Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Kawa 13:38, 07 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Mój to właściwie kwitnie co drugi rok .. jeden rok kwitnie, a następny potrafi nawet nie wyjść z ziemi.

aa on jeszcze w tej ziemi leży może się coś pojawi chociaż wątpię
Mala_Mi 13:45, 07 mar 2016

makkasia napisał(a)
Więcej zdjęć z krokusami i iryskami poproszę Aniu. Irysy nowe posadziłam jesienią i jestem baardzo ich ciekawa Ale zanim u mnie dostaną koloru to u Ciebie się napatrzę

Leje jak z cebra... ani ja ani krokusy nie mamy ochoty na ogród
Pada rzadziej to lecę zobaczyć tego chwasta.. dla Andy.... brrrrr
makkasia 14:00, 07 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Leje jak z cebra... ani ja ani krokusy nie mamy ochoty na ogród
Pada rzadziej to lecę zobaczyć tego chwasta.. dla Andy.... brrrrr

u nas nie leje ale szara szmata na niebie - muszę dzisiaj upolować jakąś wiosne do donic bo mam doła
Mala_Mi 14:54, 07 mar 2016

Anda napisał(a)
Aniu droga, czy moglabys rzucic Twoim fachowym okiem i ocenic, czy chwast i wyrywac czy nie?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=309#post_6

Potwierdzam mój wpis u Ciebie. I przesuwam prawdopodobieństwo na 95%. Nigdy nie miałam lwich paszczy..
Ale poczekaj aż podrośnie.. zawsze zdążysz wyciepać.
U mnie z roślin podobnych do Twojej rośliny znalazłam lobelię, penstemona i wiesiołka.. ale są tylko podobne..
Wiesiołek

Lobelia

Penstemon

Jak widać moje byliny jeszcze nie uporządkowane,.,.

przy okazji kilka ślimaków ubiłam bo już szamają..
Mala_Mi 14:55, 07 mar 2016

Kawa napisał(a)

aa on jeszcze w tej ziemi leży może się coś pojawi chociaż wątpię

Szansa zawsze jest Ale raczej nie po tej mokrej zimie Muszę zajrzeć do swojego, ale już nie pójdę.. czekam na pogodę.
Milka 15:02, 07 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Madżen, Kamila, Halina - pustynnik nie lubi stojącej wody zimą, tam zgnije. Mój jedyny rośnie na wrzosowisku, gdzie bardzo dobrze przygotowałam ziemię, tam mam glinę wymienioną na głębokość 80cm i to na wielkiej rabacie po całości. W innych miejscach w ogrodzie u mnie nie ma szans na przeżycie. Jeden mizernie rośnie na rabacie trawiastej, ale tam też wymieniałam ziemię i jest na górce. Ale ten jest jakiś niedorobiony i co roku jest niski. Pustynniki nadają się tylko na gleby przepuszczalne. Nawet na moim skalniaku nie będą rosły, bo tam mam ziemię nasypaną z robienia opaski wokół domu i z oczka, a to też glina. Madżen..niestety to nie dla nas kwiaty

Jeden posadzilam byle jak i rosnie i kwitl i znowu idzie, kolejne teraz tez bez mecyji posadzilam, falt ...woda nie stoi, ale ani gorek, ani drenazu nie robilam. Stary juz wylazi, zobaczymy, jak nowe nabytki.
Milka 15:04, 07 mar 2016

barbara_krajewska napisał(a)

Fajny pomysł.
Aniu, a pod sosnami urośnie? U córki bym pomysł wykorzystała.

Urosnie, bo u mnie rosną, sosna ma korzen palowy, gorzej pod swierkami.
Margarete 16:00, 07 mar 2016

No...nareszcie znalazłąm kogoś tu na O. komu tez sie nie chce..
Ja mam jakiegoś doła kompletnego i nie moge sie zebrać do pracy w ogrodzie.....inna sprawa że nie mam kiedy bo albo leje, albo pada albo...mam inna prace i nie mogę.... Ale tak naprawdę to nie mam motywacji....żadnego roku tak nie było jak w tym...........przesilenie wiosenne czy co......
Buziam i podziwiam twoją wiosnę, oczara nie mam, ale krokusy i iryski oraz przebisniegi też juz u mnie pokazują sie śmielej.....
Daj wiecej fotek twoich krokusowych połaci......
Anda 16:21, 07 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Potwierdzam mój wpis u Ciebie. I przesuwam prawdopodobieństwo na 95%. Nigdy nie miałam lwich paszczy..
Ale poczekaj aż podrośnie.. zawsze zdążysz wyciepać.
U mnie z roślin podobnych do Twojej rośliny znalazłam lobelię, penstemona i wiesiołka.. ale są tylko podobne..
Wiesiołek

Lobelia

Penstemon

Jak widać moje byliny jeszcze nie uporządkowane,.,.

przy okazji kilka ślimaków ubiłam bo już szamają..

Aniu, dziekuje Ci bardzo Nawet w deszcz polecialas zobaczyc. Buziam

W necie poszukalam tej wierzbownicy no i tez mysle, ze to ona. W N jest to tez popularna bylina. Moze jakis sasiad ma jaks szlachetna odmiane... Wiesiolek, penstemon i lobelia bardzo ladne sa, wiec nie obrazilabym sie, gdyby sie okazalo, ze to ktoras z nich
Poczekam az podrosnie i tak jak piszesz, zawsze zdaze wyciepac Dziekuje

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Bogdzia 17:13, 07 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)

Niech rośnie bo ile kupować .. jak chłop przeszedł na menu zielone to spożycie mamy ogromne

No i dzieciom trzeba dac jak Cię odwiedza, musisz miec spore zapasy .