnieżdżenia się w szafach dzieci, i pracy na kuchennym stole. Pora na normalność
Liczę, że wstępnie przygotujemy górę na tyle byśmy od wiosny mogli spać już w sypialni...

A śnieg już dziś zleciał ...jeszcze nie pora była na niego...
AgataP 16:39, 14 lis 2016

lojalna_ napisał(a)

Dobrze pisze )) ale czy to zniechęci to nie wiem .... pisze bo sama to przeszłam

Jola u mnie kłopotu z tym nie ma, jeśli chciałabym mieć czarną, byłaby czarna, ale po opiniach koleżanek zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Teraz mogę wybrać sobie kolor na jaki mam ochotę
bacowa 19:45, 14 lis 2016

AgataP 19:52, 14 lis 2016

bacowa napisał(a)

Ewa pięknie Ci to wyszło Taki efekt chciałabym mieć u siebie. Jak wyjdzie nie wiem. Ogromnie Ci dziękuję za zdjęcie. Mąż aż zagwizdał w zachwycie
bacowa 20:08, 14 lis 2016

Agata wyjdzie ci dobrze , co ma nie wyjść, to nie takie trudne tylko pracochłonne.
pozdrawiam Ewa
kasja83 07:56, 16 lis 2016

AgataP napisał(a)

Nie robiliśmy poddasza, bo ważniejsze były inne wydatki ale w końcu i ten temat ruszyliśmy. Mam dość spania w salonie, gnieżdżenia się w szafach dzieci, i pracy na kuchennym stole. Pora na normalność
Liczę, że wstępnie przygotujemy górę na tyle byśmy od wiosny mogli spać już w sypialni...

No moja droga-w zimie nie odpoczniesz nic..Ja tam zaś remonty lubię-o ile nie są takie mocno wyburzenioweCo do poddasza...nie przejmuj się-nie wszystko da się od razu. Ja sama drobnymi kroczkami wykańczam kolejne pomieszczenia.A najgorsze to takie, które są sporym wydatkiem jednorazowo. To ja mam na liście jeszcze kuchnię, łazienkę na piętrze, klatkę schodową...i srylion drobiazgów
jolanka 15:41, 16 lis 2016

AgataP napisał(a)

My też nie robiliśmy jeszcze poddasza i też czeka mnie robota ale spanie to od razu w sypialni bo przy salonie otwartym na kuchnię to nie wyrobilabym nerwowo
Przez kilka dni będzie trochę cieplej więc ogród czeka