Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Margerytka40 19:32, 01 lip 2017

JoannaDe napisał(a)
Dziękuję Iwonko, środki zamówione. U mnie taka pogoda że nie dziwota z tym grzybem. Ciągle pada. Nawet trawy nie ma kiedy skosić.

A poza tym inwazję nagich ślimaków mam. Zbieranie nie pomaga. Zamówienie na viagrę ślimakową złożone.

Asiu ,ja nagie ślimaki traktuję zwykłą solą. Wiem,że brzmi to masakrycznie i to co się z nimi dzieje po jej zastosowaniu faktycznie zakrawa na masakrę ale inaczej chyba by mnie zechlały.
kasja83 07:38, 05 lip 2017

Margerytka40 napisał(a)

Asiu ,ja nagie ślimaki traktuję zwykłą solą. Wiem,że brzmi to masakrycznie i to co się z nimi dzieje po jej zastosowaniu faktycznie zakrawa na masakrę ale inaczej chyba by mnie zechlały.

Też je solę i czynię to bez cienia wyrzutów sumienia...mogły do mnie nie przyłazić.
Makusia 13:55, 11 sie 2017

A tak z ciekawości? Gdzie Koleżankę wcięło?
Kawa 14:40, 11 sie 2017

urlopuje się pewnie...
Toszka 06:39, 13 sie 2017

urlop długi i nie ma czasu na wiadomości z ogródka... ech, a my tu z ciekawości umieramy...
JoannaDe 18:18, 24 sie 2017

Dziewuszki najdroższe :*

Żebym sie urlopowała to bym się cieszyła.
A mnie dopadło zniechęcenie do ogrodu. Nie mam tyle czasu na ogród ile bym chciała i to niestety widac

Do tego lipy choruja i rozsiewają mi grzyba po ogrodzie.
Buksy też jakies paskudztwo zaatakowało że zastanawiam się czy nie wyciąć ich całkiem.Choroba postępuje błyskawicznie więc jeszcze tydzień i połowy żywopłotu nie bedzie
Cisy też takie sobie.Mam wrażenie że marnieją.

Aktualnie jestem na etapie : zrównać wszystko z ziemią i zalać betonem.

No to sobie ponarzekałam.

JoannaDe 18:27, 24 sie 2017

Tak wyglądały buksy parę dni temu

A tak dzisiaj

Zastanawiam się czy nie wyciąć i spalić tych najgorszych krzaków żeby resztę ratować. Psikałam topsinem.
Margerytka40 18:34, 24 sie 2017

Asiu A może na tych buksach to ćma bukszpanowa. Poczytaj na wątku U Madżen-Madżenie ogrodnika,ona to ma.
JoannaDe 18:42, 24 sie 2017

Asiu, czytałam wątek o Ćmie i w pierwszej chwili myślałam że to to. Ale nie znalazłam ani jednej gąsienicy. Poza tym choroba zaczyna sie od wierzchołka (plamki) i idzie w głąb krzewów.

A ćma działa odwrotnie.
Anda 18:45, 24 sie 2017

Asiu, poszukaj informacji o Cylindrocladium buxicola oraz Volutella buxi.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies