Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Margarete 21:35, 31 paź 2016

WataNabe też mam, malutką, młodziutka....czekam co pokaże w przyszłym roku.
A jak tam twój berberys Julianny? Mój zaczyna się przebarwiać, na razie pojedynczymi listkami. Nie lubię go jakoś szczególnie - dzieci nadały mu pseudo"kłujak" ale teraz na jesieni jestem w stanie polubić go troszkę więcej
Pozdrawiam
sylwia_slomc... 21:56, 31 paź 2016

O kurde to ciekawe jaki będzie mój oczar? wybarwił się wcześnie jesienią na żółto z pomarańczem , a teraz już łysy. pierwsza zima przed nim. Aniu Ty swoje jakoś otulałaś jak były młode czy sobie odpuścić?
Mala_Mi 00:40, 01 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
O kurde to ciekawe jaki będzie mój oczar? wybarwił się wcześnie jesienią na żółto z pomarańczem , a teraz już łysy. pierwsza zima przed nim. Aniu Ty swoje jakoś otulałaś jak były młode czy sobie odpuścić?

Nie otulałam i nie otulam.. co ma żyć to zostanie.. mam tylko 2 ręce.. a doba ma 24 godziny.. i tak brakuje czasu na pilne rzeczy ..wiec na grymaszenie nie ma go tym bardziej. Miałam dziś wejść do oczka wyciąć zdechłe zielone, wyjąć lotosy.. i ... się poddałam... posadziłam nową piwonię.. i przesadziłam dwie inne.. darni zdjęłam tyle co na dołek.. wszystkie żółte posadziłam w rzędzie Zostawiłam demolkę w ogrodzie..
Ale demolka jest wszędzie.. jeszcze takiego bałaganu w ogrodzie to nie miałam..

Foty już nieaktualne .. miałam pokazać jak fajnie przebarwia się gwiaździsta magnolia.. taki kolor kawy z mlekiem.
Mala_Mi 00:49, 01 lis 2016

Margarete napisał(a)
WataNabe też mam, malutką, młodziutka....czekam co pokaże w przyszłym roku.
A jak tam twój berberys Julianny? Mój zaczyna się przebarwiać, na razie pojedynczymi listkami. Nie lubię go jakoś szczególnie - dzieci nadały mu pseudo"kłujak" ale teraz na jesieni jestem w stanie polubić go troszkę więcej
Pozdrawiam

Berberysy Julianny... mam od 2008 lub 2009 roku i jeszcze nigdy mi się nie wybarwiły, czasami trochę złapią kolor.. Ale tego koloru nie widać.. w poprzednim miejscu marzły co zimę i odbijały od ziemi.. Teraz nowe miejsce i brak zim spowodował że porosły krzaki ogromne, ponad 2 metry wysokości i kilka metrów szerokości ciernistych krzewów. Od 2 lat przycinam i to mocno.. Jak się jodły pozbierają, albo posadzę coś innego w ich miejsce to berberysy pójdą na ognisko.. Teraz robią za zaporę widokową.. Wiosną zaczęłam je wycinać ,ale eM mnie powstrzymał.. zasłaniają od sąsiadów..
Ale ich los jest i tak przesadzony.. tylko kwestia czasu (ja je zneutralizuję).. lub kwestia normalnej zimy (zima je załatwi)..
I jakieś starocie

Mala_Mi 00:54, 01 lis 2016

ren133 napisał(a)

Piękne kulkowisko)))) i kolorki jesienne cuuuudne

PS ale roboty z liśćmi nie zazdroszczę

Nie ma czasu na liście.. kosiarka i trochę odkurzacz (znów się popsuł).. 2 razy po 10 wielkich przemielonych worów zebrane (to tyle co nic). reszta leży.. zasłane jest dosłownie wszytko.. Ale dobra wiadomość taka, że prawie wszystko już spadło
Gorzej już nie będzie
Jeszcze 2 klony maja liście. Co prawda nie tyle co na foto sprzed tygodnia.. ale jeszcze są..

Rench 00:55, 01 lis 2016

Mokra ta jesień,ale u Ciebie i tak kolorowo

Klon jak zawsze rzuca na kolana,jaka to odmiana, pamiętasz?

Muszę się też zmobilizować "na jakiegoś fitnesa" Tylko nie ma mi kto dać kopa....

Mala_Mi 00:57, 01 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Fakt że powinien sie inaczej wybarwiac o wiele ładniej, pewnie to jakis inny. To ja sie martwie ze 4-metrowe mi urosna a tu takie problemy??

Mi się ten żółty kolor bardo podoba I potem są na nim zaschnięte liście dość długo

Oczarów już nie kupuje.. za wolno rosną i nie mam miejsca.. i mnie nie lubią .. chociaż jedno chciejstwo wykreślone definitywnie z listy ..
Korale trzmieliny

Mala_Mi 01:06, 01 lis 2016

Rench napisał(a)
Mokra ta jesień,ale u Ciebie i tak kolorowo

Klon jak zawsze rzuca na kolana,jaka to odmiana, pamiętasz?

Muszę się też zmobilizować "na jakiegoś fitnesa" Tylko nie ma mi kto dać kopa....

Który klon??? Kolory były w zeszłym tygodniu, w tym już nie ma.. jest moja "ulubiona" pora roku.. razem z przedwiośniem.. czyli szaro-buro, zimno, mokro... i do lata daleko.

Chodzę bo od siedzenia przy kompie już dostaje wściku tyłka.. chodzę sama bo nie mam z kim.. ale są fajne kobitki, wesołe jajcary ..wiec już sama nie jestem Zajęcia mam prawie pod nosem.. i prawie za darmo.. 40 zł za miesiąc 3 razy w tygodniu.. szkoda odpuścić karnet.. nawet jak brak czasu .. jak nie kupię na kolejny miesiąc to wypadam z listy.. i potem muszę czekać aż się zwolni miejsce.. A jak zapłacone to szkoda nie chodzić ..

Rabata z różami do poprawki.. czeka wiosny.. a chciałam teraz przesadzić.. trudno.. dnia nie ukręcę wolnego..

Mala_Mi 01:08, 01 lis 2016

Milka napisał(a)
Szkoda oczarów, co padły, bo wydana kasa, ale z drugiej strony, mamy miejsce na coś nowego.
U mnie tez tych straconych rzeczy było sporo, może i dobrze

Los tak chciał, nie płaczemy nad rozlanym mlekiem.. .. a teraz idę spać..

Moje chochle.. w jesiennej odsłonie.. są śliczne.. póki śnieg ich nie rozplaska to będą zrobić..

Kasya 05:10, 01 lis 2016

Z tym przebarwianiem to czasem widzę ze dziwnie...
Mój ambrowiec żółto zielony zamiast czerwony...