Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Milka 15:21, 20 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Nie masz 1/4 A trawnik brzydki, na foto jakoś wychodzi, ale w realu beznadziejny.. ale jest Trawnik ma nawadnianie Ale ze skąpstwa włączamy jak już tragicznie .. Rabaty nie maja nawadniania, bo i tak bym nie lala.. bo poszłabym z torbami.. i tak wody idzie sporo.

Takie róże mogłyby być.. zileone, gęste i zdrowe.. byle nie przechwalić ..

Świetnie się prezentuje to zestawienie
Milka 15:22, 20 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Takie moje widoki Ty byś wszytko wyciepała A ja też mam często ochotę trochę przerzedzić..

Moje po ulewach leżą, całe na boki, po okręgu i dumam, co robić, bo brzydko, ale żal jeszcze kwiecia
Margarete 16:27, 20 cze 2016

Wieki całe tu nie byłam...lecę w tył, w tył, w tył i czytam i oglądam, na ra!
Margarete 16:54, 20 cze 2016

Aniu, jeszcze całości nie nadrobiłam ale mam pytanie związane z przeglądem twoich róż ( tyle odmian - tyle krzewów - szacun !)
Moja Queen of sweden sadzona jesinia ub roku pieknie zakwitła jeszcze w ub jesień, w tym roku miąła tylko 2 kwaitki i teraz stoi jak zakleta, za to ma mocno podziurkowane liście, nie obgryzione ale podziurkowane jak bys małym dziurkaczem porobiła otworki. I nie kwitnie... czym ja potraktować ? Mszyc nie ma, to cos innego ją zżera...ale co ?
Margarete 17:01, 20 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Moonlight - pnąca... i chorowitka u mnie. Przekwita i potem powtarza ale WC jest dużo lepsza

White Cover - niski krzaczek kompaktowy, coś jak Bonice, Pastella, zdrowa i kwitnąca obficie i długo. Jest super, bardzo mi się podoba i nie żałuję, że posadziłam, doradzał mi Viva

Circus - Lavender nie mam pojęcia.. jakie to grupy, róże mam bo mam.. ale nawet nie wygryzam się co to za jedne. ma być zdrowa i kwitnąć.. Wymądrzanie się na temat róż zostawiam innym. U siebie tylko piszę jak się zachowują u mnie. Tak łopatologicznie.

Zaraz WC wrzucę focie, ale z telefonu.. jest super Szkoda tylko ze mi pożarła szałwie Mus poszerzyć rabatę
I zeszłoroczne dzwonki... będą pełne Może wiat ich nie upierduta.. bo mnie szlag trafi.

Cudne te pełne dzwonki - kto one ? wysokie rosną? Nadają sie do róż ?
Gruszka_na_w... 19:50, 20 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Kosiarka się naprawi, ale auto było pilniejsze.. trochę fitnessu czyli kosiarkorobiku nie zaszkodzi..

I to jest właściwe podejście do życia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mala_Mi 00:25, 21 cze 2016

ren133 napisał(a)
Aniu
Przyszłam do Ciebie w sprawie róży Lady of Shallot Luki i Marzenka polecają Gdzie mogę znaleźć jej zdjęcia?

A gdzieś była..
Pod ręką mam takie foty

Mala_Mi 00:28, 21 cze 2016

Margarete napisał(a)

Cudne te pełne dzwonki - kto one ? wysokie rosną? Nadają sie do róż ?

Jak dzwonki brzoskwiniolistne.. wysokie, ale się nadają

Odmiany La Bello i La Belle.. ale z głowy nie powiem które białe a które niebieskie
Mala_Mi 00:29, 21 cze 2016

Milka napisał(a)

Moje po ulewach leżą, całe na boki, po okręgu i dumam, co robić, bo brzydko, ale żal jeszcze kwiecia

Może się podniosą, a jak nie to zetnij, zakwitną jesienią jeszcze raz.
Mala_Mi 00:30, 21 cze 2016

Milka napisał(a)

Świetnie się prezentuje to zestawienie

Żółte róże i niebieskawe to fajne połączenie.. też mi się podoba.. tylko foty nie wychodzą.