Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Margerytka40 15:43, 27 cze 2017

Jejku,jaka stipa. Mam nadzieję że moje w przyszłym roku też takie będą bo na razie malutkie w tym roku siane.
Cis bossssski. Swoje też ciachnęłam ale na razie ich nie pokazuję. Z 2m zrobiłam tak do pasa i albo będą kulki albo nic. Szkoda,że wiosną tego nie zrobiłam.
Chwasty wszędzie są,nie przejmuj się.
JoannaDe 15:47, 27 cze 2017

Marta, takie lato że niech no...
Ciągle pada, nie mam kiedy opryskać na chwasty. A koniczyna mi trawnik zjada

Dowód

Późno wszystko wystartowało.Widzę po evergoldach że dopiero się zbiera i jako tako wygląda. Choć szału ni ma.

JoannaDe 15:51, 27 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jejku,jaka stipa. Mam nadzieję że moje w przyszłym roku też takie będą bo na razie malutkie w tym roku siane.
Cis bossssski. Swoje też ciachnęłam ale na razie ich nie pokazuję. Z 2m zrobiłam tak do pasa i albo będą kulki albo nic. Szkoda,że wiosną tego nie zrobiłam.
Chwasty wszędzie są,nie przejmuj się.

Asia, ja to nawet nie mam jak fot porobić bo gdzie się nie obrócę tam łąka. No nie ogarniam

Stipa mnie też zaskoczyła swoją wielkością. Z pół metra ma. A swoja się nie przejmuj. Urośnie na bank.

Ciekawa jestem jak ciachnęłaś te swoje cisy. Dawaj foty
JoannaDe 15:53, 27 cze 2017

anbu napisał(a)
Joanno ja się nie znam ale mój jeden stożek przenoszony chyba ze sto razy, też zrudział.
Teraz jest już w miejscu docelowym (wsadziłam i spisałam na straty ). I co?
I przecieram oczy ze zdziwienia, bo on ma się na życie i nieśmiało wypuszcza nowe przyrosty. Będą z niego stożki jak to eM gada

Anulka, tak mi pisz

Toszka też pisała żeby dać czas. I ja to wiem no ale mogłby być bardziej zielony
Margerytka40 16:01, 27 cze 2017

JoannaDe napisał(a)

Asia, ja to nawet nie mam jak fot porobić bo gdzie się nie obrócę tam łąka. No nie ogarniam

Stipa mnie też zaskoczyła swoją wielkością. Z pół metra ma. A swoja się nie przejmuj. Urośnie na bank.

Ciekawa jestem jak ciachnęłaś te swoje cisy. Dawaj foty

No ciachnęłam i już ale tragicznie teraz wyglądają i całe szczęście że schowane w krzakach to ich nie widać. Fotki to zrobię jak będzie je już można oglądać. Oby tylko było co
JoannaDe 16:05, 27 cze 2017

Będzie, nie bój żaby

Ten mój duży też był tragicznie obcięty a wychodzi na ludzi. Jak chciałabyś sie pocieszyć to foty są na początku wątku.

A w ogóle podziwiam za rozpierduchę w ogrodzie. Macie power
Margerytka40 16:51, 27 cze 2017

Zdrowe te ciski są i myślę,że po przycięciu tylko zyskają. Trochę tylko trzeba poczekać.
Power mówisz? Jak się chce mieć fajnie to nie ma wyjścia. Ja mam wrażenie że stoimy w miejscu. Strasznie dużo trzeba roboty zanim dojdzie do tej właściwej czyli obsadzania nowej rabaty.
Toszka 19:50, 27 cze 2017

Asiu, czy to te stożki z robalami? Jesli tak to jeszcze raz odrobal środkiem - mocno podlej, naokoło. Sprawdź, czy nie ma za sucho w bryle - bo deszcze bywają złudne. Możesz jeszcze raz podlać ukorzeniaczem.

Cis wielkolud pokazuje moc cisa Jesli chcecie go lepiej uformować to w marcu będzie można znów ciachnąć drastycznie.
JoannaDe 09:34, 28 cze 2017

Tak Toszko, to te stożki. Pozostałe 3są ładne zielone, nawet lizaki, a te dwa takie właśnie rude.
Podlewane ukorzeniaczem co tydzień dawka.
Dzisiaj je odkopię wokół korzenia i popatrzę.

Duży cis jest cudny i pięknie sie zazielenił. Klaruje mi się jak go znowu ciąć więc na wiosnę znowu wielki ciach będzie.
JoannaDe 19:21, 29 cze 2017

Toszko, odkopałam dzisiaj trochę korzenie i nic niepokojącego nie zauważyłam. Żadnych robali, ziemia wydaje mi się wilgotna. Zrobiłam trochę zdjęć. Może dojrzysz co się dzieje.

Najgorszy