Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:38, 18 paź 2016

Bogdzia napisał(a)
To juz poraz drugi masz przygode z przesyłką , niedługo bedziesz znana w Rzeszowie nie z nazwiska tylko jako Mała Mi.Co ja piszę to nie wRzeszowie tylko w całej Polsce bo przecież nie z Rzeszowa te przesyłki. Cudne , wielkie te karpy, bedą kwitły w piwerwszym roku na 100%. Buziaki.

Karpy solidne mam dobry rok na super piwonie.. czekamy do maja

06:08, 19 paź 2016
jesień ...wieje chłodem

Basilikum 06:34, 19 paź 2016

Aniu mocno Cie tulam
Glupie to wszystko czasami, ze sie tak czlowiek miotac musi.

Twoje male Wojslawice mi sie bardzo podobaja Musze kiedys ogladnac fotki stamtad, bylam tam jakies 5 lat temu jeszcze przed ogrodowiskowym czasem ale wtedy inaczej sie patrzylam, inne rzeczy widzialam. No i Wojslawice inne byly pewnie
Milka 12:29, 19 paź 2016

Aniu, też poczytałąm, nie będę komentować, bo to dyskusja na żywo najlepsza i tak nigdy im końca nie ma.
Wycinasz już hosty? U mnie też żółte, lubię takie, ale nie cierpię, jak je mróz zetnie i są śliskie i obrzydliwe wtedy
Szybko paczka dotarła a karpy piwonii zrobiły na mnie ogromne wrażenie, trzymaj się
asiak 12:39, 19 paź 2016

Jak mowa o hostach... jak nisko się je przycina i kiedy? Czy wszystkie odmiany przycinamy?
Gosiek33 17:26, 19 paź 2016

Niestety albo praca albo ogród tak miałam ponad dziesięć lat. O dobrej zmianie gadać nie będę

Teraz zostaje cieszyć się pięknem ogrodu, a jest się czym cieszyć. Gdy słońce zaświeci będzie łatwiej. Jak mój M powtarzał nie martw się na zapas, zmartwienia duże bierz za małe, a małe za nic
AsiaK_Z 17:37, 19 paź 2016

I dołącze do pieśni pochwalnych piwoniowej karpy piękna, niech rośnie tfu tfu
Ja swoich jeszcze nie przesadziłam, no i w tym roku już nie dam rady. Czas przeleciał między palcami, ale co tam
Ściskam moooooocno
Nett 18:10, 19 paź 2016

Aniu czy przycinać teraz jeszcze liście piwonii i liliowców?
Mala_Mi 18:48, 19 paź 2016

asiak napisał(a)
Jak mowa o hostach... jak nisko się je przycina i kiedy? Czy wszystkie odmiany przycinamy?

Sama zobaczysz kiedy wycinać....
Ja wycinam jak są brzydkie i mam czas... teoretycznie powinnam to zrobić po większych przymrozkach... ale często zostają się do wiosny..
Teraz są fajne, bo przebarwiły się na żółto..

Mala_Mi 18:59, 19 paź 2016

Nett napisał(a)
Aniu czy przycinać teraz jeszcze liście piwonii i liliowców?

Z wycinką jest tak samo jak z hostami..
Do piwonii była dołączona niespodzianka.. ... posadziłam piwonie.. szkoda było takich ładnych karp na podwójne przeprowadzki..
Dwie poszły w miejsce róży ..Pana Jona Langa wykopałam .. miałam dość jego plamistości.. a trzecią posadziłam ..na trawniku... wiosną powiększę rabatę ..

Chciałam sprzątnąć karton po piwoniach, patrzę coś w pudełku pod folią jeszcze jest.. a tam niespodzianka.. książka o piwoniach Lubię książki, wiec cieszy podwójnie, bo dobra książka i fajna pamiątka

I pisze tam, że liście piwonii trzeba koniecznie wycinać na zimę, zwykle w drugiej połowie października.. A chore liście trzeba wycinać bardzo szybko..
Ja wycinam jak już się zrobią brzydkie.. na razie są pięknie wybarwione... to już drugi raz w sezonie gdy zachwycają..
A to książka