Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Toszka 09:27, 22 wrz 2017

Joasiu, rozumiem i wiem dobrze (tak jak i ty), że zwierzak to obowiązek przede wszystkim dla rodziców.
JoannaDe 09:47, 22 wrz 2017

Jeszcze w temacie ogrodowym.

Jak szeroką muszę mieć rabatę żeby zmieścić cisy, gracki i derenie?

Zaczęłam wczoraj poszerzać ta cisowo- dereniowa ale nie wiem jakie odstępy zachować pomiędzy poszczególnymi roślinami.

Chciałabym zachować taki układ:

A- cisowy zywoplot
B - derenie
C - trawy gracki ale nie upieram się przy tym.
Margerytka40 09:47, 22 wrz 2017

Asiu A może chomik,świnka morska. Tyle,że one krótko żyją i znowu będzie żal. Nie wiem co Ci doradzić,może faktycznie te rybki. Choć też jestem zdania,że przytulić się do tego nie da.
JoannaDe 09:49, 22 wrz 2017

Toszka napisał(a)
Joasiu, rozumiem i wiem dobrze (tak jak i ty), że zwierzak to obowiązek przede wszystkim dla rodziców.

Dokładnie Toszko, obowiązek dla nas rodziców. Kot był o tyle kochany ze był samodzielny jak to kot a przy okazji charakterem bardziej psa przypominał. Tulił się, chodził z nami na spacery itp. Eh, będzie go brakować.
JoannaDe 09:51, 22 wrz 2017

Margerytka40 napisał(a)
Asiu A może chomik,świnka morska. Tyle,że one krótko żyją i znowu będzie żal. Nie wiem co Ci doradzić,może faktycznie te rybki. Choć też jestem zdania,że przytulić się do tego nie da.

Asiu, w naszym przypadku chodzi chyba bardziej o to żeby zwierzątko domowe było. Choć ja rybki to tez tak średnio. Do oglądania są fajne No do tulenia się nie nadają

Pomyślimy jeszcze.
AniMa 10:37, 22 wrz 2017

Asiu wzięłabym małego kociaka ...
Po stracie suczki, moja mama nie chciała słyszeć o innym psiaku, bo stwierdziła, że żaden nie będzie taki jak "Bunia". Los chciał, że koleżanka w pracy szukała chętnego na szczeniaka - danego córce z prezencie- wzięłam go. Okazało się, ze pies urodzony w dniu imienin mamy a do domu przywiozłam go w dniu urodzin taty Stwierdziła, że to przeznaczenie. Teraz jedno bez drugiego nie wytrzymuje. Autentycznie pies płacze, jak mama go zostawia
sylwia_slomc... 10:40, 22 wrz 2017

Przerabiałam temat śmierci ulubionego kota, bo nam się młoda kotka utopiła zimą w oczku i akurat pierwszy zauważył syn.
Powiedzieliśmy, że tak się zdarza, ale, że starzy ludzie mówili, że koty żyją 7 razy i może kolejny kotek to będzie właśnie ten tylko w nowym ciele....moje dziecko było młodsze, w tym samym dniu mieliśmy nowego kotka i łatwo przeżył stratę, z wiekiem sami się zorientowali, że tych żyć to nie jest 7, ale żadnego żalu nie było...bo to tak jakby mieć , żal , że św. Mikołaj to rodziceA jako dzieci wierzymy w Niego na 100 %
JoannaDe 10:55, 22 wrz 2017

AniMa napisał(a)
Asiu wzięłabym małego kociaka ...
Po stracie suczki, moja mama nie chciała słyszeć o innym psiaku, bo stwierdziła, że żaden nie będzie taki jak "Bunia". Los chciał, że koleżanka w pracy szukała chętnego na szczeniaka - danego córce z prezencie- wzięłam go. Okazało się, ze pies urodzony w dniu imienin mamy a do domu przywiozłam go w dniu urodzin taty Stwierdziła, że to przeznaczenie. Teraz jedno bez drugiego nie wytrzymuje. Autentycznie pies płacze, jak mama go zostawia

Aniu, pierwsza myśl była taka, żeby wziasc drugiego kotka. Boje się tylko żeby się sytuacja nie powtórzyła.

No bo jak zatrzymać kota w domu jak u nas drzwi tarasowe cale lato otwarte.
JoannaDe 10:58, 22 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przerabiałam temat śmierci ulubionego kota, bo nam się młoda kotka utopiła zimą w oczku i akurat pierwszy zauważył syn.
Powiedzieliśmy, że tak się zdarza, ale, że starzy ludzie mówili, że koty żyją 7 razy i może kolejny kotek to będzie właśnie ten tylko w nowym ciele....moje dziecko było młodsze, w tym samym dniu mieliśmy nowego kotka i łatwo przeżył stratę, z wiekiem sami się zorientowali, że tych żyć to nie jest 7, ale żadnego żalu nie było...bo to tak jakby mieć , żal , że św. Mikołaj to rodziceA jako dzieci wierzymy w Niego na 100 %

Strasznie jak dziecko zobaczy coś takiego. Szczęście w nieszczęściu syn był u kolegi jak to się zdarzyło.

Myślałam nad kolejnym kotem ale jak już pisałam wyżej. Nie chce powtórki z ''rozrywki''

AniMa 11:27, 22 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)

Aniu, pierwsza myśl była taka, żeby wziasc drugiego kotka. Boje się tylko żeby się sytuacja nie powtórzyła.

No bo jak zatrzymać kota w domu jak u nas drzwi tarasowe cale lato otwarte.

Asia od dzisiaj jesień mamy. Drzwi zamykajWinter is coming U Was nie ma komarów????

My mamy kota branego z późno letniego miotu - całą jesień, zima i wiosna przesiedział w domu. Wypuszczałam go na ogród latem ale dalej niż wzdłuż płota sąsiadów nie poszedł. Poza tym za każdym razem gdy uciekł za ogrodzenie, brałam go pod pachę i siedział karniaki w domu pod zamkniętym oknem. Teraz nie wyjdzie dalej niż przed bramę