Autum Spire to Flanrock To jak nic przyjeżdżasz i jedziemy robić zakupy
To duża szkółka, specjalizująca się w drzewach i krzewach Wyślę Ci namiary choć w ofercie mają i tak o wiele więcej odmian niż na stronie.
Edit. Doczytałam u Karoli o pomidorach. To musisz przyjechać zdegustować moje 45 odmian w lipcu
No normalnie chyba sobię kupię tego jarząba 'Flanrock'
Juz wymyśliłam dla niego miejsce, będę go z okna jadalni podziwiać
Dzięki Agatko za temat zapodany.
Jak pragnę zakwitnąć, motyla noga tyle odmian, toć cały dzień zejdzie na konsumpcji Ja też sobie pomaluję świat na pomidorowo, może już w przyszłym roku. Pojadę do Karoli, wymuszę na Niej zeznania jak najlepiej rosną i wprowadzę u siebie w czyn.
Miejsce na warzywniak szykuję mocno osłonięte, brak wiatrów.
I słonko od 9 rano do 17 ej. Jak przygotuję teren będę plany nasadzeń robić
Widzisz te szkółki to tak chcą zarabiać perfidnie na nas
Gosiu co ile sadzić Flanrocka? chciałam ze 3 szt kupić.
Wymyśliłam sobie, że będzie rósł przed żywopłotem grabowym i pośród hortensji. Wyprowadzę go wysoko na poziom grabów jak urosną. Ale może być pięknie jesienią - graby żółte, jarząbek czerwony
Doczytałam że Joseph Rock jest też piękny ale niestety duży, bardziej kolumnowy jest znowu Coral Pink.
A ponieważ pogoda się wyklarowała, słońce pięknie grzeje to chyba przeprowadzę dziś akcję "uratuj kasztanowce"
Preparat już przyszedł, dziś je podleję zupką indiańska - Apacz 50Wg.
Niech giną wszystkie szrotówki.
Jak się rozpędzę to może wysadzę jeszcze krzak pęcherznicy i skończe sadzenie grabów żywopłotowych. Idę do roboty
Nie wiem, co ile, zależy ile masz miejsca, co najmniej 2 lub 2,5 metra. Magda z Ogrodu niby nowoczesnego ma te jarząby, u niej sie zachwyciłam. Może ona Ci podpowie.
Agata, nie wiem, czy dobrze wiem, ale jeśli one są szczepione na pewnej wysokości, to chyba nie da się ich już wyżej wyprowadzić. Tak mi się wydaje.