Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

bdan 20:08, 24 mar 2017

Gosiu pytałaś co robię z tymi nasionkami na wacikach, u mnie jest odpowiedź. :0

Krokusy zachwycające.
m_gocha 00:15, 25 mar 2017

bdan napisał(a)
Gosiu pytałaś co robię z tymi nasionkami na wacikach, u mnie jest odpowiedź. :0

Krokusy zachwycające.
Danusiu już lecę do Ciebie

Krokusy dziękują

Byłam, widziałam, przeczytałam... Fajny patent
Siejemy nasionka na waciki kosmetyczne, nawilżamy iw ciepłe miejsce. Gdy skiełkują pęsetką do doniczek
m_gocha 00:33, 25 mar 2017

Dzisiaj dostałam przesyłkę od Yolki. Przesyłka zapakowana super pomysłowo Siewki superaśne, wyglądają jakby w ogóle zimy nie widziały

Jola dzięki wielkie . Będę o nie dbała
mira 16:22, 27 mar 2017

Gosia pytałaś co zrobilam z wrzoścami - wywaliłam 4 wielkie krzaki i do tego kilka wielkich starych już wrzosów - moim zdaniem nie odrosną. Kiedys mi takiego wrzosca kot obsikiwał i to co zzolklo obcielam ale zostalo dużo dobrego - teraz spektrum jest wielkie wiec musiałam wykopać.

Pogapilam u ciebie na krokusiki zolte fajne bo ja mam same niebieskie ale jesienią znów dokupię.

Metoda na waciki jest mi znana tak robię. Z trudnymi przypadkam

Pozdrawiam
07:58, 03 kwi 2017
Gosiu pewnie zarobiona jesteś..

Jak tam wiosna u Ciebie,na pewno wszystko ładnie rozkwita,jestem ciekawa jak teraz wygląda

Serdeczności przesyłam

edit: błąd językowy
m_gocha 20:56, 03 kwi 2017

mira napisał(a)
Gosia pytałaś co zrobilam z wrzoścami - wywaliłam 4 wielkie krzaki i do tego kilka wielkich starych już wrzosów - moim zdaniem nie odrosną. Kiedys mi takiego wrzosca kot obsikiwał i to co zzolklo obcielam ale zostalo dużo dobrego - teraz spektrum jest wielkie wiec musiałam wykopać.

Pogapilam u ciebie na krokusiki zolte fajne bo ja mam same niebieskie ale jesienią znów dokupię.

Metoda na waciki jest mi znana tak robię. Z trudnymi przypadkam

Pozdrawiam
Miro ja też dzisiaj z bólem serca ale wyrzuciłam spore już krzaki wrzośców Wrzosy natomiast w rożnej kondycji. Muszę im się dokładnie przyjrzeć. Chyba już się wyleczę z wrzosowatych po tym tegorocznym pogromie (choć już tak nie raz mówiłam sobie...)
Dla Ciebie krokusiki
m_gocha 21:07, 03 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
Gosiu pewnie zarobiona jesteś..

Jak tam wiosna u Ciebie,na pewno wszystko ładnie rozkwita,jestem ciekawa jak teraz wygląda

Serdeczności przesyłam
Aniu, niestety zrobiona jestem, że oddechu złapać nie ma czasu
W pracy niestety sajgon - mam nadzieję, że do końca kwietnia a potem już będzie luźniej. Do tego jak to zwykle bywa nałożyły się inne sprawy i na ogród czasu niewiele.

W sobotę trochę podziałałam ogrodowo Kwitną cudownie krokusy, iryski i ciemierniki. Dla Ciebie kwiatek ciemiernika
21:28, 03 kwi 2017
Dziękuję za śliczności ciemiernikowe
Ładne ujęcie
Życzę Ci Gosiu oddechu i czasu na wszystko.Niech się wyklaruje..

Pozdrawiam
m_gocha 21:35, 03 kwi 2017

W sobotę podziałałam ogrodowo - ostatnie prace kończyłam już przy księżycu
Wykonane prace:
1) zwertykulowany i wygrabiony trawnik (to eM ). Ja rozsypałam nawóz i przesiałam na niego cienką warstwę kompostu. Świetny patent do przesiewania kompostu to plastikowa skrzynka na jarzyny - polecam!
Mam nadzieję, że po tych zabiegach trawnik zabierze się do życia. Teraz wygląda tak:

2) przycięte wszystkie hortensje bukietowe i krzewiaste (w sumie 13 - uzbierało się tego )

3) przycięte żurawki - większość wygląda fatalnie po zimie - mam nadzieję, że wypuszczą nowe liście

4) w miarę wyczyszczone rabaty z bylinami

5) podsypane nawozem rabaty
m_gocha 21:57, 03 kwi 2017

Krokusy botaniczne kończą już swoje kwitnienie. W ich miejsce swój spektakl rozpoczęły krokusy wielkokwiatowe.

Słoneczna rzeczka krokusowa