Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

Monka 19:26, 20 wrz 2017

Asia nie zazdroszczę pracy i stresu z cisami, mam nadzieję, że wszystko o ciasch masz gdzieś zapisane ?, bo ja też będę przesadzać od mamy do mnie niedługo to wiesz... jak coś to zapytam Ciebie bo Toszka to już chyba nas zabije jak będzie miała znowu o tym pisać
Toszka 19:30, 20 wrz 2017

Monka napisał(a)
Asia nie zazdroszczę pracy i stresu z cisami, mam nadzieję, że wszystko o ciasch masz gdzieś zapisane ?, bo ja też będę przesadzać od mamy do mnie niedługo to wiesz... jak coś to zapytam Ciebie bo Toszka to już chyba nas zabije jak będzie miała znowu o tym pisać

Toszka nie zabije, ostatnio miga się przed segregacją paczek ze skarbusiami ze strychu...i siedzi na forum, bo tak się miga i nie chce się wziąć z weną twórczą za wywalanie skarbusiów
No, i tak...
Monka 19:34, 20 wrz 2017

Toszko , oby taki stan utrzymał Ci się jak najdłużej teraz sezon ogrodowy wzmożony ( nie licząc deszczu ) więc i pytań srylion
JoannaDe 08:35, 21 wrz 2017

Toszka napisał(a)
Bo to nie jest łatwe. Taka prawda. Wyściółkujesz kompostem lub korą i będzie w sam raz.

Nowe korzenie to dobry znak. Myślę, że już teraz będzie dobrze i docelowo. Jesli szybko przesadzałaś to korzenie nie wyschły i nie odczują złych skutków przesadzania.

Mam nadzieję że im sie polepszy. Naszarpałam się że hej, szczególnie moja prawa ręka to odczuła.

Posadziłam je szybciutko. Musi być dobrze.
JoannaDe 08:37, 21 wrz 2017

Monka napisał(a)

Widzisz Monika, niby teoria opanowana a z praktyką gorzej

Dobrze że Toszka czuwa
JoannaDe 08:47, 21 wrz 2017

Kochani, szczególnie dzieciaci. Pytanie zupełnie nie ogrodowe mam ale rozmawiamy na forum na wiele tematów więc ośmielę sie zapytać.

Wczoraj samochód potrącił naszego kociaka. Niestety kota nie udało sie uratować choć wypadek przeżył

Pytanie czy i jak powiedzieć dziewięciolatkowi że kot nie żyje?
Ja jestem za tym żeby mu powiedzieć prawdę. Nie chcę go okłamywać że kot gdzięś sobie poszedł bo myślę że syn będzie czekał na swojego kiciaka i miał ciągle nadzieję że on wróci. Mąż odwrotnie, skłamać i powiedzieć że kot gdzieś poleciał...

Jakie jest Wasze zdanie.

Nasz kociak smacznie śpiący na ulubionym fotelu jeszcze parę dni temu

mikina34 08:59, 21 wrz 2017

Myślę, że dziewięciolatek już wie że jest i życie i śmierć, i będzie potrafił zrozumieć... zdecydowanie jestem za powiedzeniem prawdy, może mieć do Was potem żal, że go okłamaliście...
Moja zasada z dziećmi - szczerze i otwarcie bez ściemniania (w miarę rozsądku odpowiednio do wieku) bo sami oczekujemy od dzieci szczerości niezależnie od sytuacji..
Mam nadzieję, ze trochę pomogłam a kotka szkoda
Malgo 09:11, 21 wrz 2017

W 100% podpisuję się pod tym co Monika napisała. Dzieci rozumieją i czują dużo więcej niż nam się często wydaje, a powiedzenie im, że kotek gdzieś poszedł to tylko wzbudzanie nadziei i niepewności w dzieciach bo może kotek się znajdzie, i pytania dlaczego od nas odszedł ipt.
Margerytka40 09:16, 21 wrz 2017

Asiu też jestem za prawdą. Sama miałam podobną sytuację dwa lata temu a moja Zosia miała wtedy 7 lat. Też nie wiedziałam co jej powiedzieć jak jej ukochany piesek zginął pod kołami samchodu. Dwa dni odwlekałam tę wiadomość ale nie wytrzymałam widząc jak mała wygląda za pieskiem,jak czeka żeby wrócił i patrzy na nas zdziwiona ,że go nie szukamy. Po czasie nie żałuję,że dłużej tego nie ciągnęliśmy i powiedzieliśmy prawdę. To trudne chwile dla dziecka ale nieuniknione niestety.
JoannaDe 09:44, 21 wrz 2017

Dzięki dziewczyny za opinię. Jestem dokładnie tego samego zdania co Wy.
Nie chcę aby mój syn ciągle czekał na swojego kotka i zastanawiał się dlaczego "uciekł".

Ehh, ciężka rozmowa mnie czeka...